Verdien geld als je werkloos bent

Als u werkloos bent, houdt u tijd over die u kunt gebruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. Je kunt geld verdienen door dingen voor andere mensen te doen, door dingen te verkopen, door tijdelijk werk te zoeken en door geld te sparen. Creatief zijn kan je inkomen aanvullen totdat je een nieuwe baan hebt.

als jij
de werklozen
u verliest vaak een groot deel van uw inkomen. In veel gevallen heb je nog recht op een uitkering, maar ook dan komt er ineens veel minder binnen dan voorheen. Bovendien heb je ineens veel meer tijd en veel minder verantwoordelijkheden. Hoewel het er in theorie misschien uitziet als een vakantieschema, voelt het heel anders. Het belangrijkste is vaak dat je je inkomen zo snel mogelijk terugkrijgt, omdat alle rekeningen betaald moeten worden. Je hebt ook wat structuur en zin in je leven nodig. Hier zijn verschillende manieren om het te laten gebeuren.

Verdien geld door werk voor anderen te doen

Vaak zijn er in uw familie en kennissenkring mensen die uw hulp op de een of andere manier kunnen gebruiken. Het kan werk zijn dat u in het verleden voor hen hebt gedaan, maar waarvoor u nooit bent betaald. U kunt overwegen om uw situatie uit te leggen en nu om compensatie te vragen. U kunt ook actief op zoek gaan naar een baan die u geld kan besparen. Dit kan zijn werk in en om het huis, de tuin onderhouden, op kleine kinderen of huisdieren passen, helpen met computerproblemen, helpen met huishoudelijk werk, etc. Talloze werken moeten zowel met de handen als met het hoofd worden uitgevonden.

Het is belangrijk dat het tijdelijk en willekeurig is
klusjes doen
zijn. Bij het structureel uitvoeren van dit soort werkzaamheden moet u aangifte doen bij de Belastingdienst en andere overheidsinstanties. Dit betekent dat u belasting moet betalen en dat uw uitkering kan worden ingehouden. Op zich is daar niets mis mee, maar als je ergens echt veel tijd en energie in gaat steken, is het belangrijk om een ​​realistisch plan te hebben; iets waar je echt naar op zoek bent en een baan kunt vinden of een eigen bedrijf kunt starten. Voor veel mensen is het niet goed om over een lange periode inkomen te verdienen met dagbanen. Het zorgt voor veel onzekerheid en doet vaak weinig om de eindjes aan elkaar te knopen.

Dingen zijn voorbij

als jij
de werklozen
je hebt vrije tijd. U kunt wat van deze tijd gebruiken om uw zolder, garage en/of schuur op te ruimen en alles wat u niet meer nodig heeft te ordenen. Het kan vaak zeer waardevolle dingen bevatten. Het kan aardig wat geld opleveren door het te verkopen op een rommelmarkt, rommelmarkt of kofferbakverkoop. Als je veel spullen hebt, kan dat honderden, soms zelfs duizenden euro’s opleveren. Omdat het je eigen spullen zijn, is het niet gerelateerd aan professionele handel, dus je bent niets verschuldigd aan de belastingdienst.

Werken via een uitzendbureau

wanneer je
werken
Als je verliest, vooral als je al heel lang hetzelfde doet, ga je weer op zoek naar dezelfde baan. Maar soms is de arbeidsmarkt zo slecht dat de kans op een baan nul is. Daarna kan het de moeite waard zijn om een ​​andere baan te zoeken, zoals een uitzendbureau. Het zorgt niet alleen voor geld, maar ook voor nieuwe contacten, ritme en structuur aan je dagen, nieuwe sociale contacten en verwijdert een gat in je cv.

Houd altijd in de gaten wat er nieuw is (minder betaald)
spoor
voor jou betekent. Er is niets mis met het laten knippen van je uitkering omdat je je eigen inkomen inbrengt, maar soms is het gewoon verstandiger om een ​​tijdje niet te gaan werken. Als het niet zozeer om inkomen gaat, maar meer om werkervaring en werkritme, kan het ook de moeite waard zijn om een ​​stage te zoeken of te werken in een vaste branche waar je hebt gewerkt. Op deze manier kunt u ook gemakkelijker de baan vinden die u zoekt.

Verdien geld door te sparen

Een deel van de resterende tijd kunt u besteden aan kostenbesparing. Het is bijvoorbeeld beter om op advertenties te letten en verschillende supermarkten te bezoeken om zo goedkoop mogelijk aan voedsel te komen. Je kunt ook proberen dingen uit te besteden die je vroeger deed. Dat betekent minder ritjes naar de fietsenmaker (u kunt uw eigen banden repareren), de snackbar (u kunt uw eigen frietjes maken) en geen schilders (u kunt uw huis zelf schilderen).

Ook kunt u geld verdienen door verzekeringspremies, energiemaatschappijen en spaarrentes te vergelijken. Door overal de goedkoopste dienstverlener te kiezen, kun je tientallen euro’s per maand verdienen.

Op zoek naar een nieuwe baan

Onthoud dat het vinden van een nieuwe baan uiteindelijk nog steeds de meest lonende en meest lonende is. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende tijd en energie steekt in het zoeken naar een nieuwe baan.

Lees verder