Verdien door te vertalen

Het is niet moeilijk om als vertaler aan de slag te gaan. Er zijn veel vertaalopdrachten beschikbaar op internet. Veel internationale bedrijven huren vertalers in om hun teksten te vertalen. Welke sites zijn geschikt voor vertaalwerk? En wat zijn de vereisten voor vertalers?

Vraag naar

Vertalers moeten niet alleen vloeiend zijn in twee talen, maar moeten ook de basis van vertalen kennen. Als u bijvoorbeeld een tekst voor een advocaat moet vertalen, moet u kennis hebben van het recht. Vertaalthema’s omvatten meestal recht, wetenschap, technologie, geneeskunde, financiën en verzekeringen. Een andere belangrijke vereiste is kennis van spelling, grammatica en interpunctie in beide talen. De meeste vertalers hebben een vertaaldiploma. Als je een vertaaldiploma hebt, heb je meer kans op vertaalopdrachten. Als je als vertaler aan de slag gaat, heb je een studeerkamer nodig waar je rustig kunt werken, een computer en een goede internetverbinding.

VertalersCafe

Dit is een geweldige site omdat deze site veel vertaalopdrachten online heeft. Op deze site kunt u ook uw cv uploaden, een profielfoto kiezen en uw specialisaties beschrijven. U moet aangeven welke diensten u aanbiedt, zoals vertalen en ondertitelen. U kunt ook bureaus beoordelen en zij kunnen uw feedback geven en dit wordt weergegeven op uw profiel. Als je goede recensies krijgt, heb je meestal de kans om meer vertaalopdrachten te krijgen. Elke dag worden er op deze site veel nieuwe vertaalopdrachten gepubliceerd. Deze site vereist dat u contact opneemt met het bureau dat de vertaaltaak aanbiedt. Het lidmaatschap van TranslatorsCafe is gratis. Je kunt je lidmaatschap upgraden, het kost geld, maar hierdoor krijg je een hogere ranking in Google en krijg je toegang tot vertaalopdrachten voor afgestudeerde studenten.

Transperect Vertalingen

Transperfect Translations is het grootste vertaalbureau ter wereld. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in New York en heeft 75 andere kantoren over de hele wereld. Elke dag worden er nieuwe vertaaltaken aan deze site toegevoegd. Je kunt bij dit bedrijf veel geld verdienen omdat het inkomen per vertaalopdracht erg hoog is. U kunt betaling ontvangen via PayPal of cheque. Ze hebben strikte deadlines die erg stressvol kunnen zijn. U heeft meestal niet genoeg tijd om de vertalingen te voltooien.

gengo

Gengo is een ander betrouwbaar vertaalbureau. Na registratie moet u een proefvertaling uitvoeren voor het geselecteerde talenpaar. Deze proefvertaling moet worden goedgekeurd door professionele vertalers. Als je de proefvertaling met succes hebt afgerond, kun je beginnen met vertalen. Vertaalopdrachten zijn meestal klein, wat betekent dat u niet veel woorden hoeft te vertalen. Door krappe deadlines moet Gengo snel kunnen werken. U kunt overstappen van een standaardvertaler naar een professionele vertaler. Als professioneel vertaler verdien je meer geld per woord, waardoor je een hoger inkomen hebt.€