VanEck Morningstar Dividendleiders opkomende markten

De VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF is een ETF die belegt in beursgenoteerde aandelen die hoge dividenden uitkeren. De ETF is geschikt voor beleggers die een hoog dividendrendement willen ontvangen, aangezien deze ETF driemaandelijkse dividenden uitkeert. Met deze ETF belegt u in een goed gespreide portefeuille van aandelen die hoge dividenden uitkeren. Door de grote spread is het neerwaartse risico beperkt.

Beleggingsfonds of ETF

In tegenstelling tot beleggingsfondsen hebben ETF’s geen actief beheersysteem. Een ETF is een zogenaamde tracker, wat inhoudt dat de prijs van de ETF de prijs van de onderliggende waarde volgt. ETF’s worden net als aandelen op een beurs verhandeld.

VanEck-vectoren

In 2018 kocht het Amerikaanse VanEck Vectors de Nederlandse Think ETF. In 2020 is VanEck uitgegroeid tot een grote vermogensbeheerder met meer dan $ 50 miljard onder beheer. De door Think ETF gelanceerde Nederlandse ETF’s bleven bestaan, maar onder de naam VanEck.

VanEck ontwikkelde leiders op het gebied van marktdividend

De VanEck Developed Market Dividend Leaders ETF is gevestigd in Nederland en staat genoteerd aan de Amsterdam Stock Exchange. Het fonds is te vinden met de ‘ISIN-code’ NL0011683594. De ISIN-code is een identificatienummer dat wordt toegekend aan alle goedgekeurde beleggingsproducten. VanEck Developed Market Dividend Leaders ETF is verhandelbaar bij de meeste brokers, u kunt de ETF snel vinden door te zoeken op NL0011683594. Deze ETF belegt in aandelen met een hoog dividend, het doel is om beleggers een hoog dividendrendement te bieden, met dividendbetalingen 4 keer per jaar.

De compositie

De VanEck Developed Market Dividend Leaders ETF volgt de Morningstar® Developed Markets Large Cap Dividend Leaders Index™. Deze index is het onderliggende beleggingsproduct dat de ETF wil volgen. Een ETF volgt een index door dezelfde aandelen te kopen die in de index staan. De index bevat aandelen met een hoog dividend en wordt vaker gebruikt door ETF’s. De genoemde index bestaat uit aandelen van 100 verschillende bedrijven. De samenstelling kan van tijd tot tijd veranderen, maar de ETF zal altijd 100 verschillende bedrijven bevatten. Geacquireerde bedrijven worden geselecteerd op basis van dividendrendement.

Selectiecriteria

Om te worden opgenomen in de selectie van deze index, moet een aandeel aan de volgende criteria voldoen:

Hoogste dividendrendement

Als het aandeel aan bovenstaande criteria voldoet, wordt rekening gehouden met het dividendrendement. De 100 aandelen met het hoogste dividendrendement worden aan de index toegevoegd. In een index mag één bedrijf nooit meer dan 5% van de index uitmaken en wordt niet meer dan 40% belegd in één sector om voldoende diversificatie te behouden. Een goede diversificatie beperkt het neerwaartse risico.

belangrijke posities

19.05.2020 De top 10 posities in de VanEck Developed Market Dividend Leaders ETF werden ingenomen door de volgende aandelen:

Risico

Het risico van VanEck Developed Market Dividend Leaders ETF in 2020 is beoordeeld met 5 op een schaal van 1 tot 7. Het risico wordt berekend op basis van prijsveranderingen over de afgelopen vijf jaar. Hoe meer de prijs is veranderd, hoe groter het risico, aangezien 7 het hoogste risico is.

Dividenden VanEck ontwikkelde marktleiders in dividenden

De ETF is van plan om elk kwartaal dividend uit te keren. De samenstelling van de VanEck Developed Market Dividend Leaders ETF is erop gericht een zo hoog mogelijk dividendrendement uit te keren en tegelijkertijd het neerwaartse risico te beperken. Als we kijken naar de afgelopen 10 jaar in 2020, heeft deze ETF een gemiddeld jaarlijks dividendrendement van ongeveer 4,5% uitgekeerd. In theorie, als een ETF in een bepaald kwartaal te weinig dividend ontvangt om winstgevend uit te keren, wordt het overgedragen naar het volgende kwartaal.€