Verwarm een ​​graad lager

U kunt elk jaar veel geld besparen door de verwarming in de standaardmodus met één graad te verlagen. Het is echter niet de bedoeling dat de kou u een ongemakkelijk gevoel geeft in uw huis.

Iedereen wil geld besparen, maar niet tegen elke prijs. Kwaliteit van leven blijft natuurlijk voorop staan. Zuinig leven kan u veel geld besparen, maar u mag zich er niet ongemakkelijk door gaan voelen. De kunst is om zoveel mogelijk geld te besparen zonder in te boeten aan kwaliteit van leven. Je zou dus de verwarming een graadje lager moeten kunnen zetten zonder het koud te hebben. Door onderstaande tips op te volgen kunt u relatief ongemerkt besparen op stookkosten.

Stel de elektronische thermostaat correct in

Sommige mensen hebben nog steeds een thermostaat die handmatig moet worden bediend. De elektronische thermostaat levert echter geen besparing op. U moet de thermostaat ook correct gaan gebruiken. Ze kunnen heel precies worden ingesteld, wat u geld kan besparen. Zet bijvoorbeeld de verwarming een half uur voordat je normaal gesproken gaat slapen uit. Stel de thermostaat ook zo in dat de verwarming niet aangaat als er niemand in de buurt is. Je kunt de verwarming een kwartier voordat je thuiskomt zo instellen dat hij aangaat.

Isolatie geeft grote besparingen

Je kunt blijven branden, maar als de warmte verloren gaat door slechte isolatie, moet je daar eerst maatregelen tegen nemen. Je kunt denken aan wand- en vloerisolatie en ook enkel glas is een grote verspilling. Vergeet ook het dak niet. Een groot deel van de warmte gaat via het dak verloren.

Houd je voeten warm

Als je voeten warm zijn, wordt de rest van je lichaam ook warmer. Houd dus altijd je voeten warm. Dit kan door pantoffels aan te trekken en een tapijt op koude ondervloeren te leggen.

De gordijnen zijn dicht

Door de ramen gaat veel warmte verloren en door de ramen komt veel koude lucht naar binnen. ‘S Nachts de gordijnen sluiten kan helpen om de kamer warm te houden. Het plaatsen van rolluiken is nog efficiënter. Je kunt ze ’s avonds sluiten om warmteverlies te voorkomen. Het heeft als bijkomend voordeel dat het de warmte beter buiten houdt in de zomer en het is bestand tegen hacks.

Ongebruikte kamers worden nauwelijks verwarmd

Het is niet nodig om de kamers in huis die u niet gebruikt volledig te verwarmen. Schakel de verwarmingen echter niet volledig uit bij extreme kou. Bij bevriezing bestaat het risico op gesprongen leidingen. Dit kan worden voorkomen door de heaters niet volledig af te sluiten.

Warme kleding

Warmer aankleden kost niet zoveel energie. Trek een warme trui aan en zet de verwarming een graad lager. De temperatuurdaling merk je niet. Leg eventueel ’s avonds een dekentje op voor extra warmte.€