Universele betaalmethode voor creditcard

Een creditcard, een winstgevende vorm van consumentenkrediet, zit in de zakken van miljoenen burgers. Betalen met creditcard is zo gewoon geworden dat mensen niet door hebben dat ze een lening aangaan.

Betalen met credit card

De creditcard is bekend sinds het einde van de 19e eeuw. In sommige sectoren kregen individuele bedrijven en klanten kaarten die alleen in de winkels van die uitgevers konden worden gebruikt.

Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw hebben we
kredietkaarten
ontwikkelde zich later tot een universeel betaalmiddel, dat moeilijk voorstelbaar is zonder het moderne betalingssysteem. Er worden verschillende kaartvarianten onderscheiden.

Betaalkaart

De betaalkaart geeft de kaarthouder de mogelijkheid om tot een afgesproken kredietlimiet betalingstransacties met de kaart uit te voeren. Inkomsten worden verzameld en (meestal) maandelijks verrekend met de kaarthouder. De kaarthouder heeft een renteloze lening met een korte looptijd vanaf het moment van aankoop tot het moment van afwikkeling.

Maandelijks
uitgave limiet
misschien onbedoeld
geblokkeerd
raak de handige verkooptrucs aan van sommige online winkels die de mogelijkheid bieden om in termijnen met creditcard te betalen.

Klassieke creditcard

Creditcard als klassieker
kredietkaart
de houder een effectief krediet verleent. Ook hier worden onkosten geïnd binnen de grenzen van een individuele beschikkingsruimte, maar bepaalt de kaarthouder nu of de terugbetaling in één stuk of in delen geschiedt. Als hij besluit om in termijnen te betalen, natuurlijk, zoals gebruikelijk bij iedereen
lening
in rekening gebrachte rente.

Debetkaart

De
kredietkaart
is de meest voorkomende creditcardoptie in Nederland. In dit geval worden transacties niet in rekening gebracht, maar kort nadat de aankoop is gedaan van de rekening van de kaarthouder afgeschreven. Zo worden transacties met deze kaart direct betaald en worden betalingen niet opgeschort met uitgestelde betaling. Deze optie, in de vorm van een Europa- of pinpas, is in bijna elke portemonnee terug te vinden.

Prepaid creditcard

De laatste kaartoptie is een prepaid creditcard, die je het beste kunt vertalen als creditcard. Om zaken mee te doen
prepaid creditcards
Om dit te kunnen doen, moet je er eerst een lening op storten. Dergelijke bijdragen kunnen worden gedaan via bankoverschrijving of contante storting.

Naast wereldwijde acceptatie bieden sommige creditcards verschillende
handige extra’s
Leuk vinden:

Komt u niet in aanmerking voor een gewone creditcard (bijvoorbeeld wegens slecht krediet?
BKR registratie
), kunt u met een prepaid creditcard nog steeds profiteren van al deze extra’s.

Kosten voor handelaren en kaarthouders

De kosten van het gebruik van creditcards worden voornamelijk gedragen door de winkeliers waar de omzet plaatsvindt. Enerzijds krijgt de creditcardmaatschappij een bepaald percentage van de omzet uitbetaald, meestal 3%, anderzijds betaalt de ondernemer vaste kosten voor het gebruik van het systeem. De klant (= kaarthouder) betaalt een jaarlijkse vergoeding in de vorm van een kaartvergoeding aan de kaartuitgever.

Creditcard aanvragen

In bijna alle afstudeerrichtingen
banken
Nu kunt u online een creditcard aanvragen. De daadwerkelijke aanvraag kost niet veel tijd. Het eigenlijke werk moet vooraf gebeuren: de juiste en beste creditcard kiezen! Maar hoe erachter te komen?

Creditcards worden voornamelijk uitgegeven door vier grote internationale creditcardmaatschappijen, namelijk:

Terwijl American Express en Diners Club meestal hun eigen kaarten uitgeven,
Visa
en
MasterCard
eigen kaarten via aangesloten partners. Ongeacht wie de kaart uitgeeft, onthoud dat het uitgeven van een creditcard ook betekent dat een persoon voldoende krediet heeft!€