Verdien geld met enquêtes: de beste sites

U kunt veel geld verdienen door enquêtes in te vullen. Het is een leuke manier om snel extra inkomen te verdienen. Er zijn allerlei sites die geld betalen om enquêtes in te vullen, zoals Panelclix, Choozz en Ipsos, maar welke betaalt het beste en heeft de beste voorwaarden?

Verdien geld met enquêtes

U kunt extra verdienen door enquêtes in te vullen. U kunt zich aanmelden voor verschillende sites die u vervolgens enquêtes per e-mail sturen. Ze worden gefinancierd door verschillende bedrijven die data willen verzamelen om inzicht te krijgen in wat consumenten willen. Nadat u de enquête met succes hebt voltooid, betaalt het bedrijf u uit. Het invullen van de enquête duurt meestal tussen de 10 en 25 minuten. het bedrag dat u krijgt voor het invullen van een enquête varieert sterk. Dit is onder meer afhankelijk van de gegevens die over u bekend zijn en van de website waar u de enquêtes invult. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste enquêtesites zodat je een goede keuze kunt maken over met welke site je snel geld wilt verdienen.

Enquêtes invullen

GlobalTestMarkt

Dit onderzoeksbureau is in 1999 opgericht door Global Market Insite. Het bedrijf doet marktonderzoek naar uiteenlopende onderwerpen, waaronder auto’s, films, producten en evenementen. Bij deze site wordt u contant uitbetaald en is de minimale uitbetaling € 50,00. Je wordt uitbetaald in punten die elk € 0,05 waard zijn (dus een uitbetaling bij 1000 punten). U verdient gemiddeld 15 tot 60 punten per enquête en soms meer. Daarnaast zijn er regelmatig loterijen waar je extra prijzen kunt winnen.

PaneelClix

PanelClix is ​​onderdeel van Euroclix. Dit is een onderzoeksbureau dat werkt voor verschillende grote (Nederlandse) bedrijven zoals Dell, Telegraaf, Marktplaats, ANWB. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België en heeft meer dan 50.000 leden. Op deze site verdien je zogenaamde Clix, die je kunt inwisselen voor geld. Het leuke van dit systeem is dat hoe meer Clix je hebt, hoe meer je krijgt voor je Clix. Voor 1000 Clix krijg je bijvoorbeeld €10,00 (€0,01 per Clix), maar als je bijvoorbeeld 10.000 Clix inruilt, krijg je al 50% meer voor één Clix (€0,015 per stuk). De gemiddelde beloning voor het invullen van enquêtes op deze site is tussen de 75 en 200 klikken (dit betekent contant geld, afhankelijk van hoe lang je wacht om je Clix in te wisselen). Je krijgt ook een welkomstbonus van 150 Clix wanneer je je aanmeldt voor PanelClix.

choozz

Dit onderzoeksbureau doet verschillende onderzoeken naar menselijk gedrag en de mening van consumenten over producten. Op Choozz krijg je punten voor het invullen van enquêtes. Deze punten zijn niet inwisselbaar voor direct geld, dit is dus een nadeel van deze enquêtesite. Met de verzamelde punten kun je winkelen bij veel grote online winkels zoals Bol.com en Zalando. De punten die je spaart zijn €0,01 waard en je krijgt ongeveer 50 punten voor elke enquête. Vanaf 1000 punten (€10) kun je aankopen doen in online winkels, maar je kunt natuurlijk ook sparen totdat je daadwerkelijk een 100% gratis artikel kunt kopen. Een leuk extraatje van Choozz is dat je bij deelname een lot krijgt waarmee je kans maakt op een geldprijs van € 2.000.

Consumentenjury

ConsumerJury is een online enquêtedienst en onderdeel van GFK. GFK doet onderzoek in meer dan 100 landen om bedrijven te helpen begrijpen wat consumenten willen. Enquêtes vul je niet zomaar in op ConsumerJury. Ze willen ook informatie over wat je per maand koopt. U ontvangt dan enquêtes op basis van uw winkelgewoonten waarvoor u punten ontvangt. Uiteraard krijg je ook punten voor al je aankopen. Het aantal punten per enquête varieert sterk. Het is meestal rond de 1000 punten, wat gelijk is aan € 0,50. U kunt ook punten verdienen bij maandelijkse aankopen. Als je minimaal € 15,00 hebt gespaard, kun je je geld doneren aan een goed doel of er een waardebon van maken.

OpinieLand

OpinionLand is een onderzoeksbureau dat veel verschillende onderwerpen bestudeert, zoals reclame, internet en eten en drinken. Het bedrijf heeft een groot ledenbestand en is actief in zowel Nederland als België. Met deze enquêtesite krijg je soms punten voor het invullen van enquêtes. U kunt het meeste geld van deze site echter uit andere bronnen halen. Zo is er een 3 maanden loterij waarmee je 2000 euro kunt verdienen. Hiervoor ontvang je elke keer dat je een enquête succesvol invult een ticket, wat je kansen vergroot als je actiever bent. Daarnaast maak je met OpinionLand kans op meer prijzen, zoals waardebonnen voor diverse grote webwinkels zoals HEMA en Bijenkorf. Hoeveel u verdient met een enquête varieert sterk omdat het door toeval wordt bepaald. Je bent dus niet zeker van de verdiensten, maar als je wint, kun je mooie bedragen winnen. Een leuke bijkomstigheid is dat je af en toe gevraagd wordt om het product te testen, daarna wordt het product thuisgestuurd om te testen en te bewaren.

Ipsos

Het Ipsos Access Panel is een van de belangrijkste spelers in marktonderzoek. Het bedrijf is actief in meer dan 30 landen en adviseert bedrijven over consumentenvoorkeuren over een breed scala aan onderwerpen. Op deze site vult u enquêtes in waarvoor u punten ontvangt. Het aantal punten dat u krijgt voor het invullen van de enquête varieert en varieert van ongeveer 20 tot 250. Elk punt is 0,01 euro waard. Zoals de meeste stembureaus, staat Ipsos niemand toe haar site te bezoeken. Zij stellen bepaalde eisen aan het aantal toegestane personen en ook aan de kenmerken van deze personen. Soms zijn ze op zoek naar een persoon met specifieke kenmerken, waardoor je niet altijd in staat bent om lid te worden van de site. Het voordeel van dit streven naar kwaliteit is dat de vragenlijsten die u ontvangt doorgaans goed in elkaar zitten en plezierig zijn om in te vullen. Je wordt uitbetaald in cadeaubonnen die je onder andere op Bol.com kunt gebruiken. Ook introduceerde het bedrijf in 2014 een handige app waarmee je eenvoudig enquêtes kunt invullen op je mobiele telefoon of tablet. Naast de beloningen die u ontvangt voor deelname aan enquêtes, kunt u ook prijzen verdienen door u te registreren op de site of via sweepstakes.

BlauwNL

Dit onderzoeksbureau is een Nederlands bedrijf dat onderzoek doet naar verschillende onderwerpen. U wordt niet betaald voor enquêtes, maar u verdient met beloningen. Dit is een groot nadeel van deze enquêtesite omdat de kans bestaat dat je 20 enquêtes hebt ingevuld en toch niets gewonnen hebt. Aan de andere kant, als je veel geluk hebt, kun je direct een mooie prijs winnen met je eerste enquête. De winnende punten kun je overmaken naar grote webwinkels als Hema en Mediamarkt. Daarnaast maak je elk kwartaal kans op een geldprijs van 2000 euro. Naast deze geldbedragen is het ook mogelijk om verschillende producten te winnen door deel te nemen aan enquêtes. Hoe meer je voltooit, hoe meer kans je hebt om een ​​prijs te winnen. Deze producten variëren van Senseo apparaten tot stofzuigers.

InVotes

InVotes doet onderzoek naar onder meer advertenties en advertentiekwaliteit. Dit doen ze door hen voor te stellen aan hun panel, die er enkele vragen over moeten beantwoorden. Door het invullen van enquêtes verdien je zogenaamde ePoints op InVotes, waarbij 1 ePoint 0,01 euro is. Zodra je minimaal €10,00 ePoints (1000) hebt gespaard, kun je deze inwisselen voor digitale cadeaubonnen die je kunt gebruiken in verschillende webwinkels zoals Bart Smit en Bol.com. U ontvangt met InVotes gemiddeld 100 ePoints per enquête, maar dit kan oplopen als de enquête langer duurt of als de vragen complex of specifiek zijn. Het mooie van deze site is dat je kunt zien hoeveel punten je krijgt voor een enquête voordat je deze invult, dus er zijn geen verrassingen.

In deze tabel staan ​​de belangrijkste kenmerken van de bovenstaande serviceproviders.

Site naam Contant of coupons Gemiddelde uitbetaling per enquête minimum uitbetaling Extra’s
GlobalTestMarkt Geld € 0,75 – € 3,00 € 50,00 Loterij met kans op extra prijzen
PaneelClix Geld € 0,75 – € 3,40 €10,00 Bij inschrijving krijg je een bonus van 1,50 euro
choozz Waardebonnen € 0,50 €10,00 Elk kwartaal een verloting van 2000 euro
Consumentenjury Waardebonnen € 0,50 €15,00 Extra geld voor het bijhouden van maandelijkse aankopen
OpinieLand Contant geld en coupons het lot beslist €10,00 Je maakt direct na registratie kans op €1.200
Ipsos Waardebonnen € 0,20 – € 2,50 €10,00 Handige app voor mobiele apparaten
BlauwNL Waardebonnen het lot beslist €10,00 Elk kwartaal een verloting van 2000 euro
InVotes Waardebonnen € 0,75 – € 1,50 €10,00 Betrouwbaar

Verdien geld met enquêtes

Als je veel geld wilt verdienen met enquêtes, is het aan te raden om je bij meerdere sites te registreren. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u veel uitnodigingen krijgt die uw inkomen verhogen. Als u actief deelneemt aan verschillende enquêtesites, kunt u enkele honderden dollars per jaar verdienen aan geld en producten door enquêtes in te vullen. Op deze manier kun je dus veel geld verdienen met enquêtes.

Lees verder