Verdien geld met schrijven voor GreatContent

Online geld verdienen behoort tot de mogelijkheden. Dit kan op verschillende manieren. U kunt zelf klanten zoeken en met hen uw eigen bedrijf starten. U kunt er ook voor kiezen om taken via verschillende platforms te accepteren. Deze platforms fungeren als intermediair en zorgen ervoor dat schrijvers opdrachtgevers kunnen vinden en vice versa. Een van deze platforms heet Greatcontent. Hier kun je extra geld verdienen voor je bedrijf, maar je kunt het ook zien als een hobby die je extra zakgeld oplevert. Dan hoef je geen bedrijf te starten en is het een bijverdienste.

Wat voor soort bedrijf is Greatcontent?

Greatcontent is opgericht in 2011. Het bedrijf is gevestigd in Duitsland. Klanten kunnen zich bij dit bedrijf registreren. Zij kunnen het tegoed opwaarderen en er bestellingen mee plaatsen. De schrijvers accepteren ze, schrijven ze en de klant geeft feedback. Hoe kan het dat de tekst wordt geaccepteerd, maar wijzigingen kunnen worden aangevraagd door de opdrachtgever. Als het correct is uitgevoerd, wordt de taak nog steeds geaccepteerd. De diensten van Greatcontent zijn beschikbaar in meerdere landen. Spreekt en schrijft u meerdere talen, dan kan het verstandig zijn om u in meerdere landen te registreren. Dit doet u door op de website op de betreffende taal te klikken.

Hoe te beginnen

Als je besluit om voor Greatcontent te schrijven, zal er eerst een aanmeldingsperiode zijn. Hiervoor hoeft u slechts twee stappen te ondernemen. Soms zoeken ze een tijdje geen schrijvers omdat ze al genoeg hebben. Daarna kun je nog alles doen, maar het kan wat langer duren voordat je kunt beginnen met typen. U krijgt dan een melding.

Voorbeeldtekst

De eerste stap die u neemt is om u te registreren. Zodra dit is gebeurd, wordt u gevraagd een voorbeeldtekst van 200 tot 250 woorden in te dienen. De redactie zal het beoordelen en u krijgt feedback. Op basis van deze tekst word je ook ingedeeld in een niveau. Dit proces kan enkele werkdagen duren.

Accepteer bestellingen

Zodra je bent aangenomen, kun je beginnen met het voltooien van taken. Er zijn verschillende commando’s beschikbaar. Alle taken hebben een deadline. Het kan van tevoren worden bekeken. Als de deadline verstrijkt, ben je de zoektocht kwijt en wordt deze niet meer weergegeven. Taken zijn onderverdeeld in niveaus. Je kunt alle speurtochten van jouw niveau en alle niveaus daaronder aangaan.

Beoordelingen

Als schrijver is het belangrijk om feedback te krijgen. Op deze manier kun je je vaardigheden verbeteren en een betere schrijver worden. Greatcontent biedt verschillende soorten feedback. Hierdoor krijg je van meerdere kanten feedback.

Klantbeoordeling

Per tekst kan de opdrachtgever vier punten waarderen, namelijk:

Dit gebeurt met de duimen. De klant kan voor elk genoemd onderdeel kiezen uit vijf verschillende duimen. Een onvoldoende duim betekent dat de klant absoluut ontevreden is over de tekst. Als de duim naar links staat, geeft dit aan dat de tekst niet aan de verwachtingen voldoet. Een duim omhoog betekent een tevreden klant. Als deze duim een ​​ster heeft, worden de verwachtingen overtroffen. Een duim met een kroon betekent dat de klant echt heel erg onder de indruk is van de tekst.

Beoordelingen van Greatcontent

Soms krijg je ook feedback van Greatcontent. Er worden hints gegeven en je kunt ook een niveau hoger of lager zetten. Je krijgt altijd feedback na het aanleveren van je voorbeeldtekst en daarna. Zo kunnen ze zien hoe ze het niveau hebben beoordeeld en of het echt overeenkomt met jouw kenmerken. Naast deze feedback krijg je ook een waarschuwing als je te veel deadlines mist. Daarom is het belangrijk om bij het aannemen van een opdracht goed na te denken over de schrijftijd.

Niveaus

Je kunt tussen de 2 en zes+ niveaus plaatsen, waarbij zes+ het beste is. Elk niveau heeft zijn eigen budget en daarom hangen er verschillende inkomsten van af. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de winst. Ook betekent een hoog niveau vaak dat de tekst veel onderzoek en expertise vereist. Dat het net even anders is, is te zien in het rekenvoorbeeld. Schrijft u in 2017 bijvoorbeeld 200 woorden in het tweede niveau, dan krijgt u 2,20 euro. Als u hetzelfde aantal woorden typt in het vierde niveau, krijgt u € 3,60. Zit je echter op niveau zes+, dan ontvang je 30 euro voor 200 woorden! Het hogere niveau heeft nog een ander voordeel. Hoe hoger je niveau, hoe meer taken je tegelijk kunt doen. Hierdoor kun je meer geld verdienen omdat je meer taken kunt boeken.

Niveau omhoog of omlaag?

In eerste instantie word je ingedeeld in een bepaald niveau. Door veel teksten te schrijven en goede recensies van klanten te krijgen, kun je een level omhoog. Dit betekent meteen dat je ook meer gaat verdienen dan het woord. Dus hard werken wordt beloond. Het tegenovergestelde kan echter ook gebeuren. Als je te veel taken uitvoert zonder ze op te schrijven, kun je gedegradeerd worden. Dit kan natuurlijk ook gebeuren als je te veel slechte recensies hebt gekregen. Als je later laat zien dat je goede recensies krijgt, ga je natuurlijk weer een niveau omhoog.

Kosten

De betaling vindt eens per twee weken plaats op de door u opgegeven bankrekening. Deze betaling moet u zelf aanvragen. Het kan al vanaf 25 euro. Wanneer u deze aanvraagt, wordt het geld binnen maximaal twee weken aan u overgemaakt. U kunt vier keer per maand gratis aanspraak maken op uitbetaling. Bij het aanvragen van meer dan vier betalingen per maand wordt een transactiekost van EUR 0,50 in rekening gebracht. Je kunt er ook voor kiezen om via Skrill of PayPal te betalen. Er zijn echter extra kosten aan verbonden.€