Vastgoed: kopen, renoveren, verkopen

Als u een beetje handig bent met uw handen, kan het een zeer goede investering zijn om een ​​woning te kopen, te renoveren en vervolgens met winst weer te verkopen. In dit artikel staan ​​enkele handige tips om hiermee om te gaan.

De huizenmarkt trekt aan na de recessie, dus nu is het tijd om goedkoop een huis te kopen. Vastgoed kopen wordt vaak gezien als een makkelijkere investering dan bijvoorbeeld aandelen. Het pand staat vast en wordt niet veel afgeschreven. Wanneer je hebt besloten een woning te kopen met de bedoeling deze te verkopen of te verhuren, is het een goed idee om de tips in dit artikel te volgen.

Tip 1:

Bepaal vooraf wat u met uw eigendom wilt doen

Wilt u hem verhuren, opknappen en weer verkopen of na een bepaalde tijd in zijn oude staat verkopen? Alles heeft zijn voordelen. Weten wat je wilt is de eerste stap naar winstgevend vastgoed. Geef uzelf een maximumbedrag dat u in een woning wilt investeren en bepaal hoeveel winst u denkt te halen uit een bepaalde investering.

Tip 2:

Probeer het werk zelf te doen

Het kost veel geld om het papierwerk te regelen en alleen de makelaar te betalen. Als u ook een aannemer moet betalen, zal de winst veel lager zijn en misschien gewoon niet winstgevend zijn. Probeer dus zoveel mogelijk zelf te doen. Bepaal ook welke aanpassingen voordelig en kosteneffectief zijn om te bezitten. Als u denkt dat ze de waarde van het huis niet zullen verhogen, doe dat dan niet. Probeer je dus aan je budget te houden en aanpassingen zo goedkoop mogelijk door te voeren.

Tip 3:

Durf echter de hulp van professionals in te roepen wanneer zij het beter kunnen. Bijvoorbeeld: het is beter om een ​​makelaar in te huren die een woning zes maanden eerder kan verkopen dan om zelf te proberen uw woning te verkopen en zes maanden later nog steeds problemen heeft.

Tip 4:

Denk winstgevend

Geef geen geld uit aan dingen die je leuk vindt. Geef geld uit aan dingen die werken, neutraal zijn en vooral goed voor je zijn. Hebzucht en gierigheid zullen je niet snel en gemakkelijk geld opleveren. Slimme en doordachte keuzes zijn dat wel.

Tip 5

Onderzoek de markt

Zoek niet alleen in de buurt van uw pand, gegeven door de omliggende woningen, maar ook op internet. Leer meer over de markt, blader door forums en woon congressen bij. Onderzoek hoeveel mensen te besteden hebben en pas daar je vraagprijs op aan. U wilt niet te weinig vragen voor uw eigendom en een lager rendement behalen dan u eigenlijk had verwacht.€