Trouwen met een toekomstige ex kost geld

34% van de huwelijken zal uiteindelijk mislukken. Als je gaat trouwen, denk je niet aan de mogelijkheid dat het huwelijk mislukt, maar op basis van de cijfers is het verstandig om het te overwegen.

Een op de drie huwelijken loopt dood. Alle gescheiden mensen dachten dat het huwelijk voor altijd zou duren als ze gingen trouwen. Logischerwijs waren ze anders niet getrouwd. U kunt de financiële gevolgen van een scheiding nog vele jaren na de scheiding voelen. Dit kan zijn in de vorm van alimentatie, maar ook met restschulden, omdat de woning met schulden moest worden verkocht. Een echtscheiding zie je niet altijd van tevoren gebeuren, dus het is verstandig om je financiën op orde te hebben.

Dit artikel is bedoeld voor gehuwde partners, maar in het algemeen geldt hetzelfde voor samenwonenden en geregistreerde partners. Het feit dat ieder recht heeft op de helft, geldt echter niet voor gedeelde dieren. De verdeling is afhankelijk van wat er in het samenlevingscontract staat.

Bij echtscheiding heeft iedereen recht op een feestje

Welke bezittingen of schulden u ook meeneemt in het huwelijk. Na het sluiten van het huwelijk is elk van de partners samen eigenaar van de goederen. Er is een uitzondering voor bepaalde schenkingen of erfenissen aan een van de partners en sommige persoonlijke eigendommen (zoals kleding), maar de rest is gezamenlijk eigendom. Door voor het huwelijk naar een notaris te gaan en een huwelijkse voorwaarden op te stellen, is het mogelijk om af te wijken van de wettelijke regeling.

Samen met je partner een huis kopen

Het kopen van een huis brengt extra risico’s met zich mee. Echtgenoten zouden alleen een huis moeten kopen als ze zeker zijn van de relatie die ze op dat moment hebben. Het is niet op voorhand in te schatten in hoeverre partners altijd bij elkaar zullen blijven, dus daar kan geen rekening mee worden gehouden. In ieder geval is het verstandig om een ​​woning te kopen op basis van één inkomen. Als het huwelijk niet standhoudt, kan de partner van wiens inkomen de woning is gekocht in de woning blijven wonen. In het geval dat de woning meer waard is dan de hypotheek, kan de woning verkocht worden als het huwelijk stukloopt. Als de hypotheekschuld groter is dan de waarde van de woning, is de woning onverkoopbaar.

Huwelijkse voorwaarden aangaan voor verschillende vermogensposities

Voorafgaand aan het huwelijk kan een huwelijkse voorwaarden worden opgemaakt bij een notaris. Deze voorwaarden worden aanbevolen voor partners met zeer verschillende kapitaalposities. De “rijker” van de twee moet zich ervan bewust zijn dat de partner na het huwelijk ook de eigenaar is van het geld van de rijker. Huwelijkse voorwaarden zijn ook redelijk als een van de partijen veel schulden heeft.

Opname van het huis in het huwelijk

Huiseigenaren moeten heel voorzichtig zijn bij het aangaan van een huwelijk. Na het huwelijk werd de huwelijkspartner mede-eigenaar van de woning. Het maakt daarbij niet uit dat de woning op naam van de oorspronkelijke eigenaar staat.€