Verzekering bij geld lenen

Als u verzekerd geld leent, willen banken dat u ook een aanvullende verzekering afsluit. Dit is een kredietverzekering. Banken willen een garantie dat u de lening kunt terugbetalen. Ook als u werkloos wordt of arbeidsongeschikt wordt. U sluit een lening af met een goede overlijdensrisicoverzekering of kredietverzekering als aanvullende verzekering. Sindsdien is de prijs van overlijdensrisicoverzekeringen sterk gedaald. Zet de lening dus over.

Snel een lening aanvragen

Wie snel een lening wil aanvragen, zal merken dat het meestal niet zo snel gaat als gehoopt. Of je kiest voor een flitslening. Snel geld lenen kan bij Ferratum en geldt voor bedragen vanaf 50, 100, 200 euro tot maximaal 1000 euro. Er zijn ook alternatieven. Persoonlijk krediet of doorlopend krediet wordt opgenomen voor bedragen die kunnen oplopen tot 100.000 euro. Bij een hypotheek gaat het vaak om grotere bedragen. Dit betekent dat u een afgewogen risico neemt. Daar wil je niet mee in de problemen komen. Je wilt ook niet dat je familie in de problemen komt. In werkelijkheid wil de bank niet dat u in de problemen komt als u geld leent van Santander of een andere bank.

Daarom BKR verificatie en BKR registratie

Daarom is het Kredietbureau uitgevonden. Daar worden uw leningen boven de 500 euro met een looptijd langer dan drie maanden geregistreerd. Het betekent ook dat BKR een weergave is van de bedragen die je al hebt geleend. De kredietverstrekker zal je allerlei vragen stellen over je inkomen en de samenstelling van je inkomen om samen met de BKR registratie te bepalen hoeveel extra geld je kunt lenen.

Aanvullende verzekeringen als u werkloos of arbeidsongeschikt wordt

Wees echter voorzichtig, helaas gebeuren er in het leven allerlei dingen die niet zo prettig en onverwacht zijn. Denk aan plotselinge werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid. Zulke dingen bezuinigen en maken leningen meestal tot een last. Denk ook aan je familie als er iets met je gebeurt.

Verzekerd geld lenen met een kredietverzekering

Maar u kunt ook verzekerd lenen. Aanvullende verzekeringen zijn vaak vrijwillig, maar banken eisen regelmatig een goede verzekering om calamiteiten te dekken. Overweeg een overlijdensrisicoverzekering of andere bescherming bij het lenen. Deze verzekering betaalt een premie die betaald moet worden, maar neemt ook een flinke last weg als het tij al dan niet tijdelijk verandert. Een verzekerde lening elimineert een groot risico. Daarom is het altijd een goed idee om bij het afsluiten van een lening na te gaan of een aanvullende verzekering voor u geschikt is. Het is verstandig om te bedenken wat de premie zal zijn. Laat u niet te veel onder druk zetten om een ​​verzekerde lening te krijgen, maar denk er in ieder geval over na. Met een goede kredietverzekering kunnen u en uw gezin zeker aan uw maandelijkse verplichtingen voldoen. Het betaalt meestal een kleine rente op de lening.

Blokkeer het verzekerde geld

Verzekerd lenen en aanvullende verzekeringen hebben een slechte naam gekregen omdat de winst grotendeels uit de aangeboden verzekeringen wordt gehaald. Zonde, want verzekerd zijn geeft u en uw gezin extra gemoedsrust. Bekijk daarom de leenmogelijkheden van de verzekerde en vraag bij meerdere banken een offerte aan. Bescherm uzelf dus tegen de risico’s. Het nemen van enige risico’s is gerechtvaardigd, maar het nemen van onnodige risico’s niet. Het risico is beter gedekt door een verzekering.

Lees verder