Verbeter je zelfbeeld en verwerf rijkdom

Als je positieve gevoelens over geld hebt, is de kans kleiner dat je in de val loopt. Je gaat je verantwoordelijkheden niet uit de weg en zorgt dat je voorbereid bent. Dit betekent dat u goed inzicht heeft in uw administratie en de geldende (fiscale) wet- en regelgeving. Hoe verander je je houding ten opzichte van geld?

Opmerking

Deze tips zijn louter informatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Elke persoonlijke situatie is anders. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw financiële keuzes. De website van het NIBUD (www.nibud.nl) is een goede bron van informatie. Vraag bij problemen hulp aan gekwalificeerde en betrouwbare adviseurs.

geld is een gevoel

Je houding ten opzichte van geld heeft meer te maken met psychologie dan je denkt. Als u de manier waarop u over geld denkt verandert, is de kans groter dat u uw gelddoelen bereikt. Het is belangrijk om constructiever over geld na te denken.

Geld vanuit een alternatieve hoek

In een alternatieve hoek wordt geld gezien als energie. Het is aan te raden om iets terug te vragen voor een behandeling. Als je iemand helpt die erom vraagt ​​na hun klachten, is het niet meer normaal dat ze een beetje “energie” teruggeven. Dus deze “energie” in deze samenleving is geld. Helaas, als iets gratis is, hechten de meeste mensen er niet veel waarde aan.

geld aantrekken

Enkele jaren geleden was het boek The Secret van Rhonda Byrne een hit. Ook op de dvd schetste ze verschillende leraren die je krijgt waar je om vraagt. Als je altijd beelden van armoede hebt, trek je ook armoede aan. Daarom is het belangrijk dat je geen negatieve signalen over geld afgeeft. Velen hebben thuis geleerd dat rijke mensen hebzuchtig zijn. Ook vrezen velen dat iedereen om financiële steun zal vragen als ze meer van hun rijkdom laten zien.

Houd je persoonlijke doelen in gedachten

Stel jezelf een doel en ga ervoor. Dat betekent natuurlijk niet dat je blind vaart. Laat u goed informeren, maak gebruik van gekwalificeerde, vertrouwde adviseurs. Stel dat u over een paar jaar uw eigen huis wilt kopen. Soms is het verstandiger om je plannen met een bepaalde groep mensen te delen. Plak een foto van je droomhuis waar je het kunt zien. Het kan ook digitaal op je telefoon of laptop. Kijk er regelmatig naar en voel alsof je de eigenaar bent. Geniet van elke dollar die je opzij kunt zetten voor je droom.

Vermijd negatieve mensen

Kies je vrienden zorgvuldig. Praat met mensen die nog dromen hebben. Veel mensen klagen de hele tijd. Ze geven overal commentaar op. Denk: “Ik haat mijn baas, mijn baan of mijn leven.” Dus als ze geen actie ondernemen om hun leven te verbeteren, zijn ze niet constructief. Besteed niet te veel aandacht aan hen. Als je ze niet kunt vermijden, breng dan zo min mogelijk tijd met ze door. Negatieve mensen kosten veel energie. Jouw energie en dat is jammer.

vallen

Je hebt zelfvertrouwen en discipline nodig om mislukkingen te voorkomen. Een veelgemaakte fout is uitstelgedrag. Je zegt tegen jezelf: “Ik ga volgende maand die spaarrekening openen.” Of je saboteert je plannen met de opmerking: “Die kleine besparing doet er toch niet toe.” Ter herinnering: één euro per dag is bijna vijftienduizend euro over veertig jaar. Om succesvol te zijn, moet je jezelf informeren. Lees veel positieve, financiële literatuur. Lees over financiën en lees succesverhalen van ondernemers. Het geeft je energie!€