Valutarekening: Besparingen in dollars

Veel ondernemers willen geld besparen. Ze kunnen verschillende redenen hebben. Dit kan een verborgen manier zijn om in Amerikaanse dollars te beleggen. Ondernemers willen zich vaak ook indekken tegen het risico van dalende wisselkoersen. Bij de meeste banken kunt u een rekening in vreemde valuta openen. Een andere mogelijkheid is om direct een spaarrekening te openen bij een Amerikaanse bank.

Het kan heel aantrekkelijk zijn om geld te sparen in Amerikaanse dollars. Tegelijkertijd brengt het ook verschillende risico’s met zich mee. Er zijn verschillende redenen waarom mensen zouden willen sparen in Amerikaanse dollars. De eerste reden kan zijn dat de rente op de Amerikaanse rekening hoger is. Zo krijgt u meer geld uitgekeerd voor uw kapitaal. Een andere reden kan zijn dat u een spaarrekening als verborgen beleggingsvorm wilt gebruiken. Wisselkoersen zijn vaak tegen de euro en de dollar. Deze prijs fluctueert vaak op en neer. Door je geld realtime om te zetten in dollars of euro’s kun je een mooi bedrag verdienen. Tegelijkertijd bestaat ook het risico dat de waarde van de dollar fors daalt en de wisselkoers zich sowieso niet herstelt. In dat geval ben je geld kwijt.

Besparingen in Amerikaanse dollars

Veel zakenlieden geven de voorkeur aan sparen in Amerikaanse dollars, omdat dit bepaalde risico’s uitsluit. Nederlandse zakenlieden handelen relatief vaak met de VS. Een bepaald product kan op het moment van bestellen goedkoop zijn omdat de dollarkoers laag is. Soms zit er echter een bepaalde tijd tussen het moment van bestellen en het moment van betalen. Bij grotere bestellingen of bestellingen kan het soms enkele maanden duren. Een zakenman wil niet het risico lopen veel meer te moeten betalen omdat de dollar ineens in waarde stijgt. Als gevolg hiervan kan hij of zij besluiten zijn of haar geld op een dollarrekening te zetten, zodat hij of zij geen risico loopt.

Open een rekening in vreemde valuta

Ondernemers kunnen bij verschillende banken in Nederland een spaarrekening in Amerikaanse dollars openen. Het is meestal mogelijk om een ​​spaarrekening te kopen in bijvoorbeeld Zwitserse franken, Japanse yen, Canadese en Australische dollars of Noorse kronen. U kunt een dollarrekening openen bij onder meer ING, Rabobank, SNS Bank, Aegon en ABN-Amro. Over het algemeen moet u kunnen aantonen dat u zaken doet met de VS en dat u een bepaalde omzet heeft. Het is meestal niet mogelijk om rechtstreeks op een dollarrekening te storten. Deze rekening is meestal gekoppeld aan uw zichtrekening. Ook worden er meestal transactiekosten in rekening gebracht wanneer u geld overmaakt naar of geld opneemt van uw dollarrekening.

Open een spaarrekening in Amerika

Een andere optie die je hebt als je geld in dollars wilt besparen, is het openen van een bankrekening in de Verenigde Staten. Dit is meestal mogelijk als u in de Verenigde Staten woont of veel zaken doet met de Verenigde Staten. Het nadeel is dat de rekening persoonlijk geopend zal moeten worden. Ook is het niet mogelijk om als buitenlander bij elke Amerikaanse bank een rekening te openen. Dit kan meestal wel bij grotere banken zoals Bank of America. Een andere optie is om geld over te maken naar een familielid of vriend die een spaarrekening heeft in Amerika. Zorg ervoor dat u deze persoon kunt vertrouwen, anders wordt het moeilijk om geld over te maken.€