Verdien geld met eBooks

E-books zijn een zeer goede manier om geld te verdienen. U kunt zelf e-books schrijven en deze online verkopen of volgrechten verkrijgen. Dit is een zeer goede manier om extra geld te verdienen. Hoe kun je echt geld verdienen met eBooks? Waar moet je speciaal op letten?

Wat zijn e-boeken?

E-books zijn elektronische boeken. Ze kunnen worden gelezen op een computer of e-reader. Ze worden steeds populairder, dus er is zeker een markt voor. Zoveel mensen kunnen geld verdienen met eBooks door ze te koop aan te bieden. Een e-book kan over elk denkbaar onderwerp gaan. Als je zelf een e-book wilt schrijven, doe dat dan over een onderwerp waar je veel vanaf weet. Het maakt schrijven makkelijker en je kunt ook schrijven over dingen die mensen nog niet weten.

Schrijf je eigen e-book

Je kunt zelf een e-book schrijven, en zoals gezegd kan het over elk onderwerp gaan. Over het algemeen zijn commerciële onderwerpen vooral interessant voor e-books. Mensen zijn meer bereid te betalen voor geldadviezen, afslankadviezen en advies om iets te kopen. Natuurlijk kan het verhaal ook als e-book of iets heel anders worden gepubliceerd. Waar je echt rekening mee moet houden, is de kwaliteit van de teksten. Schrijf foutloos en zorg voor een goede en logische opbouw van het e-book.

Schrijf een e-book

Ben je niet zo goed in het schrijven van een e-book? Dan mag je het natuurlijk altijd schrijven. Er zijn veel copywriters die dit voor je kunnen doen. Natuurlijk kost het geld. Let op: er zijn copywriters die goede kwaliteit leveren, maar ook mensen die veel minder kennis hebben. Kijk dus altijd goed naar portfolio’s en voorbeeldteksten.

doorverkooprechten

Soms is het ook mogelijk om volgrechten voor e-books te kopen. Als u over deze rechten beschikt, kunt u het e-book zelf verkopen. Het volgrecht kan iets hoger zijn, maar dit hangt natuurlijk af van het e-book. Er zijn ook e-books die geen volgrecht hebben, dus daar moet je op letten. Het is verboden om alleen e-books te verkopen. U moet zich houden aan de auteursrechtwetgeving. Je kunt dus niet zomaar een e-book verkopen.

Promoten

Het is belangrijk om je e-book goed te promoten. Een e-book dat je zelf schrijft, of waarvan je de verkooprechten bezit, zal niet zomaar in elke webwinkel te koop worden aangeboden. En zelfs als dat zo is, kent niemand je naam. Een goede promotie is daarom erg belangrijk. Houd er ook rekening mee dat u niet van de ene op de andere dag veel geld verdient. Soms kan het maanden of zelfs jaren duren voordat u het geld ontvangt. Hoe beter uw reclame, hoe gemakkelijker het is om e-boeken te verkopen.

Hoe kun je geld verdienen met eBooks?

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met e-books. U kunt bijvoorbeeld een online winkel maken of uw e-book op andere sites promoten. Paypal is ook erg handig. Dit is een site waar u e-boeken te koop kunt aanbieden. Andere webmasters verdienen een bepaald percentage van de omzet en daarom zullen ze allemaal uw boek promoten. Houd er rekening mee dat u iets moet doen om ervoor te zorgen dat mensen uw eBooks kennen.

Lees verder

€