Verdienen door artikelen te schrijven: de beste sites

Het is mogelijk om veel geld te verdienen door artikelen te schrijven. Je schrijft over onderwerpen die je interesseren, je promoot ze en je kunt veel geld gaan verdienen met het schrijven van artikelen. Er zijn verschillende sites die dit aanbieden, zoals InfoNu, Plazilla, Todio en LeerWiki, maar welke is de beste?

Geld verdienen met artikelen

Je kunt geld verdienen door artikelen te schrijven. Het schrijven van een artikel en het publiceren ervan op internet zal de aandacht trekken van mensen die geïnteresseerd zijn in uw artikelen. Op deze manier zullen uw websitebezoekers uw artikelen lezen. Het is dan mogelijk om advertenties naast je artikelen te plaatsen met behulp van Google AdSense of affiliate marketing, waarmee je geld kunt verdienen door artikelen te schrijven. Het is belangrijk dat je gevonden wordt in de zoekmachines. Er zijn enkele sites waar u kunt beginnen met schrijven en het wordt goed gerangschikt door zoekmachines. Als gevolg hiervan zal het artikel dat u voor zo’n site schrijft hoger in de zoekresultaten komen en vaker worden gevonden. Sites die dit aanbieden claimen een deel van uw inkomsten. Hoeveel dit is en hoe goed sites presteren, verschilt van site tot site. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste sites waarvoor je artikelen kunt schrijven en hoeveel geld je daarmee kunt verdienen.

InfoNow

InfoNu is waarschijnlijk de grootste Nederlandse speler in het schrijven van artikelen waarmee je geld kunt verdienen. De site bestaat al sinds 2006 en had in 2014 iets minder dan 100.000 artikelen. Deze artikelen behandelen veel verschillende onderwerpen en zijn geschreven door verschillende auteurs (zogenaamde infotheurs). InfoNu.nl bevat voornamelijk puur informatieve artikelen en is daarmee anders dan bijvoorbeeld een blog. Het systeem om geld te verdienen met InfoNu werkt als volgt: je begint met registreren bij InfoNu, daarna kun je artikelen gaan schrijven die vrij streng worden beoordeeld door de redacteur. In het begin zullen uw artikelen vrij vaak worden afgewezen, maar na verloop van tijd zult u merken welke opmaak- en kopteksteditors accepteren, waardoor het steeds gemakkelijker wordt. Zodra u een paar artikelen heeft geschreven (ongeveer 10), kunt u zich aanmelden voor Google AdSense, dat vervolgens de inhoud van uw artikel zal bekijken. Zodra u bent goedgekeurd voor Google AdSense, kunt u geld gaan verdienen. Rondom uw artikelen worden Google AdSense advertenties geplaatst, waarvan 50% van de artikelen is gekoppeld aan uw Google Adsense account en de overige 50% voor Infonu.nl. 50% van je inkomen opgeven lijkt misschien veel, maar InfoNu.nl heeft een goede naam in de zoekmachines en zorgt ervoor dat je vaak gevonden wordt.

vierkant

Plazilla is een bekende website waar je artikelen kunt schrijven. Een groot voordeel van Plazilla is dat je artikelen niet zo streng worden beoordeeld als bijvoorbeeld Infonu.nl. Dit heeft als voordeel dat je als artikelschrijver veel vrijheid hebt. De keerzijde is dat zoekmachines deze site doorgaans wat slechter beoordelen dan InfoNu.nl vanwege de lagere kwaliteit van de gemiddelde artikelen. In Plazilla heb je de mogelijkheid om geld te verdienen met AdSense, maar je kunt ook gebruik maken van het advertentienetwerk van Plazilla, wat vooral goed is voor niet-commerciële artikelen. Het voordeel van het Plazilla-netwerk is dat het makkelijker te beheren is dan Google AdSense als je een beginnende schrijver bent. Daarnaast kun je al 10 euro uitbetalen, terwijl Google AdSense slechts 70 euro is.

Todio

Todio is een andere site waar je artikelen kunt schrijven voor geld. Het werkt eigenlijk hetzelfde als Plazilla en InfoNu, alleen kunt u tot 70% van uw AdSense-inkomsten krijgen met Todio. Dit zorgt ervoor dat je meer geld gaat verdienen per bezoeker. Het nadeel is dat Todio veel slechter scoort in zoekmachines dan bijvoorbeeld Plazilla en InfoNu. Uw artikelen zullen dus ook minder bezoekers krijgen, maar als ze dat wel doen, heeft u een grotere kans dat advertentie-inkomsten naar u gaan. Een andere leuke feature van Todio is dat artikelen vertaald kunnen worden. U kunt zelf beginnen met vertalen of uw artikelen laten vertalen. Wanneer uw artikel is vertaald, ontvangt u 10% van de advertentie-inkomsten van dat vertaalde artikel, wat zorgt voor extra inkomsten uit uw artikel. Wanneer je artikelen schrijft, bouw je ook krediet op dat je kunt gebruiken op TodioMarket, waar je taken kunt uitvoeren voor klanten die je er vervolgens extra voor betalen.

LeerWiki

LeerWiki heeft een aparte manier om het percentage te berekenen dat u ontvangt van uw advertentie-inkomsten. Advertenties worden gewoon weergegeven via Google Adsense en je begint met 50%. Wanneer je actief bent in de LeerWiki community zal dit percentage stijgen. Het percentage advertentie-inkomsten dat je via LeerWiki zelf ontvangt, kan immers oplopen tot 100%. Een van de nadelen van deze site is de kwaliteit van veel van de artikelen. Hoewel er enige controle is, valt de kwaliteit tegen, waardoor de zoekmachines LeerWiki niet leuk vinden en vaak Plazilla of Infonu.nl verkiezen. Het idee achter LeerWiki is dat je jezelf ontwikkelt door kritisch naar andere artikelen te kijken en ze naar je eigen artikelen te laten kijken. Dit is van toepassing op recensies en artikelbeoordelingen, zodat u uzelf kunt promoten en een hoger percentage advertentie-inkomsten kunt ontvangen.

Je eigen website of blog

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen website of blog te maken waarmee je geld gaat verdienen. Het nadeel is dat je moeilijk te vinden zult zijn. Met behulp van bovenstaande sites kom je sneller op de eerste pagina’s met zoekresultaten dan met je eigen blog. Dus hoewel je een kleiner percentage van de advertentie-inkomsten krijgt (met je blog of website, wat natuurlijk 100% is), zullen de inkomsten hoger zijn omdat je meer bezoekers trekt.

Hoeveel geld kun je verdienen met het schrijven van artikelen?

Hoeveel geld u verdient met het schrijven van artikelen hangt af van verschillende factoren. Het hangt echt af van de kwaliteit van de artikelen, de hoeveelheid artikelen, het aantal bezoekers, het onderwerp van de artikelen en op welke website je het plaatst. Slecht geschreven artikelen over het opvoeden van een hamster zullen het qua inkomen niet goed doen, maar goed geschreven artikelen over bijvoorbeeld het krijgen van een hypotheek zorgen ervoor dat je veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen.€