Verantwoordelijkheden bij het verhogen van de hypotheek

Om uw woning te verbeteren, kunt u dit bedrag gebruiken om uw hypotheek te verhogen om de kosten van verbouwingen te dekken. De geldverstrekker kan eisen stellen aan het verstrekken van de tweede hypotheek.

De woning heeft het nodige onderhoud nodig om zijn waarde en wooncomfort te behouden. De kosten die u daarvoor moet betalen, kunnen van het eigen vermogen worden afgetrokken. De bank kan u een tweede hypotheek verstrekken om verbouwingen of verbeteringen uit te voeren. Naast het eigen vermogen kijkt de bank ook naar uw financiële situatie. U moet elke maand aan uw verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is meerwaarde?

In eenvoudige bewoordingen is het eigen vermogen de waarde van het huis minus de resterende hypotheek op het huis. Het wordt in ieder geval als een meerwaarde beschouwd. Een betere definitie zou zijn om te zeggen dat overwaarde de waarde van de woning is minus de aankoopprijs van de woning plus bijkomende kosten. Als u bij het kopen van een woning eigen geld heeft geïnvesteerd, dient u hiermee rekening te houden bij het bepalen van het eigen vermogen. De bank neemt echter de waarde van de woning over minus de resterende woninghypotheken.

Vereisten voor het verstrekken van een tweede hypotheek

Banken zijn terughoudend met het verstrekken van tweede hypotheken. Over het algemeen willen ze precies weten wat je met het geld gaat doen. Renovatie moet ervoor zorgen dat de waarde van de woning stijgt. De bank stort het bedrag op de bouwdepot. U kunt dan vanaf de bouwdepot te betalen facturen indienen. De bank vraagt ​​een taxatie aan met daarin de voor- en na-renovatiewaarde.

Wat is een bouwrekening?

Het geld op de bouwdepot wordt gebruikt om zichtbaar mee te betalen aan de verbouwing. Het account is geblokkeerd en er kunnen geen opnames worden gedaan. Rekeningen voor verbouwingen kunnen vanaf het depot worden opgestuurd en vervolgens betaald. Er hoeft pas hypotheekrente te worden betaald vanaf het moment dat de bedragen zijn opgenomen.

Is een beoordeling vereist?

Ja, de geldverstrekker zal willen weten wat de waarde van de woning is voor de verbouwing en na de verbouwing. Op basis hiervan kan de bank beoordelen of zij het risico wil nemen. In bepaalde gevallen zal de bank geld toekennen zonder dat een taxatie nodig is. Dit geldt wanneer de overwaarde zeer hoog is. Dit kan worden aangetoond met de WOZ-waarde.

Tweede hypotheek voor consumptiedoeleinden

In bepaalde gevallen is het toegestaan ​​om een ​​tweede hypotheek af te sluiten en het bedrag vervolgens aan iets anders dan huisvesting te besteden. Banken zullen terughoudend zijn om op deze manier het volledige eigen vermogen ter beschikking te stellen, maar er zijn vaak opties met een groot eigen vermogen. Zo kan een hypotheek worden omgezet in een krediethypotheek.

Krijg een hogere hypotheekregistratie bij het kopen van een huis

Als je een huis koopt, kun je al een hogere hypotheekregistratie krijgen. Op deze manier kunt u goedkoop rekenen op de verbouwing, die echter wel vooraf moet plaatsvinden. Niet meer naar de notaris na een tweede hypotheek.€