Veilig sparen bij een buitenlandse bank

Een kluis storten is ook mogelijk bij een buitenlandse bank. Een spaarrekening kan in het buitenland worden geopend, bijvoorbeeld in Noorwegen of Duitsland, of gewoon online bij een buitenlandse bank in ons land. De derde optie is om te sparen via het spaarplatform Savedo. Uw spaargeld is volkomen veilig bij de juiste bank. Sparen bij een buitenlandse bank in ons land is spaargeld met hoge rente en veilig als de bank onder het depositogarantiestelsel valt. Bekijk welke bank een hoge spaarrente biedt. Een mogelijk voordeel van sparen in Noorwegen is de Noorse kroon als alternatief voor de euro. Het depositogarantiestelsel is geldig in heel Europa tot 100.000 euro per persoon.

Spaargeld storten bij een buitenlandse bank

Sparen in het zwart bij een buitenlandse bank

U kunt in het buitenland sparen en krijgt regelmatig een hogere rente dan in ons land. Denk niet dat uw spaargeld dan uit het zicht van de Belastingdienst is. Zeker niet als u elders in Europa wilt sparen, aangezien Europese regels betekenen dat EU-landen elkaar informeren over banksaldi. In veel landen en in ons land is een grote aanval ingezet om zwart geld op te sporen. Met veel landen zijn overeenkomsten gesloten. Als u in het buitenland spaart, ontkomt u meestal niet aan vermogenswinstbelasting.

Hoe kunt u sparen bij een buitenlandse bank?

Er zijn drie soorten:

Open een veilige spaarrekening bij een buitenlandse bank in het buitenland

Is uw geld veilig? EU-landen hebben elk een depositogarantiestelsel, dat 100.000 euro per persoon garandeert. Buiten de EU kan elk land een andere garantie hebben. Een buitenlandse bank die online spaart in Nederland kan onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen, maar ook onder het depositogarantiestelsel van een ander land. Lloyds Bank valt bijvoorbeeld onder het Duitse depositogarantiestelsel, terwijl het oorspronkelijk een Britse bank is. Spaar je via Savedo, dan is het ook hier weer belangrijk om bij elke bank na te gaan met welk depositogarantiestelsel je te maken hebt. Controleer altijd of uw spaargeld onder het depositostelsel valt en of er geen aanvullende voorwaarden zijn voor niet-ingezetenen. Kies ook niet voor een land waar de staatsschuld zo hoog is dat het land in geval van faillissement nooit alle spaargelden kan garanderen.

Spaarplatform Savedo

U kunt opslaan met Savedo. Dan is Savedo uw gratis intermediair tussen u en de buitenlandse bank. Savedo biedt vaak hoge rentetarieven, maar alleen van EU-banken die onder het depositogarantiestelsel vallen. Savedo verzorgt de communicatie voor u en voorziet u van formulieren om dubbele belastingheffing te voorkomen (u spaart immers in het buitenland). Afhankelijk van het land kan er een valutarisico bestaan.

Besparen met Noorse kroon in Noorwegen

In de praktijk is sparen in Noorwegen eenvoudig. Je gaat erheen, laat je ID zien en je kunt een spaarrekening openen. Bezit in Noorse kronen kan aantrekkelijk zijn voor degenen die de euro niet langer vertrouwen en willen dat hun geld een mooie rente opbrengt. Ook in Noorwegen spaart u veilig. Het gaat goed met de economie en het garantiesysteem van de Bank of Norway, de Central Bank of Norway, garandeert tot 2 miljoen NOK bij een bankfaillissement. Omgerekend is dat bijna tweehonderdduizend euro, en als de Noorse kroonkoers blijft stijgen, zal de Noorse garantie omgerekend naar euro alleen maar toenemen. Dit betekent ook dat u regelmatig de waarde van de Noorse kroon in euro’s moet controleren om de exacte bedragen te weten: Noorwegen, Noorse kroon NOK, niet euro.

Besparingen in Zwitserse franken

U kunt ook Zwitserse franken kiezen en dus besparen in Zwitserse franken, chf.

Veilig sparen bij een buitenlandse bank in Nederland

In ons land zijn meerdere banken van buitenlandse oorsprong actief. U spaart veilig bij een buitenlandse bank die volledig gedekt is door het Nederlandse of Europese depositogarantiestelsel. Bekende buitenlandse banken zijn:

Bank van Turkije Bank van Rusland Belgische bank
Anadolu Bank.
Krediet Europa bank.
Ekonomikas banka TEB.
Yapi Kredi-bank.
DHB Bank.
Waarborg Bank.
BIJ Bank. Argentinië.

Sparen bij de Amsterdamse Bank van Koophandel

De Amsterdamse handelsbank AT Bank is van Russische origine. Het behoud van ATB is van aangenaam belang. AT bank is immers 100% gedekt door de Nederlandse garantie. U kunt kiezen uit een instant opnamerekening of een spaarrekening.

DHB-bank

De Turkse DHB Bank betaalt rente op verschillende online spaarrekeningen en spaardeposito’s.

Lloyd’s bank Nederland

Lloyds Bank Nederland is waarschijnlijk de bekendste. Deze bank staat garant voor een bedrag van 100.000 euro voor één persoon.

de grote bank

Lielā banka is een Letse bank die bekend staat om haar spaardeposito’s met een mooie depositorente, Bigbank

Conclusie veilig sparen bij een buitenlandse bank

Sparen bij een buitenlandse bank kan aantrekkelijk zijn. Denk ook aan een bankgarantie bij een buitenlandse bank. Het geld verdelen over meerdere banken met een goede garantie geeft u zekerheid. Zo kunt u veilig profiteren van de hoge rente op uw spaargeld.€