Verhoog de hypotheek

Er zijn verschillende redenen voor een hypotheekverhoging, zoals verbouwingen of achterstallig onderhoud. De hypotheek kan op verschillende manieren verhoogd worden, namelijk door particulier te verhogen en door herinschrijving.

Verhoog uw hypotheek: Renovatiefinanciering

U hoeft niet al uw spaargeld op te offeren of een lening aan te gaan om de renovatie te betalen. U kunt ook uw hypotheek verhogen. Dit kan alleen als de woning overwaarde heeft. Dit betekent dat de verkoopwaarde hoger is dan de hypotheek van de woning. Als het geld wordt gebruikt voor woningrenovaties, is de rente fiscaal aftrekbaar. Daarnaast is de rente lager dan bij een conventionele lening, aangezien de woning als onderpand dient.

Verhoog de hypotheek voor grote uitgaven

De reden voor het verhogen van de hypotheek kunnen ook grote uitgaven zijn, bijvoorbeeld het kopen van een nieuwe auto. De rente is echter niet fiscaal aftrekbaar.

Een particuliere hypotheek afsluiten

Door de hypotheek weg te halen, kunt u een hogere inschrijving nemen. Dit betekent dat u een groter bedrag inschrijft in het kadaster dan het hypotheekbedrag. Zo kan in de toekomst de lening zonder tussenkomst van een notaris worden verhoogd tot het bedrag waarvoor de hypothecaire lening is geregistreerd. Dan bespaart u notariskosten.

Voorwaarde is wel dat de hypotheekverstrekker (bank) akkoord gaat met de hypotheekverhoging. Er wordt gekeken naar de waarde van het huis en het inkomen.

Verhoog de hypotheek door herregistratie

Een andere manier om de hypotheek te verhogen is herinschrijving in het kadaster. U schrijft de hypotheek opnieuw in voor een hoger hypotheekbedrag. Het nadeel van dit type hypotheekverhoging is dat er kosten aan verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten.

Tweede hypotheek afsluiten

Om wat extra geld vrij te maken, kunt u overwegen een tweede hypotheek af te sluiten. U kunt dan zelf een tweede hypotheek afsluiten qua rentevaste looptijd en soort aflossing. Ook bij een andere bank is het mogelijk om een ​​hypotheek af te sluiten. De meeste hypotheekverstrekkers willen dit echter niet als de eerste hypotheek bij een ‘concurrent’ is. Bovendien moet u notariskosten, taxatiekosten en sluitingskosten betalen, die aanzienlijk kunnen oplopen.

Een nieuwe hypotheek nemen

U kunt ook uw oude hypotheek volledig aflossen en een nieuwe hypotheek afsluiten of uw hypotheek oversluiten. Er wordt dan een boete voor vervroegde aflossing in rekening gebracht. Ook is het voor de meeste mensen geen haalbare optie.

Conclusie – verhoog de hypotheek

Een opstaphypotheek is eigenlijk een vorm van lenen waarbij het eigen vermogen wordt gebruikt om een ​​grote aankoop of renovatie te financieren. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals herinschrijving in het kadaster, het afsluiten van een tweede of zelfs een nieuwe hypotheek en het particulier verhogen van de hypotheek. Vraag vooraf altijd advies aan een makelaar.€