Verdien geld door foto’s te maken

Veel hobbyfotografen vragen zich af hoe ze geld kunnen verdienen met fotografie. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je hobby zodat je een leuk bijverdienste hebt. Zo kun je je foto’s verkopen of anderen leren foto’s te maken.

Verdien geld door foto’s te maken

Je kunt geld verdienen door te schieten. Er zijn een paar manieren om dit te doen. Kijk wat je het meeste aanspreekt en maak een keuze zodat je extra geld kunt verdienen met je hobby.

Verkoop je foto’s online

Er zijn websites waar u uw foto’s kunt verkopen. Dit zijn zogenaamde stocksites waar u uw foto’s kunt uploaden. Wanneer mensen van over de hele wereld naar een bepaalde foto zoeken, kunnen ze jouw foto krijgen. Zij betalen je dan een bedrag om je foto te gebruiken. Hoeveel je voor foto’s krijgt varieert sterk en hangt af van de grootte en kwaliteit van de foto en de persoon die je foto wil hebben. Meestal krijg je tussen de 2 en 10 euro per foto, maar bijvoorbeeld bij verkoop van exclusiviteit (dus slechts één persoon krijgt toestemming om de foto te gebruiken) kan dit bedrag oplopen tot meer dan 20 euro per foto. Het is echter niet zo dat u al uw foto’s zomaar op deze stocksites kunt plaatsen. Foto’s ondergaan een strenge review en worden gecontroleerd op kwaliteit. Wanneer uw foto wordt gepubliceerd, moet u ervoor zorgen dat u gevonden wordt door de juiste trefwoorden te kiezen. Als je dat allemaal hebt gedaan, kun je veel geld verdienen door je foto’s online te verkopen.

Fotograferen op aanvraag

Een andere goede manier om geld te verdienen is door jezelf in dienst te nemen. Om op deze manier succesvol te zijn, is het belangrijk dat je kunt laten zien dat je goede foto’s kunt maken. Een tip is om een ​​portfolio op te bouwen door vrienden- en familiefeesten en verjaardagen te fotograferen. Je wordt er nog niet voor betaald, maar het laat zien wat je kunt doen. U kunt deze foto’s vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld een paar dat gaat trouwen en voorstellen of u foto’s op de bruiloft mag maken. De prijzen die je hiervoor kunt vragen (zeker voor een bruiloft) zijn behoorlijk hoog. Sommige trouwfotografen rekenen 800 euro voor een dag fotografie. Als je het half zo goed doet, kun je veel geld verdienen met het maken van foto’s.

Workshops geven

Veel mensen zijn geïnteresseerd in fotografie. Dus anderen laten zien hoe het moet, kan veel geld opleveren. Als je seminars wilt geven, moet je natuurlijk over de nodige kennis van het vak beschikken. Mensen met een fotografiehobby houden vaak veel geld over om fotografie beter te leren. Je kunt cursussen voor beginners kiezen, maar een specialiteit als een cursus portretfotografie is vaak nog beter.

Commerciële apparatuur

Handelen in fotografie kan veel geld opleveren. Op sites als marktplaats.nl zijn veel dienstverleners die van hun (oude) apparatuur af willen. U kunt deze apparatuur vaak voor een zeer lage prijs kopen. Als je er zelf een beetje vanaf weet, kun je ervoor zorgen dat je de juiste uitrusting in elkaar zet en deze opknapt voor een nieuwe fotograaf. Wat voor de een oude uitrusting is, is nog steeds goed genoeg voor een andere fotograaf. Als jij de link kunt zijn tussen deze twee, kun je gemakkelijk veel geld verdienen.

Ik verkoop foto’s

Afgezien van de hierboven genoemde manieren, kun je ook gewoon foto’s maken van alles wat je leuk vindt, leuke evenementen, verjaardagen en meer. Deze foto’s kunt u op oypo.nl in uw fotowinkel te koop aanbieden, waarna bezoekers van zo’n evenement of mensen die op enigerlei wijze in uw foto’s geïnteresseerd zijn, uw foto’s kopen voor een prijs die u zelf kunt bepalen.

Geld verdienen met foto’s

Je kunt veel geld verdienen met fotografie door een of meer van de onderstaande manieren te leren.

Lees verder