Verdien geld met pokemonkaarten

Iedereen kent het: Pokemon. Veel mensen keken vroeger of kijken nog steeds naar de tekenfilmserie. Daarnaast waren Pokémon-kaarten erg populair onder jongeren. Deze Pokémon-kaarten zijn nog steeds in trek en je kunt geld verdienen door je oude kaarten te verkopen of te ruilen.

Verdien geld met Pokémon-kaarten

De verkoop van Pokémonkaarten is nog in volle gang. Als veel mensen nooit meer terugkijken op de oude kaarten die ze op zolder hebben liggen, kunnen ze toch veel geld waard zijn. Om met hen geld te verdienen en uiteindelijk met hen te handelen, helpt het om te weten hoe u ze het beste kunt aanbieden en waar u op moet letten. Op sites als marktplaats verdienen mensen extra geld door Pokémon-kaarten te verhandelen.

Waar moet je op letten?

Om geld te verdienen met Pokémon-kaarten, moet je eerst weten waar je op moet letten.

1e editie

1st Edition-kaarten zijn de eerste die in de serie worden gedrukt. Een onbeperkt aantal tickets voor deze serie wordt vrijgegeven nadat nummer 1 is uitgebracht. Dit is de reden waarom deze 1e editie-kaarten veel zeldzamer zijn dan de onbeperkte kaarten, omdat er veel minder zijn. U herkent ze aan het kleine “1st Edition”-teken in de linkerbenedenhoek van de kaartafbeelding. Sommige kaarten van de 1e editie kunnen 10 euro waard zijn.

Holografisch

Holografische kaarten zijn in principe hetzelfde als gewone Pokémon-kaarten, behalve dat ze glanzend zijn. Niet alle holografische kaarten zijn meer waard, maar waardevolle kaarten zijn meer waard als ze holografisch zijn. Holografische Pokémon-kaarten herken je door ze tegen het licht in te bewegen. Als ze “gloeien”, weet je dat je met een holografische kaart te maken hebt.

Legendarische Pokemon

Legendekaarten zijn Pokémon-kaarten waarbij Pokémon meer ruimte op de kaart innemen dan normaal. Elke Legend Pokémon heeft twee kaarten: de onderkant en de bovenkant. Alle Pokémon zijn alleen zichtbaar als je beide delen hebt. De illustraties van deze Pokémon zijn vaak veel mooier dan die van reguliere Pokémon-kaarten, en ze zijn ook veel zeldzamer. Als je eenmaal een van de twee delen hebt, zijn ze al aardig wat geld waard, maar de volledige Legend Pokémon (boven en onder) kan je echt veel geld opleveren. De waarde van elk van deze kaarten ligt tussen de 3 en 10 euro.

Pokemon Ex

Pokémon Ex-kaarten zijn kaarten met Pokémon die een extra aanval hebben. Ze zijn veel krachtiger dan andere Pokémon-kaarten in het spel. Daarnaast zijn ze ook veel zeldzamer, waardoor ze veel geld waard zijn. Elke serie verschilt hoeveel je ervoor krijgt, maar ze variëren van 2 tot 5 euro per stuk. Je kunt ze herkennen aan het woord “ex” achter de naam van de Pokémon.

LV.X

lv.X Pokémon-kaarten lijken qua uiterlijk op Pokémon ex-kaarten. Je kunt ze herkennen aan het woord “lv.X” achter de naam van de Pokemon. Ze hebben echter een heel andere functie in het spel, maar het is niet gerelateerd aan de verkoop. Ze zijn vergelijkbaar in zeldzaamheid, maar verkopen meestal voor iets meer dan Pokémon ex-kaarten: tussen € 2 en € 12.

ster pokemon

Star Pokémon-kaarten zijn te herkennen aan de ster achter de naam van de Pokémon. Ze zijn qua zeldzaamheid vergelijkbaar met lv.x en voormalige Pokémon-kaarten. Door het ontwerp van deze kaarten lijkt het alsof de Pokémon uit de kaart springt omdat ze zich buiten het kader van de afbeelding bevinden. De prijzen van deze kaarten zijn echter veel hoger. Ze variëren van 8 euro tot maximaal 40 euro per kaart.

geheimen

Geheime Pokémon-kaarten zijn kaarten die geen deel uitmaken van de serie. Zo zijn er series die tot 104 gaan, maar deze geheimen zijn bijvoorbeeld de nummers 105/104 en 106/104. Daarom hebben ze een hoger serienummer dan de serie daadwerkelijk heeft. De rest van de kaarten verschillen niet van andere kaarten, maar doordat ze dit serienummer hebben zijn ze zeldzamer en dus waardevoller: van 3 tot 14 euro.

fouten

Toen Pokémon-kaarten werden uitgebracht, waren er ook kaarten van de printer die fouten bevatten, zogenaamde foutkaarten. Veel van deze kaarten werden van de markt gehaald onmiddellijk nadat bekend werd dat ze een bug bevatten, waardoor er nog maar een paar van de weinige bug-kaarten ter wereld over waren. Deze kaarten zijn erg populair bij verzamelaars en daarom veel geld waard. Sommige zijn meer dan $ 100 waard. De kans dat je een van deze kaarten in huis hebt is echter niet heel groot, vaak zijn er maar 10 tot 20 van zulke kaarten in de wereld.

zonder schaduw

Deze kaarten zijn eigenlijk 1st edition kaarten, maar de 1st edition tag staat niet op de kaart. Je herkent ze aan het extra doosje 99 onderaan de kaart, en de tekst op de kaart is ook wat dunner. Ze hebben ongeveer dezelfde waarde als de kaarten van de 1e editie.

uitverkoop

Actiekaarten zijn niet in pakketten uitgebracht en zijn daarom nooit in de uitverkoop geweest. Ze worden vaak uitgedeeld op evenementen of tijdens grote toernooien. Hierdoor zijn er niet veel van deze actiekaarten, wat de waarde van deze kaarten verhoogt. U herkent ze aan de “reclamestempel” op de kaart. De waarde van deze kaarten varieert enorm, sommige zijn 40 euro waard, terwijl andere niet op een euro hoeven te rekenen.

Pokemon kaarten te koop

Als je eenmaal weet wat je hebt, kun je geld gaan verdienen met je Pokémon-kaarten. Hier zijn enkele tips om ze het beste te verkopen.

Sorteren

Bij het verkopen van kaarten is het belangrijk om ze op serie te sorteren. Je herkent deze series aan het symbool in de rechter benedenhoek van de Pokémon-kaart. Schik alle kaarten in deze serie zo dat het voor potentiële kopers duidelijk is uit welke serie de Pokémonkaart komt.

Onderhouden

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de kaarten. Ze zijn vaak pas het geld waard als ze nog in goede of redelijk goede staat zijn. Als er echte krassen op de kaart zitten, verkoop je ze niet zo snel. Daarom is het een goed idee om Pokémon-kaarten in je mouwen te houden. Deze hoesjes kunnen worden gekocht bij uw plaatselijke gamewinkel of online.

Schrijf op welke Pokémon-kaarten je hebt

Het is belangrijk om te weten welke kaarten je hebt, het kan even duren, maar de enige manier om echt geld te verdienen met je kaarten. Sommige verzamelaars zijn op zoek naar een paar specifieke kaarten en het is belangrijk dat je snel kunt achterhalen welke kaarten je hebt. Het is aan te raden deze meteen toe te voegen als ze een speciale functie hebben (is het bijvoorbeeld een promokaart of misschien een lv.X-kaart)

Prijs de tickets

Tot slot is het belangrijk om de waarde van je kaarten te kennen. Zorg dat je weet wat je voor je tickets kunt krijgen. U kunt dit het beste zoeken op marktplaats.nl of eBay.com. Door deze sites te bekijken om te zien waarvoor ze verkopen, weet u wat u voor uw tickets kunt krijgen.

Pokémon-kaarten ruilen

Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je nog meer geld verdienen door Pokémon-kaarten te ruilen. Veel mensen verkopen hele stapels Pokémon-kaarten die ze nog op zolder hadden liggen. Ze kijken niet wat de kaarten waard zijn en hopen er wat meer geld voor te krijgen. Ze hebben de bovenstaande stappen niet doorlopen, dus ze zullen er niet veel geld voor verwachten/krijgen. Het kopen van deze schoorstenen kan een goudmijn zijn. Vaak koop je al een paar honderd kaartjes voor zo’n 10 tot 15 euro. Kijken wat er in zo’n stapel zit, als je de kaarten doorzoekt, kan je soms een paar euro opleveren voor een paar kaarten, zodat je de hele stapel voor veel meer kunt verkopen en veel geld kunt verdienen met Pokemon-kaarten.

De duurste Pokémon-kaarten

5 zeer waardevolle Pokémon-kaarten zijn te vinden in deze tabel:

pokémon Serie en specificaties De prijs
Charizard Basisset, 1e druk, uitstekende kwaliteit 3500 euro
Raichu Jungle Pack, Pre-release, Bug Print 8500 euro
Nee. 2 Coach Pokémon Wereldkampioenschap 2200 euro
De donkere draak Probleem 1, Foutkaart 7000 euro

Verdien geld met Pokémon-kaarten

Als je een oude stapel Pokémon-kaarten op zolder hebt liggen, kun je veel geld verdienen. Als je eenmaal weet welke kaarten veel geld waard zijn en deze kunt herkennen, kun je kaarten gaan ruilen en veel geld verdienen met Pokémon-kaarten.

Lees verder