Van bank veranderen is niet zo moeilijk als het lijkt

Bij het veranderen van bank helpt de nieuwe bank ons ​​meestal. Als we het zelf moeten regelen, volgen hier enkele tips om het wisselen van bank gemakkelijker te maken.

Overstappen van bank gaat meestal gepaard met een lening

Het is net als bij het energiebedrijf: het is niet makkelijk om van bank te veranderen. Dan is er zeker veel aan de hand. Dit heeft meestal te maken met de lening:

Verander van bank vanwege de service

Natuurlijk zijn er ook gevallen waarin klanten gewoon op zoek zijn naar betere service of meer gekwalificeerde consultants. Veel mensen bij banken zijn immers vervangen door machines en internet, en dat is niet voor iedereen weggelegd.

Maar niet alleen deze “gedwongen” bankwissel is logisch. Heel vaak heeft een andere bank gewoon betere voorwaarden:

Van een gratis zichtrekening met een gratis creditcard tot goedkope leningen en lage debetrente op rood staan. Internetbanken betalen doorgaans het marktaandeel van gevestigde banken.

En toch is er meestal een specifieke reden (bijvoorbeeld een verandering van baan, een negatieve ervaring, financiële schandalen, of angst voor een niet al te flexibele houding bij de bank) die klanten ertoe brengt van bank te veranderen. Veel consumenten die van bank wisselen, zijn bang dat iets ineens niet meer werkt. En terwijl het niet zo moeilijk is om een ​​bankrekening te verhuizen.

Kies een andere bank

Zoek eerst uit welke banken in uw regio voorwaarden bieden. Voor internetgebruikers daarentegen is een bankfiliaal in de directe omgeving niet relevant. Zo’n kantoor is sowieso zelden nodig.

Als u vervolgens een nieuwe bank heeft gekozen, kunt u zich laten bijstaan ​​door een nieuwe bankadviseur;

Internetbanken daarentegen moeten meestal de meeste details zelf regelen. Dus hier zijn enkele herinneringen om het wisselen van bank gemakkelijker te maken.

Handige tips bij het overstappen van bank

Open eerst een nieuwe bankrekening bij een andere bank, stort onmiddellijk voldoende saldo voor toekomstige betalingen en ga dan met een gerust hart verder: