Unicef ​​Spaarrekening: sparen voor het goede doel

De ING bank Unicef ​​Spaarrekening is in 2020 omgezet naar een Orange rekening. Dit betekent niet dat ING niet meer samenwerkt met Unicef, maar dat een deel van uw spaartegoed niet meer automatisch wordt overgemaakt naar Unicef. De spaarrente zal in 2020 laag zijn omdat de ECB de rente laag houdt. Maar het kan natuurlijk ook anders. Sparen bij ING is veilig sparen onder het depositogarantiestelsel.

Unicef-rekening=oranje spaarrekening

Automatisch Unicef ​​sparen, goed doel

ING Bank introduceert regelmatig een nieuwe spaarrekening. Er is een tijd geweest dat allerlei rekeningen verdwenen, maar de laatste jaren zijn er bij deze bank ook nieuwe spaarrekeningen bijgekomen. Het mooie is dat dit rekeningen zijn die een vrij hoge rente bieden in vergelijking met andere banken. De Unicef ​​Spaarrekening zorgt er niet alleen voor dat uw spaargeld beloond wordt, maar Unicef ​​profiteert zelf ook door te kiezen voor deze nieuwe spaarrekening. Het alternatief, de oranje rekening, is in veel opzichten hetzelfde als de spaarrekening. ING steunt Unicef ​​nog steeds, maar niet als percentage van uw spaargeld.

Hoe werkt de Oranje spaarrekening?

Bij mijn ING opent u eenvoudig zelf een spaarrekening. De belangrijkste kenmerken van deze spaarrekening zijn:

Spaarrente op Oranje spaarrekening

De eerste drie maanden krijgt u soms een hogere rente, daarna is de spaarrente afhankelijk van uw spaarsaldo:

Spaarrente op de Oranjespaarrekening per 4 augustus 2020:

Reservesaldo Rente op sparen
Tot 100.000 euro 0,01% van het totale saldo
Van 100.000 tot 1.000.000 euro 0,0%
1.000.000 euro en meer -0,5%

Lage rente in 2020 doordat ECB de rente laag houdt. Een bank kan goedkoop geld lenen bij de ECB en moet rente betalen als er veel geld wordt gestort. De ECB houdt de rente laag om de economie te stimuleren, wat niet verwonderlijk is in tijden van corona. Als de economie eenmaal is hersteld, kan de rente van de ECB en ook de spaarrente bij de banken en dus ING weer stijgen.

Depositogarantiestelsel

ING is niet de nationale bank die ABN AMRO in 2020 zal zijn, maar daar kun je toch veilig sparen. Zowel banken als hun rekeningen en spaarrekeningen vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Kort gezegd betekent dit dat bij een bankfaillissement 100.000 euro per persoon gegarandeerd is (wat natuurlijk niet vanzelfsprekend is, maar toch). Samen met een partner geldt dit voor 200.000 euro.

Verspreid en bewaar gratis

De banken van ons land die onder de depositogarantie vallen, bieden een garantie, maar het bedrag kan voor sommige individuen te beperkt zijn. Als u meer kapitaal heeft en dit op de bank wilt houden, is het een goed idee om het geld over meerdere banken te spreiden. Zo vermijdt u ook een negatieve rente op vermogen boven de € 1 miljoen. Het voorbehoud bij distributie is dat er vaak kosten aan verbonden zijn (een kosten betaalpakket), maar wie goed zoekt vindt ook banken die een gratis spaarrekening aanbieden zonder een betaalpakket bij dezelfde bank aan te schaffen. U kunt dan de ING-zichtrekening gebruiken als tegenrekening.

Conclusie ING bank Unicef ​​spaarrekening

De Uncicef-spaarrekening is vervangen door de Orange-spaarrekening. ING steunt ook Unicef, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor kinderrechten. Donaties via de ING Bank gaan naar verschillende goede doelen voor kinderen, met name voorschoolse educatie in Madagaskar.€