Universele levenshypotheek en verzekering

Universal Life hypotheekpolis is een flexibele variant op de bekende levenshypotheek en levensverzekering. Omdat er geen tussentijdse aflossingen zijn, is de hypotheekrenteaftrek in 2020 maximaal. Daarom zijn uw maandlasten laag. Elke maand kijken we hoe het met je gaat. Dit betekent veel flexibiliteit en geen stabiliteit. Vraag altijd meerdere offertes aan en laat ons de beste optie voor u berekenen.

Maximaliseer de hypotheekrenteaftrek

Omdat we het systeem van hypotheekrenteaftrek voor een eigen woning kennen, kijken we hoe dit eigen risico gemaximaliseerd kan worden. Het maximum is de aftrek als u de hypotheek tussentijds niet betaalt. Bij hypotheken zoals levenshypotheken, spaarhypotheken, beleggingshypotheken en aflossingsvrije hypotheken is het altijd handig om dit te bespreken. Een hypotheek die zeker aandacht behoeft is de Universele Levenshypotheek, UL. Dit is een levenslange hypotheekoptie.

Wat is een universele levenshypotheek met levensverzekering?

LU heeft geen tussentijdse aflossingen, maar betaalt maandelijks een vooraf afgesproken premie, die bedoeld is om kapitaal op te bouwen om de hypotheek later af te lossen. Maar ook een deel als premie voor overlijdensrisicoverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De verhouding tussen deze twee componenten van de maandpremie wordt elke maand opnieuw bepaald. Opgebouwd kapitaal en risico zijn belangrijke factoren. De risicopremie is afhankelijk van uw leeftijd en het kapitaal dat u nodig heeft bij vroegtijdig overlijden of arbeidsongeschiktheid. Hoe hoger het nu opgebouwde vermogen, hoe lager het risico op wanbetaling van de hypotheek en hoe lager de risicopremie kan zijn. Dit laat een grotere premie voor kapitaalaccumulatie. Om kapitaal te vergroten, kunt u ervoor kiezen om te beleggen in aandelen, obligaties of gemengde fondsen, evenals een spaarhypotheek. Over het algemeen kiezen mensen bepaalde beleggingsfondsen met behulp van zogenaamde beleggingsverzekeringen.

Flexibele verzekering

Met een universele levensverzekering heeft u een flexibele polis en hypotheek. Deze verzekering lijkt sterk op een betaalrekening met variabele premie-eenheden. Als de investering en kapitaalopbouw goed verloopt, bestaat er zelfs een kans dat de bonusbetalingen op een gegeven moment worden overgeslagen. Het is ook een transparante hypotheek, omdat u regelmatig inzicht krijgt in de huidige situatie. Deze hypotheek kan ook worden gebruikt als een woningverzekering in KEW met aanzienlijke belastingvoordelen na respectievelijk 15 en 20 jaar.

Beleggen met een levenslange hypotheek voor een hoger rendement

Op de lange termijn, en daar hebben we het over met een hypotheek, geeft beleggen op de beurs een hoger rendement dan een reguliere spaarhypotheek. Maar je loopt ook een groter risico. In een bepaald jaar kunnen de resultaten onvoldoende zijn, waardoor extra bijdragen moeten worden geleverd. Voor wie enig risico kan nemen is dit geen probleem, maar als dit niet het geval is, is het beter om een ​​verzekering af te sluiten met een spaaroptie, een spaarhypotheek. Bereken altijd meerdere opties om te bepalen welke je voorkeur heeft.

De hoofdstad komt vrij in 2020

Als het eigen vermogen na zoveel jaren beschikbaar komt, moet u het gebruiken om de hypotheek af te lossen. De vrijstelling is in 2020 hoog, 168.500 euro per persoon. Het opgebouwde vermogen moet worden gebruikt om de hypotheek af te lossen, zodat het geld belastingvrij kan worden gebruikt. Controleer altijd of u voortijdig bent overleden. Als alles goed gaat, wordt ook de hypotheek afgelost, maar soms gaat het kapitaal terug naar de verzekeringsmaatschappij.

Slot

Universal Life hypotheek en verzekeringen zijn flexibele manieren om uw huis te financieren met een hypotheek. Of dit iets voor jou is, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. De enorme flexibiliteit is een groot pluspunt. Let op: de regels voor het aftrekken van hypotheekrente worden regelmatig aangepast.

Lees verder