Nachtleven beschikbaar: goedkope excursies

Er zijn veel manieren om goedkoop plezier te hebben, en het kan je veel geld opleveren. Lopen is voor veel mensen een aanzienlijke kostenpost en dit kan u veel geld besparen. Om dit te bereiken kunt u minder vaak gaan wandelen, maar u kunt ook (gedeeltelijk) verhuizen als u naar huis gaat. Ook bij uitgaansgelegenheden zijn er mogelijkheden om korting te krijgen; vooral als je uit eten gaat. Door uzelf een vast bedrag te geven, kunt u ervoor zorgen dat u niet meer uitgeeft dan u van plan was. Als je nog steeds moeite hebt om geld te besparen als je uitgaat, kun je overwegen om zelf in de horeca te gaan werken.

Lopen en uitgaan kost geld

Wandelen en uitgaan is erg leuk, maar kost veel geld. Door erop uit te gaan kun je aardig wat besparen, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. Het is moeilijk om de hele nacht in een café te zitten en niets te drinken. Of kies elke keer dat je uit eten gaat de goedkoopste maaltijd. Maar er zijn nog andere tips die u kunt gebruiken om het uitgaan goedkoper en betaalbaarder te maken.

Bespaar door minder vaak de deur uit te gaan

De gemakkelijkste manier om geld te besparen als je uitgaat, is door minder vaak uit te gaan. Het helpt als u zelf een budget maakt voor hoeveel geld u maandelijks uitgeeft aan uitgaan. Houd dus gewoon bij wat u uitgeeft in bioscopen, restaurants, cafés enz. De meeste mensen hebben geen idee waar hun geld naartoe gaat, en uitgaan kan een grotere kostenpost blijken te zijn dan je denkt. Als je bijvoorbeeld meer dan honderd euro per maand uitgeeft, betekent het dat uitgaan veel druk legt op je totale budget. Uitgaan om het weekend in plaats van elk weekend kan je gemakkelijk een paar dollar besparen; misschien nog wel meer!

Het voordeel van sparen door minder vaak te gaan is dat u uzelf geen verdere voorwaarden of verplichtingen hoeft op te leggen (tenzij gecombineerd met ander advies). Als je uitgaat, kun je gewoon geld uitgeven zoals vroeger. Het maakt uitgaan ook minder een gewoonte, en het kan het ook leuker maken.

Besteed minder geld aan drinken thuis

Thuis drinken is niet alleen voor jongeren die zoveel mogelijk alcohol willen consumeren. Je kunt ook drinken om geld te besparen; ook als je minder drinkt. Als je met vrienden uitgaat, is het helemaal niet vreemd om te suggereren om anderhalf uur bij iemand thuis te zitten. Het bespaart gemakkelijk 2 kopjes koffie of de eerste paar drankjes; misschien zelfs de hele maaltijd. Het extra voordeel van naast iemand zitten is dat het meestal veel stiller is dan de meeste cafés en restaurants. Als je eerst een goed gesprek met elkaar wilt hebben, is een heel goede optie om bij iemand thuis te beginnen.

Naar huis: veel goedkoper

Je kunt er ook voor kiezen om de hele avond (of nacht) bij iemand thuis te zitten. Het hoeft helemaal niet saai te zijn. Ben je met een groep vrienden en geef je normaal €30 per persoon uit voor een avondje uit, dan kun je nu €15 investeren. U kunt vooraf drankjes, snacks kopen, een film huren, etc. In plaats van uit eten te gaan, kun je thuis een gezamenlijke maaltijd bereiden: veel goedkoper, ook als je exclusieve ingrediënten gebruikt.

Nachtleven beschikbaar in studentengebieden

Veel universiteitssteden hebben speciale uitgaansgelegenheden voor studenten; sommige zijn voor iedereen toegankelijk. De prijzen in dit soort etablissementen zijn vaak veel goedkoper dan elders. Voor een biertje betaal je bijvoorbeeld 1 euro in plaats van 2 euro. Ook hebben sportverenigingshuizen, biljartclubs etc. vaak vriendelijke tarieven en kunnen erg gezellig zijn.

Aanbiedingen en veilingen

Voor sommige uitgaansgelegenheden kun je korting krijgen als je een beetje moeite doet. Op veilingsites zoals Holiday Auctions en kortingssites zoals Groupon kunt u bijvoorbeeld coupons kopen om soms uit eten te gaan voor minder dan de helft van wat u normaal zou betalen. Vooral tijdens vakantieveilingen kunt u zeer voordelige dagen en nachten regelen.

Check out en budgetplanning beschikbaar

Uitgaan is soms teveel geld uitgeven. In feite wil je niet meer dan $ 25 uitgeven en de volgende ochtend ontdekken dat je twee keer zoveel hebt verloren. Om dit te voorkomen kun je jezelf een bepaald bedrag voor de avond geven. Stop dat bedrag contant in uw portemonnee en laat de pinpas thuis. Dit is de meest effectieve manier van budgetteren; u zult nooit meer geld uitgeven dan gepland.

Werken in de horeca

Als uitgaan erg belangrijk voor je is en je vindt het erg moeilijk om te sparen, dan is er nog een andere optie. Je kunt zelf op zoek naar een baan in de horeca. Als je bijvoorbeeld barman wordt, ben je eigenlijk de hele nacht weg, het kost je niets en je verdient zelfs geld. Natuurlijk heb je als barman niet dezelfde vrijheid als bargast, maar heb je toch de mogelijkheid om te kletsen, nieuwe mensen te ontmoeten en een drankje te doen. Zeker het overwegen waard.

Lees verder