Verdien geld met een studielening van DUO

Verdien geld met een lening van DUO. Het klinkt heel ongeloofwaardig, maar voor studenten is het zeker mogelijk. Ben je student en kom je in aanmerking voor een studiefinanciering? Dan werkt het ook voor jou. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel het volgende artikel en je kunt heel binnenkort bijverdienen met je studielening van DUO in combinatie met een spaarrekening. Ideaal omdat je niets hoeft te doen!

Hoe verdient het geld?

Het idee is heel eenvoudig. DUO (Onderwijs Dienst) verstrekt studieleningen met een (zeer lage) rente van 1,5%. Zet je het geld dat je leent van DUO vervolgens op een spaarrekening bij je bank, die een veel hogere rente geeft dan sparen, dan verdien je er geld mee. De rente die u nu krijgt op een spaarrekening ligt rond de 3%. Dus dat is nogal een verschil.

Het is natuurlijk slim om een ​​nieuwe spaarrekening te openen en daar je geleende geld op te zetten om je geld van het geleende geld te scheiden. Als de lening afgelopen is, betaal je gewoon het geleende bedrag + 1,5% DUO terug van je spaarrekening en het geld dat je overhoudt is je winst.

Waarom geeft DUO zo’n lage rente op studieleningen?

Het Uitvoerend Agentschap Onderwijs heeft bewust zulke lage rentetarieven op zijn leningen. Dit doen ze om het onderwijs te bevorderen. Veel mensen kunnen het collegegeld niet zelf betalen om deze mensen de kans te geven om te studeren, de rente op studieleningen is zo laag.

Is het legaal om geld te verdienen met een lening van DUO / IB-Groep?

Het klinkt natuurlijk een beetje illegaal om geleend geld, dat eigenlijk bedoeld is voor studie, op een spaarrekening te zetten en er geld mee te verdienen. Desondanks heeft DUO gezegd dat het mogelijk is om op deze manier te verdienen, maar de waarschuwing over de risico’s van lenen is benadrukt.

Risico’s van geld lenen

Het grote gevaar bij dit idee is natuurlijk dat mensen niet van het geleende geld af kunnen blijven. Natuurlijk moet je het geld dat je leent niet uitgeven als je er geld mee wilt verdienen. Je hoeft het alleen maar op je spaarrekening te zetten en dan niet meer aan te raken. Veel mensen vinden dit echter lastig omdat het heel gemakkelijk is om geld van je spaarrekening te halen.

Hoeveel geld kunt u verdienen met studieleningen?

Kiest u de juiste spaarrekening, dan een spaarrekening met een hoge rente op uw spaargeld. Dan kun je al snel 2,5 procent winst maken ten opzichte van een lening bij DUO.

Als je maandelijks vijfhonderd euro leent bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), kan je winst na drie jaar oplopen tot meer dan 1.000 euro. Zeer gemakkelijk te verdienen voor studenten. Aan het einde van de lening betaalt u gewoon het leenbedrag van DUO + ​​1,5% rente terug. Dit geld haal je gewoon van je spaarrekening en het geld dat je overhoudt is je winst.

Voorbeeld winstberekening bij DUO lening

Stel dat je €500 per maand leent bij DUO, dat is niet eens het maximum, dus je kunt nog meer winst maken. Maar laten we voor deze berekening $500 als voorbeeld nemen.

Vijfhonderd euro per maand betekent 6.000 euro per jaar. Leen je dan vier jaar lang vijfhonderd euro per maand, dan betaal je 6000×1 015^4 = 6368,18 terug met een rente van 1,5% (DUO-rente).

Neem je dan een spaarrekening met een rente van 3%, waar je 500 euro per maand op zet, dan is dat ook 6000 per jaar. Dan heeft u na vier jaar het volgende bedrag op uw spaarrekening staan: 6000×1,03^4 = 6753,05

Na vier jaar heb je een winst gemaakt van 6753,05-6368,18 = 384,87 euro. Het is bijna honderd euro per jaar. Het is best veel voor een student en je hoeft er niets aan te doen.

Bereken hoeveel geld je kunt verdienen met een studielening

Wilt u zelf berekenen hoeveel winst u kunt maken met een bepaalde lening? Gebruik de volgende formule: Y = B x G^t

De letters betekenen het volgende:

Y = het totale bedrag dat u moet terugbetalen of op uw spaarrekening terechtkomt (wat u ook wilt berekenen)

B = bedrag dat u leent of spaart in het eerste jaar

G = rentepercentage: 2,5 procent, dat is 1,025

bij 5 procent, dat is 1,05

bij 10 procent, dat is 1,10

t = Uw leen- of spaarperiode in jaren

* Dit artikel is gebaseerd op gegevens uit 2011 en kan daarom verouderde gegevens bevatten. Fouten in berekeningen voorbehouden.