Vanguard FTSE All-World hoog dividendrendement (IE00B8GKDB10)

De Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF is geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar dividendrendement. Deze ETF belegt alleen in aandelen met een hoog dividend en streeft ernaar om op kwartaalbasis dividend uit te keren aan beleggers. Met de Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF koopt u in één keer een goed gespreide portefeuille van dividendaandelen. Deze spreiding zorgt ervoor dat neerwaartse risico’s beperkter zijn en een goed dividendrendement wordt uitgekeerd.

Voorhoede

Vanguard is een wereldwijde vermogensbeheerder. Vanguard staat bekend om de vele ETF’s die ze aanbieden, onder andere is het bedrijf na BlackRock in 2020 de grootste aanbieder van ETF’s ter wereld. Vanguard heeft geen vestiging in Nederland, maar fondsen en ETF’s kunnen in Nederland worden gekocht via verschillende brokers.

Vanguard FTSE Wereldwijd hoog dividendrendement

Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF is een van Vanguard’s hoogdividend-ETF’s. De ETF is gevestigd in Ierland en heeft een identificatiecode (ISIN-code): IE00B8GKDB10. Het doel van deze ETF is om zijn beleggers een zo hoog mogelijk dividend uit te keren in overeenstemming met de gevolgde strategie. Nederlandse beleggers kunnen ETF’s kopen via hun broker op de London Stock Exchange.

Target Vanguard FTSE Wereldwijd hoog dividendrendement

De onderliggende waarde die deze ETF probeert te volgen, is de FTSE All-World High Dividend Yield Index. Deze index bestaat uit aandelen van over de hele wereld. Deze aandelen betalen een bovengemiddeld dividend uit. De enige dividendaandelenklasse die niet in deze index is opgenomen, is onroerend goed. De index wordt twee keer per jaar geherbalanceerd, zodat nieuwe aandelen aan de index kunnen worden toegevoegd of bedrijven uit de index kunnen verdwijnen. De ETF zal proberen de index zoveel mogelijk te kopiëren en dezelfde aandelen te kopen of verkopen.

Gedeeld

De Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF keert zijn beleggers voornamelijk driemaandelijkse dividenden uit. Is het mogelijk dat het ontvangen dividend in een bepaalde periode te laag is, dan wordt de uitkering van dividend uitgesteld naar het volgende kwartaal. Doordat deze ETF alleen belegt in aandelen die een hoog dividend uitkeren, is het dividendrendement hoog. Op 25 juni 2020 was het dividendrendement 4%.

Samenstelling Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield

De ETF is verdeeld in een mand met aandelen van verschillende bedrijven van over de hele wereld. De ETF belegt in een zeer groot aantal verschillende dividendaandelen, op 31 december 2019 had deze ETF 1.615 verschillende aandelen. Deze aandelen zijn als volgt te verdelen:

Sectoren

De beleggingen van Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF’s in juni 2020 waren verdeeld in de volgende sectoren:

Geografische distributie

De geografische spreiding in februari 2020 was als volgt:

Top 10 posities

Deze 10 aandelen vormden op 17-02-2020 de grootste posities in de ETF.

  1. JPMorgan Chase & Co. 2,00%
  2. Johnson & Johnson 1,70%
  3. Nestlé 1,40%
  4. Procter en Gamble 1,40%
  5. AT&T Inc 1,30%
  6. Exxon Mobiel 1,30%
  7. Samsung 1,20%
  8. Sporton 1,20%
  9. Koninklijke Nederlandse Shell 1,10%
  10. Verizon Communications Inc 1,10%

Kosten van de Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF

Aangezien de ETF een passief beheerd fonds is, zijn de kosten ook laag en hoeft u geen team van fondsbeheerders te betalen. De kosten van deze ETF zijn erg laag, met 0,29% per jaar vanaf juni 2020. Er zijn geen extra kosten zoals prestatievergoedingen. U betaalt nog steeds alle transactiekosten bij uw makelaar. Sommige brokers, zoals Binck Fundcoach, rekenen geen transactiekosten voor terugkerende opdrachten.

Risico

Beleggen in Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF gaat aan het begin van 2020 gepaard met een risico van 5. Het laagste risico voor deze indicator is 1 en het hoogste risico is 7. De risico-indicator is gebaseerd op historische gegevens en is geen garantie voor toekomstige risico’s. De risico-indicator kijkt naar de prijsveranderingen die de Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF de afgelopen vijf jaar heeft gemaakt, hoe groter deze bewegingen, hoe hoger de risicoklasse.€