Verdien extra zakgeld!

Veel jongeren in Nederland krijgen zakgeld of kledingtoeslag van hun ouders. Maar soms, als je iets leuks extra wilt kopen, kom je (veel) geld te kort. In dit artikel geven we je tips hoe je gemakkelijk zelf extra geld kunt verdienen.

Een baan zoeken

Natuurlijk kun je een baan zoeken. Maar het vinden van een baan is niet altijd gemakkelijk, en als je een baan kunt vinden, is het niet altijd leuk of soms (zeer) slecht betaald. Bij het zoeken naar een baan is het belangrijk dat je een baan vindt die je leuk vindt. Als u bijvoorbeeld niet van bezorging houdt, neem dan geen kranten of brochures mee. Zoek iets dat voor jou werkt. Ben je goed in het gebruik van computers en vind je het leuk? Bied dan computerhulp aan huis! Zo doe je een leuke job en verdien je extra zakgeld! Twee vliegen in een klap!

Ik verkoop oude dingen

Je kunt ook wat oude spullen verkopen, zoals online. Dus word betaald voor nieuwe, mooiere dingen. Maar het verkopen van gebruikte goederen is niet altijd succesvol. Soms krijg je bijvoorbeeld heel weinig reacties of alleen lage prijzen. Zorg ook voor een goede advertentietekst. Deel de tekst op in meerdere alinea’s en maak zo min mogelijk spelfouten. Bij slordige en/of foutieve tekst geeft de klant het snel op. Zorg dus voor mooie en duidelijke tekst! Ook is het belangrijk dat je goede en duidelijke foto’s maakt. Maak foto’s vanuit alle gezichtspunten zodat de klant alles duidelijk kan zien.

bij het doen van werk

Als je geen tijd of zin hebt om werk te zoeken, kun je ook tijdelijke klussen doen, zoals klussen. Ga van deur tot deur in uw buurt en vraag of u het werk tegen een (kleine) vergoeding kunt doen. Bijvoorbeeld de auto wassen of het huis schoonmaken. Wees niet te hebberig! Mensen zijn blij als je het werk komt doen, maar ze zijn natuurlijk niet verplicht om je daadwerkelijk geld te geven! Zorg ervoor dat je het werk goed en grondig doet en laat een kleine indruk achter bij de klant. De klant zal je harde werk zeker belonen! Als je geluk hebt, kun je zelfs enkele tientallen verdienen, en je kunt een extra cent verdienen! Het voelt lekker!

Huiswerk

Jongeren die niet graag uit gaan, hebben vaak ook huiswerk. Dan ga je bijvoorbeeld enquêtes invullen op de computer, waarmee je geld gaat verdienen. Met Google kun je talloze van dergelijke sites vinden. Kijk eens! Je ziet genoeg!

Naast computerwerk zijn er nog andere huishoudelijke taken. Bijvoorbeeld inpak- of sorteerwerkzaamheden. Dan krijg je allerlei spullen (zoals dvd’s) en enveloppen, en dan moet je alles inpakken. Het is makkelijk en betaalt goed. Neem voordat je zoiets doet contact op met je ouders, aangezien dit soort huiswerk vaak gepaard gaat met een contract of overeenkomst, wat betekent dat als je het werk niet (goed) doet, je niet wordt betaald of zelfs kan worden aangeklaagd voor schade .te krijgen! Let dus altijd goed op de voorwaarden en meld je aan
nergens
zonder overleg met en daadwerkelijk verkrijgen van toestemming van ouders.

Wees creatief!

Wat je ook doet om extra geld te verdienen maakt niet echt uit, maar wees creatief! Zit niet de hele dag niets te doen, doe iets. Misschien heb je zelfs wat extra zakgeld over! Je kunt ook iets doen of uitzoeken met je vrienden! Misschien kom je wel op een nieuw, revolutionair idee om zo snel mogelijk geld te verdienen!

School komt op de eerste plaats!

Vergeet niet dat school altijd op de eerste plaats komt! Werken is leuk, maar het mag niet ten koste gaan van je schooldag of cijfers. Zorg er dus voor dat je niet te veel werk doet en andere dingen pas doet als je huiswerk af is. Zie je baan als een beloning voor het maken van je huiswerk!

Alles bij elkaar is het natuurlijk een mooi verhaal, maar je kunt beter eerst zelf op zoek gaan. Veel plezier met je bijbaan! En vergeet niet alles eerst met je ouders te bespreken voordat jij of je ouders later in de problemen komen…€