Turbo-investeringen met geleend geld

Turbo beleggen is beleggen met gedeeltelijk geleend geld. Omdat u minder van uw eigen geld in de beleggingen steekt, kunt u meer kopen en dus meer winst maken op de aandelenmarkt met een aanzienlijke hefboomwerking, zelfs als de beurskoersen dalen. Het is beleggen voor een snelle belegger die weet hoe de beurs werkt en hoe dit beleggingsinstrument werkt, want geld lenen kost ook geld. Zo worden long en short turbo’s verhandeld via Saxo Bank (Binck), DeGiro, BNP Paribas en Lynx. Er kan veel geld worden verdiend met geleend geld, beleggen in aandelen, maar ook handelen in vreemde valuta. Positief is dat de stop-loss-waarde uw investering beschermt tegen te veel verlies. Er zijn verschillende turbo’s mogelijk. Bij turbo xl is het stop loss niveau gelijk aan de dekkingsgraad (het bedrag dat u leent).

Wat is turbo beleggen?

Met turbo beleggen vergroot u uw belegging echt: de winsten en verliezen kunnen vele malen groter zijn dan bij een normale aandelenbelegging. Dit komt door het hefboomeffect van beleggen met gedeeltelijk geleend geld. Hoe werkt het?

Investeren met geleend geld

Beleggen met geleend geld wordt door velen als onverstandig beschouwd. Een extra woonkrediet en investering met dit geld is eigenlijk niet verstandig, maar het element geleend geld met turbo werkt anders. U leent niet veel geld, maar u betaalt minder voor uw investering. Het geleende bedrag, de hoogte van de financiering, krijgt u van de bank. Dit ontwerp creëert een hefboomwerking waarmee u grote winsten kunt maken op de aandelenmarkt. Aangezien de turbo ook een stop loss waarde heeft, kunt u nooit meer geld verliezen dan uw inleg. Dit is een groot voordeel ten opzichte van beleggen in opties en warrants, waarbij u meer kunt verliezen dan uw inleg.

Investeren in een turbo kost om vele redenen weinig geld

Een groot voordeel is dat u kunt profiteren van bewegingen op de aandelenmarkt, zelfs als de aandelenmarkt daalt. Als u verwacht dat de aandelenmarkt of uw aandeel zal stijgen, koop dan een turbo long, en als u denkt dat de prijzen zullen dalen, koop dan een turbo short. Als u aandelen bezit en u verwacht dat de beurs zal dalen, dan kunt u uw aandelenportefeuille beschermen met turbo. Wat u verliest met uw voorraad, wint u met uw turbo. Met een hoge hefboomwerking kunnen de winsten zelfs enorm zijn.

Maak gebruik van turbo, gebruik geleend geld, maak gebruik van magie

Turbo bevat wat geleend geld. Hierdoor betaalt u niet een volle pond per aandeel, maar een fractie ervan. Over het geleende deel betaal je rente. De prijs is ook inclusief rente. Rente maakt een investering op de lange termijn minder waard. Maar die rente betaal je niet voor de dag zelf. Iedereen die als daghandelaar snel handelt zal helemaal geen last hebben van rente. Een daghandelaar annuleert zijn handel op dezelfde dag, waardoor het risico wordt beperkt. De winst kan erg hoog zijn als gevolg van leverage. Daghandelaren nemen vaak genoegen met kleine veranderingen, omdat veel kleine optellen tot een grote.

Turbo stop loss waarde

Investering is turbo wordt beschermd door stop loss waarde. Als de waarde van uw belegging fors is gedaald door een forse verandering op de aandelenmarkt, bijvoorbeeld omdat u verwachtte dat de beurs zou dalen, maar deze sterk stijgt, wordt uw belegging automatisch uit de handel genomen. Het is veilig, want zo kunt u nooit meer geld verliezen dan u inlegt. U krijgt de opschortingswaarde als restwaarde terug. Bij turbo xl is er geen restwaarde omdat er geen verschil is tussen de stop loss waarde en de dekkingsgraad (uw belegging).

Er is geen vaste deadline

Turbo heeft geen vaste looptijd. Of de turbo blijft bestaan ​​en u kunt verhandelen, hangt volledig af van de ontwikkeling van de onderliggende koers van het aandeel, de rente en de mate van financiering. Een turbo kan jaren mee, maar kan door het gebruik van een stop loss in een dag van de markt worden gehaald.

Turbo-investeringen bieden veel kansen

Mogelijke Turbo-investeringen met de onderliggende waarde:

Conclusie, investeren in een turbo iets voor u?

Of turbo iets voor jou is, hangt af van je voorkeuren en of je een gedeeld pakket moet beveiligen. Als u zelf wilt beleggen, is het een goed idee om deze snelle manier van beleggen eerst op papier uit te proberen. Zo leer je hoe de markten werken en kun je snel aan de slag met echte investeringen. Turbo wordt dagelijks verhandeld op markten als BNP Paribas, Binck en Lynx.

Lees verder