Vijf spaartips voor succesvol sparen

U wilt tips om succesvol te sparen. Bekijk daarom vijf spaartips voor een optimaal spaarrendement. Ook moet iedereen die spaargeld heeft actief zijn om succesvol te kunnen sparen tegen hoge rente. Overstappen naar een andere bank kan de beste keuze zijn, soms ook sparen in een andere valuta dan de euro. Online sparen betekent meestal een hogere rente. Laat uw spaargeld niet verloren gaan met een lage spaarrente op de bank, spaar met een hoge spaarrente.

Hier zijn vijf waardevolle spaartips. Neem geen genoegen met minder. Uw spaargeld is het waard:

Sparen tip 1: alleen actief sparen levert je genoeg geld op, stap over naar een andere spaarrekening

Actief sparen betekent dat u de actuele rente op uw spaargeld in de gaten houdt. Heel wat mensen laten hun spaargeld op de bank staan ​​waar ze al jaren staan. De spaarrente was toen hoog, maar hoeveel is dat nu? Is de spaarrente die u ontvangt nog gelijk aan de hoogste spaarrente van het moment?

Spaartip 2: Sparen voor een termijndeposito of spaardeposito levert een hogere rente op

Wie niet veel tijd heeft om de spaarrente te monitoren of die het spaargeld niet direct nodig heeft, kan kiezen voor een spaardeposito. Hier heb je veel keuze. De rente op spaardeposito’s kan oplopen tot 1,5% of meer. Dus waarom genoegen nemen met een lager percentage?

3. spaartip. Spaar in verschillende banken voor uw veiligheid

Niemand weet hoe machtig de banken zijn. Dit betekent dat u altijd kunt omvallen, ook als deze mogelijkheid in ons land niet hoog wordt geacht. Om het risico te spreiden is het aan te raden om bij verschillende banken te sparen. Het is veiliger. Daarnaast heeft u bij elke bank een volledige Nederlandse bankgarantie voor uw spaargeld, zolang u bij de betreffende bank niet meer dan € 100.000 per persoon spaart.

Spaartip 4: Spaar en leen niet bij dezelfde bank, want dan ben je je spaargeld kwijt

Het garantiestelsel in ons land is zo ingericht dat bij een bankfaillissement uw spaargeld en krediet of hypotheek worden bijgeschreven. Dus als je 50.000 spaargeld hebt bij bank X en ook nog een lening van 200.000 euro, dan krijg je je spaargeld niet terug, maar wordt er gekeken bij welke andere bank je netto lening van 150.000 kan oversluiten, dus geld besparen. Nee.

Spaartip 5: Spaargeld kan direct worden opgenomen, want zo ben je flexibel

Denkt u uw spaargeld binnenkort weer nodig te hebben, kies dan voor een spaarrekening die direct opvraagbaar is. Meestal is dit een spaarrekening met een variabele rente. Een ander voordeel is dat je veel makkelijker kunt overstappen naar een andere spaarbank die nu een hogere spaarrente biedt.

Accumulatie in vreemde valuta of in een buitenlandse bank

Als u de wisselkoers van de euro niet vertrouwt, kunt u ook beginnen met sparen in vreemde valuta. Denk aan Zwitserse franken of Noorse kronen:

Soms is een hoge wekelijkse rente in vreemde valuta mogelijk. Zelfs met het valutarisico in het achterhoofd zijn hoge spaarrentes vaak nog erg gunstig. Vergeleken met wat de grote Nederlandse banken u bieden natuurlijk.

Tips voor het afsluiten van besparingen

Wie zich aan deze vijf spaartips houdt, verdient binnen de kortste keren geld. Het kan zelfs om veel geld gaan. Gebruik internet om spaartarieven te vergelijken. Wil je weten wat spaarrente doet, houd dan de Europese Centrale Bank in de gaten. Zodra de monetaire financiering van de centrale bank opraakt, zal de rente waarschijnlijk weer sterk stijgen.

Lees verder