Verdien geld door oude spullen te verkopen (online)

Stel dat u van oude dingen af ​​wilt omdat u ze niet meer gebruikt. Je kunt ook extra geld gebruiken. Waar kunt u uw woning zowel online als offline verkopen en hoe werkt dat? Denk aan oude mobieltjes, (tekst)boeken, kleding, dvd’s, cd’s, laptops en games. Diverse websites waar je spullen te koop kunt plaatsen en winkels waar je je producten kunt kopen komen aan bod.

1. Verkoop oude telefoons

Heb je nog een oude mobiele telefoon liggen die je niet gebruikt? Meestal kun je ze altijd weg doen voor een fractie van de nieuwprijs. Er zijn verschillende sites die graag oude telefoons aannemen. Hier kies je het type telefoon, geef je aan of het werkt en zie je hoeveel je ervoor krijgt. Stuur dan de telefoon op en het bedrag wordt op je rekening bijgeschreven. U kunt uw oude mobiele telefoon inleveren via deze websites:

2. Bol.com: boeken, dvd’s, cd’s en games verkopen

Hoe werkt het?

Voor oude cd’s, dvd’s, boeken en spelletjes kun je bij bol.com terecht. Eerst moet u een verkoopaccount aanmaken. Nadat u een verkoopaccount heeft aangemaakt, gaat u naar het tabblad ‘Toevoegen’ waar u alle ISBN’s kunt invoeren van de producten die u te koop wilt aanbieden. Bij deze artikelen geeft u de staat aan zodat de koper weet wat hij of zij koopt. Zodra je iets hebt verkocht, ontvang je meteen een e-mail in je inbox. U moet de aankoop bevestigen en vervolgens de pakbon afdrukken. Voordat u uw product verzendt, bevestigt u het aan een boek, dvd, cd of game.

Wat brengt het?

Op bol.com kun je de prijs invullen waarvoor je iets wilt verkopen. Bol.com heeft echter veel te bieden. Bol.com brengt EUR 0,99 in mindering van het bedrag per bestelling, en daar komt nog eens 15% van de aangegeven prijs bij. (Dit is maximaal 15 euro). Stel dat je een boek wilt verkopen voor 6 euro. Bol.com haalt al 99 cent weg. Daar komt nog eens 15% van 6 euro bij. Dat is 0,15 x 6 = 0,9, dus 90 cent. Samen met de 99 cent wordt het 1,89 euro, die bol.com verwijdert. Je houdt dus 4.11 over waarmee je ook de verzendkosten moet betalen. Daarom is het over het algemeen niet verstandig om een ​​klein bedrag via bol.com te verkopen.

3. Verkoop studieboeken

Gelukkig kan het verkopen van studieboeken iets goedkoper zijn dan het verkopen van studieboeken op bol.com. Soms krijg je meer dan de vermelde prijs (Bookmatch.nl). Het invoeren van studieboeken is hetzelfde als het invoeren van boeken op bol.com. Je vult de ISBN-code in en het boek verschijnt, je hoeft alleen de prijs en de staat van het boek in te vullen. Op Studystore kun je vaak rechtstreeks aan de winkel zelf verkopen. Door het ISBN-nummer van het boek in te voeren, wordt direct duidelijk of Studystore het boek van je wil overnemen en zo ja, voor welk bedrag. Sites waar u uw studieboeken kunt verkopen:

4. Oude draagbare computers en monitoren verkopen

Als u snel van uw oude laptops en monitoren (of andere IT-apparatuur in het algemeen) af wilt, kunt u deze ook op diverse websites kopen. De meeste sites zijn echter ontworpen om meerdere computers of monitoren tegelijk te kopen. Dus laptops etc. verkopen is iets moeilijker dan het verkopen van mobiele telefoons via internet. Een goede inkoper van laptops en monitoren is IT-recycling. Als je maar één artikel hebt dat je wilt verkopen, kun je het ook proberen in het gedeelte Gebruikte producten (zie 7).

5. Verkoop kleding

Tegenwoordig zijn er naast Marktplaats nog vele andere websites of apps waarmee je online kleding kunt verkopen. Nieuwe kledinghandelsplatforms hebben vaak een geavanceerde zoekfunctie. U kunt zoeken op categorie, maat, kleur, staat, prijs, populariteit, etc. Poppintags, United Wardrobe en Cazou zijn voorbeelden van dergelijke sites.

6. Markt

Meestal is de beste manier om een ​​hoge prijs voor je artikelen te krijgen, ze via Marktplaats te verkopen. U kunt onderhandelen met kopers en zelf de prijs bepalen. Vooral voor mobiele telefoons en laptops krijg je veel meer voor verkoop via deze advertentie dan wanneer je ze ronduit koopt. Boeken verkopen via Marktplaats is meestal beter dan via bol.com. De koper kan op bol.com hetzelfde betalen, maar dan is het bedrag dat in rekening wordt gebracht hoger dan wanneer je de advertentie zelf plaatst. Het enige nadeel is dat je met een advertentie als deze meestal nooit van je spullen af ​​komt. U kunt ook te maken krijgen met niet-reagerende of niet-betalende kopers.

7. Verkoop spellen

Heb je nog games die je hebt uitgespeeld of ben je het zat? De Game Mania-winkel neemt het graag van je over. Als je met je gebruikte games naar deze winkel gaat, krijg je er direct geld voor. Je kunt ook kiezen voor een Game Mania-cadeaubon, die meer waard is dan wat je contant zou ontvangen. Geldt ook voor Game Mania: Als je snel van games af wilt, is dit een goede optie. Wil je er wat meer geld voor, kijk dan beter eerst even op Marktplaats etc. Bol.com heeft ook de mogelijkheid om spellen te verkopen (zie 2).

8. Gebruikte goederen

De ’tweedehands’-keten wordt steeds populairder in Nederland. De winkel verkoopt al gebruikte goederen. Je kunt hier ook je oude spullen kopen. Lijst met producten die ze kopen, zoals (indien intact): audio, dvd-spelers, games, gereedschap, gouden sieraden, horloges, computers, lcd’s, plasma’s, muziekinstrumenten, cd’s, dvd’s, huishoudelijke artikelen, fietsen, scooters, camera’s, laptops, PDA’s, mobiele telefoons, goud en telecom. Als je wat van je oude spullen wilt verkopen, moet je naar een kringloopwinkel gaan. Dit bepaalt de prijs voor wat u ervoor terug kunt krijgen.€