Verdien geld door te sparen

Iedereen kan zijn financiële situatie verbeteren als hij de juiste stappen zet. De eerste stap is altijd het moeilijkst, dan zet je kleine stapjes en voor je het weet is je financiële situatie verbeterd. Leer hoe u uw financiële situatie kunt verbeteren door een paar eenvoudige wijzigingen aan te brengen. Sommige nemen niet meer dan een paar minuten in beslag, andere wat meer moeite, maar elk is ongelooflijk eenvoudig en iedereen kan het gebruiken. Het gebruik van deze tips en trucs zal je veel geld besparen, vooral op de lange termijn, en het combineren van deze tips zal je nog meer geld besparen.

Stap over naar een bank die uw geld respecteert

U wilt niet dat uw geld op een bank staat waar u belachelijk hoge vergoedingen en kosten op uw rekeningen en kaarten moet betalen, u zou geld moeten verdienen met de rente op uw betaal- en spaarrekeningen. Zoek een bank die rente biedt op zowel betaal- als spaarrekeningen met lage kosten. Middelgrote banken bieden bijzonder goede rentetarieven.

Zet de tv vaker uit

Een goede manier om geld te besparen is door minder tv te kijken. Dit heeft verschillende financiële voordelen. Minder advertenties, meer tijd om je te concentreren op belangrijkere dingen in het leven, minder stroomverbruik, enz. Het is een manier om te ontspannen, maar er zijn talloze dingen die je als hobby kunt doen in plaats van tv te kijken.

Kijk kritisch naar wat je verzamelt

Iedereen spaart iets, wat spaar jij? Brengt het je constant vreugde? Of is het iets wat je momenteel uit gewoonte doet. Zou je het zonder kunnen doen door alles waarvan je een back-up hebt gemaakt of niet meer gebruikt weg te doen of te verkopen? Misschien kunt u uw uitgavenpatroon verminderen door minder uit te geven aan uw hobby. Probeer je verzameling te verkleinen door dingen te verkopen waar je niet meer volledig achter staat, of die je ooit leuk vond of leuk vond en nu in de weg staat.

Doe mee aan zoveel mogelijk spaarprogramma’s

Zelfs als je bijna nooit in deze winkel winkelt, krijg je uiteindelijk deals en kortingen. Open een Gmail-account speciaal voor dit soort aanbiedingen, en als je wilt gaan winkelen, kijk dan op dat account voor aanbiedingen.

Maak zelf cadeaus in plaats van direct naar de winkel te rennen.

Van heerlijke snacks, kaarsen, koekjes, zeepjes en van alles kunnen manden gemaakt worden die heel gemakkelijk en goedkoop thuis te maken zijn. Dit zijn geweldige, leuke cadeaus omdat je een inspanning levert die vaak consumeerbaar is, wat betekent dat ze niet achter in de kast belanden met iets dat ze niet gebruiken. Voeg een handgeschreven notitie toe om het cadeau nog persoonlijker te maken. Hier kan geen cadeau uit de winkel tegenop en je bespaart een hoop geld.

Leer de 30 dagen regel

Wanneer je iets wilt kopen dat je niet echt nodig hebt, wacht dan 30 dagen en vraag jezelf af of je het nog wel echt wilt. Vaak zul je merken dat de drang om iets te kopen voorbij is en je weer geld hebt bespaard door gewoon te wachten. U kunt zelfs een lijst van 30 dagen maken waarin u opschrijft wat u wilt kopen en er een datum op plakken, deze na 30 dagen opnieuw lezen en een beslissing nemen. Beter nog, onthoud het in je hoofd, zo vergeet je het eerder als het niet echt belangrijk voor je is.

Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan

Maak altijd een lijst van wat je echt nodig hebt en wilt kopen. Bepaal van tevoren wat je wilt kopen voordat je naar de winkel gaat. Plaats niets in uw winkelwagen dat niet op uw lijst staat, hoe verleidelijk het ook is, en u verlaat de winkel met enorme besparingen.

Nodig vrienden uit in plaats van uit te gaan

Bijna elke activiteit thuis is goedkoper dan uitgaan. Nodig wat vrienden uit voor een maaltijd, een kaartspel en een drankje. Iedereen heeft het naar zijn zin, het kost niet veel en zal de volgende keer zeker bij hen blijven

Repareer oude kleren in plaats van ze weg te gooien

Gooi een broek of blouse niet weg omdat er een knoopje is losgekomen, maar naai een nieuwe aan met bijpassend garen. Oude kleding met een gaatje kan worden afgedekt met een patch door deze te naaien of te strijken. Het duurt slechts een paar minuten en bespaart u veel geld.

Geef niet te veel geld uit aan het entertainen van de kinderen

De meeste kinderen, vooral peuters, kunnen goedkoop vermaakt worden door ze oude kranten, lijm, scharen te geven en hun fantasie de vrije loop te laten. Maak een spel met huishoudelijke artikelen, zoals munten in een pot gooien, enz. Realiseer je dat je kinderen degenen zijn die je tijd en aandacht het meest willen, dus je houdt geld in je zakken en je hart vol vreugde.

Gebruik geen creditcard of gebruik deze zo min mogelijk

De kosten van het gebruik van een creditcard zijn erg hoog en u bespaart veel als u deze niet meer gebruikt.

Maak je oude kleren schoon

Ga door je kast en ruim alle kleding op die je niet meer gebruikt, misschien verkoop je ze op Marktplaats, Ebay of tweedehands kledingwinkels.

drink meer water

Water drinken is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook financieel aantrekkelijk. Als u voor elke maaltijd een groot glas water drinkt, zult u zich sneller verzadigd voelen, voedsel sneller verteren en besparen op vele andere dranken die vaak voor meer dan de helft met water zijn gevuld. Geef je water een extra frisse smaak door citroensap of schijfjes komkommer toe te voegen. Vul een grote fles, zet hem op je bureau of ergens zichtbaar in huis, en drink er de hele dag uit.

Vermijd fastfood en magnetronmaaltijden

In plaats van een snelle, vette snack kun je eenvoudige en verse maaltijden bereiden die je de volgende dag mee naar je werk kunt nemen. Besteed in het weekend een uur aan het bereiden van 5 maaltijden en andere kleinere snacks die je doordeweeks kunt eten en snacken. Maaltijden invriezen. Bedenk voordat je naar je werk gaat wat je die avond wilt eten. Haal dit uit de vriezer om te ontdooien en je hebt een maaltijd klaar voor de avond die je alleen maar hoeft op te warmen, wat je een hoop geld en tijd bespaart.

Wees zuinig met elektriciteit

Door de lichten uit te doen in kamers waar niemand zit, computers en andere stopcontacten uit te doen die u niet meteen gebruikt, kunt u elk jaar veel geld besparen.

Ruil je boeken, oude cd’s en dvd’s in

Er zijn verschillende sites op internet waar je oude boeken die je al hebt gelezen of dvd’s die je zat bent, kunt ruilen met andere mensen. Ruim je oude verzameling op en je hebt een stroom nieuwe boeken of dvd’s, en het beste is dat het ook gratis is.

Vervang uw gloeilampen door spaarlampen of LED-lampen

Spaarlampen en LED-lampen kosten in eerste instantie iets meer dan gloeilampen, maar ze zullen u op de lange termijn veel besparen op uw elektriciteitsrekening.

Laat je energieleverancier een elektrische thermostaat installeren (vaak gratis).

Deze apparaten passen de temperatuur in je huis automatisch aan nadat je deze naar jouw voorkeuren hebt ingesteld. Een programmeerbare thermostaat kan uw energierekening tot 20% verlagen.

Doe uw aankopen door de promotiebrochures te raadplegen

In plaats van winkelen op basis van giswerk, kunt u uw maaltijden plannen met behulp van supermarktdeals. Bekijk de folders met de meeste deals en koop op basis daarvan ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat het bedrag dat u betaalt bij het afrekenen veel lager is dan normaal.

Koop niet op basis van stress

Vaak geven we geld uit om ons beter te voelen, in plaats daarvan proberen we wat rustige tijd voor onszelf te nemen, wat rekoefeningen te doen en te mediteren. U zult zich veel beter voelen en klaar om de dag of avond onder ogen te zien.

Annuleer ongebruikte abonnementen

Als je maandelijks een bedrag betaalt aan je sportclub of andere hobbyclub waar je nooit gebruik van maakt, zeg deze dan zo snel mogelijk op, ook als je denkt er weer gebruik van te maken. Je kunt je altijd opnieuw inschrijven.

Geef een dienst in plaats van een artikel

Ouders van jonge kinderen hebben meer baat bij een avondoppas dan bij een luier of een teddybeer. Als ze eigenaren van gezelschapsdieren zijn, kunt u aanbieden om een ​​keer op de hond of kat te passen terwijl ze een weekendje weg of op vakantie zijn.

Doe je kerstinkopen direct na de feestdagen

Veel mensen gebruiken deze techniek na Kerstmis, maar je kunt het na elke vakantie gebruiken. Wacht 2 dagen na de vakantie en ga dan shoppen, de aanbiedingen zijn er. Dit geldt ook voor supermarkten.

Werk voor werk

Is er iets kapot en ben je zelf ergens goed in? In plaats van rechtstreeks een monteur te bellen, zoekt u op internet naar websites die dit soort service aanbieden, u kunt zich hier gratis registreren. Op deze sites bieden mensen banen voor banen aan. Het kan van alles zijn, van strijken tot verven. Zo bespaar je flink op duur onderhoud en de kosten van het inroepen van een monteur.

Maak je eigen hygiëneproducten

Zelfgemaakte producten voor persoonlijke verzorging zijn goedkoop, gemakkelijk te maken en werken vaak zelfs beter dan in de winkel. Je kunt gemakkelijk een tandpasta maken met zuiveringszout, waterstofperoxide en een paar druppels pepermuntolie die beter werkt dan welke andere tandpasta dan ook. Ook is het heel eenvoudig om zelf deodorant en huidcrème te maken, recepten op internet te zoeken en flink te besparen op dit soort producten.

Kijk vooruit

Laat je fouten uit het verleden je er niet van weerhouden een goed leven te leiden, leer van je fouten en probeer ze in het heden te vermijden. Huidige keuzes hebben geen invloed op het verleden, maar wel op de toekomst. Bedenk en onthoud hoe deze verkeerde keuzes je leven nu moeilijker maken, probeer deze fouten niet opnieuw te maken zodat je toekomst er rooskleuriger uitziet.€