Verdienen in je tweede huis

Wanneer u tegenwoordig een tweede woning wilt kopen, kunt u, in tegenstelling tot vroeger, de hypotheekrente niet meer aftrekken. Of u nu een huis koopt voor uw vakantie of verhuur. Het gaat nu echter beter voor mensen die vanuit hun huis willen verdienen. Dankzij de nieuwe regeling kunnen zij hun woning belastingvrij verhuren.

Waarom een ​​tweede huis?

Een tweede huis wordt vaak gezien als iets voor oude mensen, maar je kunt je op jongere leeftijd toch een tweede huis veroorloven. Vaak is dit een investering om op een later tijdstip huurinkomsten of meerwaarden te genereren. U kunt zowel in het buitenland als in Nederland een tweede huis kopen. In Nederland staan ​​woningen vaak in natuurgebieden en horen bij een recreatiepark. De prijzen van vakantiehuizen liggen doorgaans tussen de 125.000 en 350.000 euro. Vaak is het nodig om een ​​hypotheek af te sluiten.

Hypotheekaftrek

Want het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van een tweede woning wordt gezien als consumptief krediet en valt dus onder kolom III. U kunt geen hypotheekrente meer aftrekken van uw belastingen. Ook als u de hypotheek laat samenvallen met uw woonkrediet, valt u onder deze wetten. Ook is het tegenwoordig lastig om een ​​bank te vinden die bereid is een hypotheek voor een vakantiewoning af te sluiten, ook als je hier permanent gaat wonen. Er moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan, het moet bijvoorbeeld zijn gebouwd van steen, op funderingen en bedekt met tegels. Als u de vakantiewoning echter fiscaal kunt kwalificeren als uw hoofdverblijf, valt de hypotheek onder box 1, waardoor de belasting weer aftrekbaar is. Ook is de rente over de hypotheek voor de reparatie van de tweede woning niet aftrekbaar.

Huur zonder belastingen

Ondanks dat je geen hypotheekrente mag aftrekken, zijn er positieve punten aan deze wet. U kunt uw vakantiehuis bijvoorbeeld belastingvrij verhuren. Dus mensen die het als bron van inkomsten gebruiken, moeten nog steeds verdienen. Als je ook het idee hebt om een ​​tweede huis te kopen, raad ik je aan dat niet alleen te doen voor de huurinkomsten, maar ook om een ​​plek te hebben waar je zelf kunt ontspannen.€