Van bank veranderen? Dus op naar 2021

Snel van bank wisselen en in 2021 fris beginnen is makkelijk en vaak erg aantrekkelijk. Wissel bijvoorbeeld van spaarrekening als een andere bank een hogere rente biedt. Spaar met de hoogste spaarrente. Of bespaar geld als uw bank veel rekent voor een betaalrekening. In de praktijk blijkt het wisselen van spaarbank voor veel mensen een groot obstakel. Het is belangrijk om spaargeld over te hevelen naar een andere bank. Anders loopt u veel rente mis door bij uw bank te blijven. Hoge spaarrentes combineer je ook gemakkelijk met groen en duurzaam sparen. Vaak is er een bonus of welkomstbonus.

Bank wijzigen

Spaargeld overboeken naar een andere bank, overstappen naar een andere bank

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben Nederlanders 385 miljard euro (2020) op hun spaarrekening gespaard. De spaarrente is nog laag, maar Nederlanders lopen nog steeds veel spaargeld mis door niet over te stappen naar een andere bank die een hogere rente biedt of te kiezen voor een spaarrekening, waar de spaarrente vaak veel hoger is dan op een gewone spaarrekening. .

Snel overstappen van een spaarrekening is zo makkelijk

Overstappen naar een andere spaarbank is eenvoudig. Zoek ergens anders een spaarrekening met een hogere rente, open online een rekening en u kunt vrijwel direct geld overmaken. Vooral kleine banken hebben hoge spaarrentes. U kunt uw oude rekening gewoon houden voor de momenten dat daar ook een hogere rente wordt aangeboden. Let bij het overboeken van spaargeld op de voorwaarden van de oude rekening. Is het een storting, dan kan dit geld niet zomaar of tegen een boete worden opgenomen. En dat doet de hogere rente vaak weer teniet.

Wisselservice bij het wisselen van bank

Banken hebben een wisselservice om al je bankzaken over te boeken. Maar wanneer u ergens anders een spaarrekening opent, is dit niet nodig. U blijft werken bij de bank waar u dat al deed, en neemt de hoge spaarrente bij een andere bank.

Spaarrekening zonder voorwaarden

Stel dat u vrijblijvend een spaarrekening wilt openen en niet gestraft wilt worden als u geld opneemt. Geen verplichte aanbetalingen en direct opvraagbaar. De meeste banken geven u een lagere rente op een onmiddellijke opnamerekening omdat ze zich liever voor een langere periode aan u binden. Maar er zijn uitzonderingen. LeasePlan Bank geeft bijvoorbeeld een hoge rente aan een instant spaarrekening. Een optie die dicht bij een onvoorwaardelijke spaarrekening ligt, is een kortetermijnspaarrekening. De belangrijkste voorwaarde is dat je het geld een maand of een paar maanden laat staan. Een groot voordeel is dat de rente in deze periode vast staat en er geen omkijken naar is. U kunt de duur automatisch verlengen.

Spaarrekening met voorwaarden

En dan zijn er natuurlijk de termijnspaarrekeningen. Beperkende voorwaarden kunnen om verschillende redenen worden opgelegd, zoals:

Welkomstbonus, extra bonus bij het wisselen van bank

Als je alleen je spaarrekening wisselt, kun je vaak een mooie bonus krijgen, soms voor een paar maanden en soms langer. Zodra u ergens anders een betere deal vindt, schakelt u gewoon weer over. Als je meer banktransacties overmaakt, kun je ook een welkomstbonus verdienen. Het voordeel is natuurlijk de welkomstbonus (een bedrag ineens of een lagere hypotheekrente), het nadeel is dat overstappen wat lastiger is omdat er meer dingen veranderd moeten worden. Ook bij beleggen zijn banken vaak bereid om uw investering over te nemen met een welkomstbonus of bonus. Dit kan interessant zijn als u in een specifiek beleggingsfonds wilt beleggen of op de beurs wilt handelen met lagere transactiekosten dan bij uw huidige bank of broker.

Conclusie: verandering van banken in 2021

Wat u ook met uw spaargeld doet, het is zonde om er niet voor te zorgen. Waarom niet kiezen voor een bank met een hoge spaarrente of te veel geld betalen voor uw betaalrekening? De Nederlandse Bank staat bij één instelling garant tot 100.000 euro per persoon. Er zijn veel manieren om geld te besparen voor een prettige en veilige terugkeer. NIBC DIrect voert nog steeds de lijst met de hoogste rentes aan, maar de keuze is veel ruimer, denk ook aan Knab. Een spaarrekening kan natuurlijk ook, de rente op sparen is meestal hoger dan de rente op een gewone spaarrekening.

Lees verder