Uitgestelde betaling: nu kopen en later betalen

Diverse winkels en dienstverleners promoten het: nu kopen en later betalen met een renteloze lening. Het lijkt simpel en goedkoop, maar wat zijn de risico’s?

Kopen als je geen geld hebt

Wil je een item maar heb je het nog niet
geld
omdat u in de verleiding kunt komen om over te schakelen van aanbiedingen naar
uitgestelde betaling
gebruiken. Je ziet bijvoorbeeld een mooie breedbeeld-tv in de winkel die je niet echt kunt betalen, en de winkelier heeft een geweldige deal. Als je vandaag een tv koopt, hoef je twee jaar lang niet te betalen. Het heet
uitgestelde betaling
. Je hoeft pas na een bepaalde periode te betalen en je betaalt geen cent
interesse
het heet a
renteloze lening
.

Kopen met uitgestelde betaling, wat zijn de risico’s?

Uitstel van betaling lijkt heel eenvoudig en aantrekkelijk. De valkuil waar u echter in kunt trappen, is vergeten te overwegen of u het zich over een jaar of twee kunt veroorloven als u de winkel binnenloopt.
geld
over het product. Na de aangegeven periode moet u het hele bedrag in één keer ophoesten. Als u bijvoorbeeld een auto heeft gekocht, moet u een flink bedrag in één keer betalen. Binnen één, twee of soms zelfs drie jaar na aankoop van het product, moet je jezelf disciplineren om een ​​bepaald bedrag per maand opzij te zetten, zodat je daarna de betaling kunt doen. In de praktijk blijkt dat velen daar niet in slagen.

Kunt u na afloop van de renteloze periode niet betalen?

Als blijkt dat u niet kunt betalen na de vervaldatum, a
credit
de kredietverstrekker zal u een terugbetalingsvoorstel doen. Het is echter meestal hoog
interesse
. Dit is een doorlopend krediet. Op dat moment kun je ook hoger verleiden
credit
bedrag om bijvoorbeeld meteen nog eens 5.000 euro te krijgen. Gedurende die tijd zul je elke maand een flink bedrag moeten betalen, waardoor je uiteindelijk veel duurder uit bent dan wanneer je had gespaard voor de aankoop.

Wat maakt het uit wanneer u koopt met uitgestelde betaling?

Kopen met uitstel van betaling kan erg interessant zijn. Huidige voorzieningen
kopen
en achteraf betalen is handig als bijvoorbeeld een huishoudapparaat kapot gaat en er op dat moment geen geld is om een ​​nieuwe te kopen. Veel mensen hebben dan de neiging om een ​​duurder exemplaar te kopen dan ze eigenlijk van plan waren uit te geven.

Overweeg voordat u een uitgestelde betaling start alle voor- en nadelen en laat u niet verleiden tot een impulsaankoop met een uitgestelde betaling. Kijk eerst of je elke maand een bedrag opzij kunt zetten om het product later af te betalen.€