Vastgoed beleggen in een vastgoedfonds of vastgoed CV

Succesvol beleggen in vastgoed en de vastgoedmarkt is zeker mogelijk. Ook met een onroerend goed CV. Aandacht is vereist en soms is een langere adem nodig. U kunt direct vastgoed kopen of beleggen in vastgoed via een vastgoedfonds of vastgoed cv. Een vastgoedfonds belegt voor u in woningen, kantoren of winkels met een hoog rendement. De relatief hoge dividenduitkering maakt het vastgoedfonds aantrekkelijk.

Vastgoed is een goede investering

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren

U kunt beleggen in onroerend goed:

Investeren in een vastgoedfonds vraagt ​​om goed vastgoedbeheer

Het vastgoedfonds wordt beheerd door vastgoedspecialisten. Het zijn professionals die weten hoe ze het beste een hoog rendement kunnen behalen en in welke vastgoedobjecten het beste kan worden geïnvesteerd. Er is een zeer breed aanbod aan vastgoedfondsen. Zo kunt u uw beleggingen zowel regionaal als wereldwijd goed spreiden. Daarnaast geven vastgoedfondsen hoge dividenden.

Investeringen in vastgoed CV

Daarna wordt het hervat met onroerend goed. De beloofde rendementen op vastgoed-cv’s zijn meestal relatief hoog: 10, 12, 15% of meer. Dit zijn hoge rendementen die veel mensen aantrekken. Dat klopt, want er worden regelmatig goede rendementen behaald, maar bij deze berekeningen moet zeker gelet worden op de aannames die vooraf worden gemaakt. Zijn deze aannames realistisch genoeg en wat gebeurt er als sommige variabelen in het spel veranderen. Stel dat de rente verandert of de huizenmarkt daalt, wie loopt het meeste risico? Zoals u kunt zien, zijn de beloofde rendementen op onroerend goed-cv’s realistisch?

Een vastgoedfonds kan heel aantrekkelijk zijn

Vastgoed trekt veel mensen aan. Zeker als het aantrekkelijk wordt gepresenteerd. Een vastgoed-cv kan aantrekkelijk zijn, maar het brengt ook een hoog risico met zich mee als u in slechts één of enkele eigendommen investeert. Als het mis gaat, koop je een kat in een zak. Vastgoedfondsen zijn veel breder verspreid. Afhankelijk van het fonds belegt het in aandelen van vastgoedbedrijven en participeert het in een goed presterend vastgoedbedrijf. Er zijn verschillende vastgoedfondsen om uit te kiezen. Sommige fondsen zijn voornamelijk gericht op de site, andere beleggen wereldwijd.

Vastgoedmarkt en woningmarkt

Commercieel vastgoed had in 2020 een groot probleem door de corona, daarentegen kende de woningmarkt in 2020 een stijging van de huizenprijzen en dit zet zich waarschijnlijk voort in 2021. We zien de woningmarkt snel verbeteren en de huizenprijzen stijgen. Hoe duur een woning is en hoe snel deze verkocht kan worden, is sterk regionaal bepaald. In Amsterdam ging het allemaal heel snel, maar ook in andere delen van het land gaat het sneller. Veel mensen kiezen niet meer voor Amsterdam omdat de huizen voor hen te duur zijn, maar kiezen voor plekken rondom Amsterdam. Ook in de regio groeit het gebrek aan een woningmarkt. Dat geldt voor steeds meer plekken in Nederland.

Slot

Als u wilt investeren in onroerend goed, kiest u ervoor om een ​​nieuwe woning te kopen of te profiteren van een goed onroerend goed-cv of beleggingsfonds. Degene die zijn geld spreidt kan natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van deze opties, want wat in de rotsen zit, verdwijnt niet zo snel. En als de economie weer aantrekt, zal dat snel weerspiegeld worden in de vastgoedprijzen, zo leert de geschiedenis. Laat u altijd goed informeren.

Lees verder