Verdubbel uw geld snel met samengestelde rente

Wat is rente rente, rendement op winst, want je kunt er snel rijk mee worden. Met samengestelde rente of rente groeit uw kapitaal aanzienlijk sneller dan met enkelvoudige rente of rente. Door samengestelde rente als renteberekening te gebruiken, kunt u zelfs relatief snel uw geld verdubbelen. Natuurlijk is er ook een verschil in hoeveel interesse er is. Hoe hoger de rente, hoe sneller de compounding voor u werkt. We noemen het rente of rente op rente. Bekijk deze magische rentecalculator. Volgens Albert Einstein is samengestelde rente het achtste wereldwonder.

Enkelvoudige rente als renteberekening

Rente berekenen met enkelvoudige rente is het eenvoudigst. U betaalt bijvoorbeeld 5% rente per jaar over de hoofdsom van de lening of krijgt 3% op een spaarrekening. Maar vaak is er sprake van samengestelde rente, waarbij de rente veel sneller groeit omdat je rente over rente betaalt.

Rente op rente ontvangen is samengestelde rente ontvangen

Wie gaat sparen, krijgt enkelvoudige rente of samengestelde rente. Samengestelde rente is rente op rente. U ontvangt ook rente over de reeds bijgeschreven rente. Zo krijg je meer rente waardoor je spaargeld sneller groeit. Er zijn ook allerlei beleggingsproducten die zo werken.
Sparen met samengestelde rente is voordelig, maar lenen met samengestelde rente is nadelig.

Hoe een exponentiële rentegroei te realiseren?

In de natuur is keer op keer waar te nemen dat exponentiële groei zeer snel plaatsvindt. Na de eerste celdeling in ons lichaam verloopt de celdeling door exponentiële groei. Als dit allemaal zijn tijd heeft, zal een kleine foetus binnen afzienbare tijd uitgroeien tot een volwassen man of vrouw. Zet twee vruchtbare konijnen of muizen bij elkaar en voor je het weet, zal exponentiële groei resulteren in een aanzienlijke overbevolking.

Hoe kan ik snel mijn geld verdubbelen met samengestelde rente?

Met de juiste aanpak zorgt samengestelde rente ook voor exponentiële groei. Het volgende voorbeeld laat zien hoe snel uw geld groeit als u elke maand twee keer zoveel geld op uw spaarrekening zet. We beginnen met slechts 10 eurocent:

Voorbeeld renteberekening met samengestelde rente:

maand euro
1 0.1
2 0.2
5 1.6
8 12.8
11 102.4
14 819,2
16 3.276.80
17 6.553,60
In totaal 26,214.30

Je begint dus met 10 eurocent in de 1e maand en als je deze inleg elke maand verdubbelt, heb je na anderhalf jaar een maandelijkse investering van ruim 6500 euro. Na anderhalf jaar bedraagt ​​de totale investering ruim 26.000 euro. Dit is zonder extra rente. Interesse maakt het alleen maar interessanter.

Samengestelde rente en rente weergegeven in de formule

Samengestelde rente is rente op rente. U doet niets, laat het geld inclusief rente op een spaarrekening staan. Dit betekent het volgende:

  1. Na jaar 1 is uw investering K plus rente of K*(1+procent),
  2. Na het tweede jaar is het K*(1+procent)²,
  3. Na jaar 3 is het K*(1+procent)³,
  4. Enzovoort.

Verdubbeling kapitaal door samengestelde rente

Daarom wisselt rente op rente snel. Het tarief hangt grotendeels af van de rente die u ontvangt en hoeveel jaar u het geld laat staan. Sommige bedragen geven de rente weer waartegen uw oorspronkelijke vermogen in een bepaald jaar is verdubbeld. Cijfers zijn afgerond:

jaar interesse %
1 100
2 41.4
4 18.9
5 14.9
10 7.2
15 4.7
20 3.5
25 2.8
30 2.3

Uit deze renteberekening volgt:

Ook zie je dat bij een rente van zo’n 16% je schuld in bijna 4 tot 5 jaar verdubbelt.

Regel 72

Omdat deze tabellen een beetje moeilijk te onthouden zijn, is de regel van 72 gemaakt. Dit betekent dat je door 72 te delen door de rentestand ongeveer weet hoeveel jaar je het geld moet laten staan ​​om het te verdubbelen. Dit is een ietwat ruwe schatting die op de korte termijn onderschat en na 15 jaar het aantal jaren dat nodig is om te verdubbelen overschat.

Enkele voorbeelden van de 72 Wet:

Definitieve samengestelde rente

Rente op rente is interessant. Zeker als de rente iets hoger is en het geld voor een langere periode kan blijven staan. Als dat te saai is, kun je ook sparen en beleggen combineren om rijkdom op te bouwen. Betaalt rente op rente.€