Verdien meer door gebruikte artikelen te verkopen

Je wilt je spullen verkopen op de tweedehandsmarkt. Wat zijn enkele tips en trucs om het meeste te halen met de minste inspanning?

Wat is jouw doel?

Wil je echt iets verdienen of gewoon iets halen voor je overtollige spullen. Dat is belangrijk bij onderhandelingen en de energie die je steekt in presentatie en prijsstelling. Ben je blij als dingen een nieuwe eigenaar krijgen of wil je minimaal tweehonderd euro houden? Om succesvol te zijn, moet je van tevoren een doel stellen. Anders zul je nooit tevreden kunnen zijn als je eenmaal een bepaald bedrag hebt verdiend. Het kan ook zijn dat u een markt organiseert voor een goed doel of om de buurtsolidariteit te vergroten. Dan, als alles in harmonie verloopt, wordt het gestelde doel altijd bereikt.

Samenwerken

Als je een werfverkoop met meerdere mensen organiseert, heb je meer voorbereidend werk te doen. Als je bijvoorbeeld samen met de buurt een markt organiseert, komen er veel meer mensen op af dan wanneer je alleen zou zijn. Uiteraard komt er meer mond-tot-mondreclame. Stop wat kleine briefjes in de brievenbus bij de buren. Niet iedereen neemt de moeite of heeft de tijd om wekelijks de lokale kranten door te spitten.

Maak een bord klaar

Maak een groot bord waarop staat waar de markt is. Het kan ook mensen aantrekken die uw markt nog niet kennen. Als er gratis sites zijn waar u uw markt kunt adverteren, gebruik deze dan. U kunt ook vaak gratis adverteren door een persbericht te sturen. Bijkomend voordeel is dat je van tevoren over verschillende zaken moet nadenken, zoals markttijden, locatie en opvallende targets.

Wees voorbereid op alle weersomstandigheden

Zorg ervoor dat je je kleding in laagjes draagt. In de ochtend is het vaak wat koeler. Denk ook aan regen of wind. Zorg voor voldoende eten en drinken. Ook is het fijn om vooraf te kunnen regelen dat een vertrouwd persoon je kan ontlasten als je naar het toilet moet. Sta niet met uw goederen in een donker steegje. Misschien kun je op een verlichte plek staan ​​als het een donkere tijd van het jaar is. Denk aan herfst en winter. Als je de verenigingen belt, zijn ze misschien bereid om hun accommodatie te voorzien van gedeelde inkomsten of vergoedingen. Dan kun je hun waarschijnlijk welbekende naam meteen dankbaar gebruiken. Bij slecht weer zijn klanten eerder geneigd om (voor afleiding) naar de overdekte markt te gaan. Hoe dan ook, sta hoog en droog en je goederen komen niet op de knoppen terecht.

Onverkochte artikelen

Bedenk van tevoren wat u met de onverkochte goederen gaat doen. Misschien heb je een pechdag. Maar als dingen na een paar keer niet verkopen, kun je er net zo goed over nadenken om ze weg te doen. Er zouden regelingen kunnen worden getroffen voor een kringloopwinkel om naar het dorp te komen en de onverkochte spullen op te halen. Dan zijn je handen vrij.

Kassa

Om geen dief van kansen te worden, is het handig om je geld op je lichaam te dragen. Dan ben je in ieder geval je zuurverdiende geld niet op een onbewaakt moment kwijt.€