Uit de schulden komen

Een lening aangaan is gemakkelijk, maar het is moeilijker om er vanaf te komen. Bij het aangaan van een lening dient u er ook direct zelf achter te komen hoe u de lening gaat terugbetalen.

In sommige situaties biedt het afsluiten van een lening uitkomst. Je hebt snel geld nodig en je hebt geen tijd of mogelijkheid meer om het bedrag te sparen. Door leningen stijgen de maandlasten. U moet zich afvragen hoe u de lening gaat terugbetalen. In hoeverre kunt u de extra maandlasten betalen?

Als er geen spaargeld is, hoeft u niet te lenen

Iedereen zonder spaargeld zal vroeg of laat geld moeten lenen. Er zijn noodzakelijke uitgaven die niet kunnen worden gedekt met een maandelijks inkomen. Als u niet elke maand een bedrag kunt sparen, hoe gaat u dat dan financieel regelen na het afsluiten van de lening? Daarom is het noodzakelijk om een ​​mogelijkheid te creëren om te sparen, anders is het na het aangaan van een lening noodzakelijk om de rentebetalingen en de terugbetaling van de lening te kunnen betalen. In dat geval is het probleem nog groter, want er zijn nog meer noodzakelijke uitgaven die op de een of andere manier betaald moeten worden.

Een lening krijgen? Maak een afbetalingsplan

Bij het afsluiten van een lening moeten ook direct kosten en inkomsten inzichtelijk worden gemaakt. Hoeveel komt er elke maand binnen en hoeveel gaat er uit. Als aflossingskosten en rente niet passen bij het financiële plaatje, moet u direct actie ondernemen. Mogelijk moeten de vaste kosten worden verlaagd en moet het uitgavenmodel kritisch worden beoordeeld.

Spaargeld aanhouden en schulden maken

Om een ​​huishouden te runnen heb je geld nodig. Moeten grote uitgaven betaald worden van een spaarrekening of is het toch verstandig om er een lening voor af te sluiten? Het is in ieder geval niet verstandig om je laatste spaargeld uit te geven. Dan is het verstandiger om een ​​lening aan te gaan. Voorkom dat je een noodlening moet afsluiten om over geld te kunnen beschikken. Anderzijds is het verstandig om een ​​minimale spaarbuffer aan te houden en de rest te gebruiken om schulden af ​​te lossen. De rente op spaargeld zal veel lager zijn dan de rente die u over de lening moet betalen.

Extra’s gebruiken of kopen

Extra inkomen bovenop het reguliere inkomen moet onmiddellijk worden gebruikt om schulden te verminderen. Daarom mag vakantiegeld niet worden gebruikt om vakantiegeld te betalen. Dit bedrag kunt u het beste gebruiken voor aflossing. Een eventuele jaarlijkse aflossing van de belastingdienst kan ook worden gebruikt om schulden af ​​te bouwen.

Leningen vergelijken en combineren

Voor een lening kun je terecht bij een bank die ook je andere bankzaken regelt, maar bieden die de meest aantrekkelijke lening aan? Er zit een groot verschil in de rente van de lening. In vergelijking kom je aanzienlijk goedkoper uit. Combineer alle leningen en zet ze op de bank met de meest aantrekkelijke voorwaarden en de laagste rente.€