Top tien tips voor geld lenen

Met spoed geld nodig? Overweeg dan deze 10 tips voor het lenen van geld. Leen geen geld zonder deze 10 gouden regels voor krediet en leningen te volgen!

Verantwoord geld lenen

Iedereen die dringend geld nodig heeft, zou deze waardevolle tips moeten overwegen om zichzelf te beschermen en te voorkomen dat ze in veelvoorkomende valkuilen vallen. Het afsluiten van een lening is misschien niet altijd de beste manier om aan geld te komen. Maar als het niet anders kan, overweeg dan eerst deze 10 tips. Ze helpen je
verantwoordelijk en veilig
geld lenen. Het beste advies geven we je alvast: eerst sparen zodat je geen geld gaat lenen.

Vergelijk alle kredietverstrekkers

Geld lenen is niet goedkoop. Rente kan al snel oplopen tot 10% of meer per jaar. Dus, net als bij andere providers, is het altijd de moeite waard om te vergelijken. En de vergelijking moet niet alleen de online dienstverleners omvatten, maar ook de aanbiedingen van uw thuisbank. Mensen weten vaak niet dat ze ook goedkoop kunnen lenen bij hun baas, zonder BKR check.

Controleer de kredietverstrekker

Het klinkt misschien vreemd, maar er zijn kredietverstrekkers die de Nederlandse wet niet zo nauw volgen en geen kredietverleningsvergunning hebben. Het is handig om vooraf het register te controleren op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Vergelijk alle soorten leningen

Er zijn veel verschillende soorten leningen. Informeer u grondig over de voor- en nadelen ervan. Soms kan een persoonlijke lening of een betaalrekening bij uw thuisbank voordelig zijn. Overigens is dit voor jongeren ongetwijfeld de beste manier om geld te lenen.

Let op: aanvullende verzekeringen zijn vaak onderdeel van een goedkope lening

Kun je een goedkope lening vinden met voldoende rente voor de hele looptijd? Dan kan het zijn dat u verplicht bent een dure verzekering af te sluiten. Pas op voor het! Geldverstrekkers compenseren het verstrekken van een goede lening immers vaak door een dure restschuldverzekering af te sluiten. En onthoud in dit opzicht dat lenen geen liefdadigheid is.

Hoeveel geld kun je lenen?

Denk goed na over de maandelijkse kosten die u zich kunt veroorloven. Je zou een andere baan kunnen hebben om een ​​grotere lening te krijgen. Maar vergeet niet dat als je die bijbaan ineens weer kwijtraakt, je in financiële problemen komt.

Let vooral op de rentetermijn

Een lening met 3% rente of een andere onrealistische rente? Wees dan heel voorzichtig. Deze rente mag slechts voor een korte periode van de leentermijn gelden! Mogelijk moeten er ook aanvullende producten worden aangeschaft, zoals een kredietverzekering. Zoek bijvoorbeeld op Google naar ervaringen met kredietverstrekkers.

Vroegtijdig aflossen van een lening kan duur zijn

Iedereen die een leningaanbieding ontvangt, moet altijd de voorwaarden van de lening ontvangen. Lees de kleine lettertjes aandachtig. Hoe zit het bijvoorbeeld als u het geluk heeft uw lening vervroegd af te lossen? Meestal is dit mogelijk, maar vaak alleen tegen betaling van een boete voor vervroegde aflossing.

Krediet zonder BKR? Liever niet!

BKR is niet voor niets. Iedereen met een negatieve BKR-notering heeft al schulden. Denk dan twee keer na, liever drie keer voordat u een nieuwe lening aangaat. Het controleren van uw kredietwaardigheid is niet alleen voor banken noodzakelijk, maar ook voor u persoonlijk.

Wees eerlijk over terugbetalingsproblemen

Kunt u de lening niet meer terugbetalen volgens de voorwaarden van de lening? Bel dan op tijd!

Goedkoop geld lenen is en blijft risicovol

Als je denkt dat je geld op een spaarrekening 4% rente kan opleveren, dan is het natuurlijk onrealistisch om aan te nemen dat geld lenen tegen die rente erbij zit. Bij elke lening met zo’n lage rente zal de kredietverstrekker zijn voordeel anders beïnvloeden. Je bent gewaarschuwd!€