Veilig de hoogste spaarrente van de bank

Kies ook in 2021 niet alleen voor de hoogste spaarrente, maar combineer deze met veilig sparen bij een bank met passende spaargarantie. Overstappen van bank loont zeker. Het verschil in rente op sparen kan oplopen tot 1 procent. Dus overstappen. Overige transacties houdt u bij de oude bank en opent een spaarrekening bij de nieuwe bank. Een extra spaarrekening kan gratis en heel snel via internet worden geopend.

De overboeking naar een andere bank loont in 2021

Banken doen er alles aan om van mensen zo jong mogelijk bankklanten te maken. Er zijn veel acties om jongeren aan te trekken, omdat de bank weet dat klant worden bij de bank niet zo snel verandert. Veel mensen denken immers dat overstappen heel moeilijk is en dat er weinig baat bij is. Fout, de verschillen tussen banken zijn groot en daarom wordt het wisselen van bank steeds belangrijker. Niet voor je hele bedrijf, want dat hoeft ook niet. Maar voor een goede spaarrekening. Kies dus de juiste spaarbank voor uw geld.

Wissel van bank om de hoogste spaarrente te krijgen

Overstappen naar een andere spaarbank betekent niet dat u volledig en met al uw bankproducten overstapt. U kunt eenvoudig bij verschillende banken winkelen en bijvoorbeeld alleen een spaarbank omwisselen voor een spaarrekening of een spaarproduct. U laat de hypotheek en andere zaken bij de grootbank en opent bovendien een spaarrekening bij een andere bank. Velen waren u voor. Kleinere maar veilige banken geven vaak rente op spaarrekeningen en deposito’s tot 1% per jaar.

Een extra spaarrekening kost u niets

Online een nieuwe spaarrekening openen bij de bank kost u niets. U moet zich bij de bank legitimeren en een tegenrekening hebben bij een andere bank. Dit is geen probleem want iedereen heeft een betaalrekening bij de bank die als tegenrekening kan fungeren. U kunt vanaf elke rekening storten op uw nieuwe spaarrekening. U kunt vaak meerdere tegenrekeningen invoeren. U kunt dezelfde tegenrekening ook bij een andere bank gebruiken. Het openen van een goede spaarrekening duurt slechts enkele minuten om uw gegevens over te schrijven, meer niet.

Depositogarantiestelsel als spaargarantie

Of je ergens anders veilig kunt sparen is de vraag. In Nederland gevestigde banken, ook kleinere banken, vallen onder het Nederlandse Bankdepositogarantiestelsel. Dit garandeert dat u bij een bankfaillissement maximaal 100.000 euro van een Nederlandse bank ontvangt. Hoe meer verschillende banken, hoe groter de totale garantie voor u.

Waarschijnlijk de hoogste spaarrente

Het grote voordeel van het niet bij dezelfde bank storten van uw spaargeld en hypotheek is als volgt:

In 2021 snel overstappen naar een andere bank, makkelijk te doen

De vraag is dus wat het schakelen of gedeeltelijk schakelen nog meer verhindert. Misschien is het gewoon een kwestie van wat vrije tijd nemen. En dat duurt niet lang, want u kunt via internet contact opnemen met de bank en een betaalrekening, spaarrekening of storting aanvragen. U ontvangt de papieren thuis en kunt ze gemakkelijk in ontvangst nemen. Er moet echt iets gebeuren in een verspild uur.

Slot

Via internet kan snel een spaarrekening worden geopend. Geld op een spaarrekening laten staan ​​met rente kost eigenlijk geld. Let dus goed op want geld verdienen met een hoge spaarrente is een makkelijke manier om geld te verdienen. Veilig je geld overmaken met een hoge rente. Vergelijk die spaarrente met wat u nu op uw rekening krijgt en stap over naar een bank die weet hoe u uw geld moet waarderen.€