Verdien geld met de “groene stormloop” door te investeren

Over de hele wereld wordt het gebruik en de verkoop van cannabis in 2017 steeds meer gelegaliseerd. Nu dit ook in veel Amerikaanse staten gebeurt, wordt er gesproken over “green running”. Als we het hebben over ‘groen hardlopen’, hebben we het vaak over de kansen die het bedrijven biedt om als een van de eersten hun marktaandeel in deze nieuwe industrie te veroveren. Dit biedt natuurlijk ook veel kansen voor de (particuliere) belegger. Het is alleen niet eenvoudig om tussen al deze beursgenoteerde bedrijven de bedrijven te vinden die het meest succesvol zijn (of zullen zijn) en daarmee de belegger het hoogste rendement opleveren.

Kijk verder dan cannabis zelf

Het is misschien logischer om te kijken naar bedrijven die zelf direct betrokken zijn bij het kweken en verkopen van cannabis. Besteed bij het zoeken naar potentiële investeringsmogelijkheden bijzondere aandacht aan bedrijven die zich richten op afgeleide producten of leveranciers. Zo komen er steeds meer cannabis (sport)dranken op de markt. Een gegeven voorbeeld is Hemplify van Tinley Beverage Company (TNY). De koers van het aandeel is de afgelopen maanden bijna verdubbeld. Leveranciers van kassen of lampen die specifiek zijn ontworpen voor de cannabismarkt, kunnen de belegger ook een kans bieden. Een andere sector die niet over het hoofd mag worden gezien, zijn de laboratoria die zich op deze markt richten. Veel landen hebben regelgeving dat cannabis die op de markt wordt gebracht is getest. Zorg ervoor dat het betreffende laboratorium een ​​vergunning heeft van de staat om de tests uit te voeren.

Vind de nieuwe OWCP

Zoals de aandelenmarkt in het verleden vaak heeft laten zien, kunnen de grootste winsten worden gemaakt in de farmaceutische industrie en biotechnologie. Nu het medicinaal gebruik van cannabis in opkomst is, is het van belang dat de zeer grote prijsstijgingen gericht zijn op bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Door de legalisering van cannabis wordt ook steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van cannabis. Dat investeerders hier grote winsten kunnen maken, bewijst onder meer OWC Pharmaceutical Research Corp. (OWCP). Een investering van € 1.000 in dit bedrijf, gekocht in september 2016, was in maart 2017 meer dan € 500.000 waard.

Verken de aandelenstructuur

Kijk niet alleen naar de prijs van het aandeel dat u onderzoekt wanneer u ‘koopjes’ identificeert. Veel beginnende beleggers hebben de neiging om te denken dat aandelen met een prijs van $ 0,01 “goedkoop” zijn. Maar de koers van het aandeel zegt niets over de marktwaarde van het bedrijf zelf. Daarom moet u, naast de prijs, onderzoeken hoeveel aandelen van het bedrijf uitstaan. Stel dat u twee vergelijkbare bedrijven heeft gevonden en uw geld wilt investeren in het bedrijf dat het meest “ondergewaardeerd” is. Het eerste bedrijf heeft een miljard uitstaande aandelen tegen een koers van $ 0,01, terwijl het tweede bedrijf 10 miljoen uitstaande aandelen heeft tegen een prijs van $ 0,50. Dus het eerste bedrijf met een marktkapitalisatie van $ 10 miljoen is twee keer zoveel waard als het tweede bedrijf met een marktkapitalisatie van $ 5 miljoen. Als je bedrijven dezelfde kansen geeft, moet je natuurlijk investeren in het andere bedrijf.

Besteed daarnaast speciale aandacht aan de balans van het bedrijf en of het ook zogenaamde “toxische schulden” heeft. Dit zijn converteerbare schulden uitgegeven door de vennootschap. Het bedrijf leent dan geld van een financiële instelling, die die schuld kan omzetten in aandelen, soms met kortingen tot 50%. Door deze royale kortingen dumpen deze instellingen hun aandelen direct na de conversie, waardoor de koers van het aandeel met vele tientallen procenten kan dalen. Wees dus voorzichtig met deze converteerbare leningen.

Stuur een e-mail of bel het bedrijf

Het klinkt misschien vreemd, maar schrijf of bel het bedrijf waarin u investeert of wilt investeren en stel hen vragen. Zeker voor kleinere (startende) bedrijven zijn een CEO en CFO meestal erg behulpzaam voor (potentiële) investeerders. Controleer na onderzoek bij het bedrijf of de gevonden antwoorden correct zijn. Pas op voor ingewikkelde verhalen of bedrijven die om welke reden dan ook niet reageren. Dit is vaak een teken dat het niet goed gaat of dat het aandelenkapitaal op het punt staat te verwateren door extra aandelen uit te geven.

Wed niet op één paard

Stel dat u € 2.000 wilt investeren in de cannabisindustrie, € 500 wilt investeren in vier verschillende bedrijven in plaats van € 2.000 in één bedrijf. Met andere woorden, spreid de kansen en zet niet in op één paard. Het is al moeilijk genoeg om een ​​echte winnaar te kiezen, maar geef jezelf in ieder geval de kans om een ​​van de vier te winnen. Daarnaast is het ook erg frustrerend om er achteraf achter te komen dat je het “verkeerde” aandeel hebt gekozen. Het is niet ongebruikelijk dat aandelen die u niet hebt gekozen, torenhoog gaan.

Eindelijk

Eindelijk, misschien wel het beste advies dat je kunt krijgen. Ontvang op tijd winst! Is de beurskoers verdubbeld? Verkoop dan meteen de helft zodat je op dat deel nooit meer verlies kunt lijden. U houdt tenslotte alleen gratis aandelen over. Met het geld dat je opneemt, kun je jagen op de volgende winnaar.€