Top 5 banken met de hoogste spaarrente van Nederland

Profiteer ook van de 5 beste spaartarieven van de banken met de hoogste spaartarieven van Nederland. Wat wordt de spaarrente in 2021 en 2022 (prognose, verwachtingen)? Welke banken betalen een hogere rente op sparen? Vergelijk de spaarrente van deze top 5 banken met de rente die u nu krijgt op uw rekening bij uw bank. U kunt eenvoudig overstappen naar een andere bank om een ​​nieuwe spaarrekening met de hoogste rente te openen. Met name middelgrote banken in Nederland bieden de hoogste rentetarieven. Nu kunt u ook sparen met de hoogste rente. Wissel dus van bank als je minder krijgt. Let ook op een mogelijke toekomstige daling van de rente en spaardeposito’s. Vakantiegeld of de dertiende maand kan ook dienen als storting op een spaarrekening.

De 5 beste besparingen met de hoogste spaarrente

Sparen met de hoogste spaarrente bij banken kan op verschillende manieren:

Wat voor u van belang is, is de actuele rente op de onmiddellijke opnamerekening en spaardeposito. In 2020 zagen we lage rentes, maar 2021 en 2022 kunnen totaal anders zijn.

Haal ook meer rendement uit uw spaargeld

Veel Nederlanders zijn een beetje lui als het om sparen gaat en wisselen niet zo snel van bank of spaarrekening, terwijl de spaarrente daalt. En de banken weten dit van ons en willen het voor hun deel gebruiken. Heel wat banken beginnen met een iets hogere spaarrente en verlagen deze vervolgens langzaam in de hoop dat u het niet merkt. En het feit dat, hoewel Nederlanders veel geld besparen en een klein verschil in rente, snel van bank wisselen. Maar overstappen naar een andere bank loont, net als het opsplitsen van spaargeld over meerdere banken. Dit betekent dat activa bij meerdere banken moeten worden geaccumuleerd. Wees proactief wanneer u begint met sparen. Er zijn grote banken die bijna geen rente geven op uw spaargeld. Een grote stijging van de spaarrente is nog niet zichtbaar, maar het kan wel als u van bank verandert.Voorkom negatieve rente door uw geld te delen. Kijk dus goed naar hoe u nu spaart en hoe u dit kunt verbeteren om meer uit uw spaargeld te halen.

Spreid uw spaargeld en spaarrente over meerdere banken

In ons land staat het depositogarantiestelsel bekend als spaargarantie. Deze spaargarantie houdt in dat De Nederlandse Bank garant staat voor € 100.000 per persoon per instelling als de bank in de problemen komt. Dus als je meer spaargeld hebt, is het een goed idee om het geld te spreiden over verschillende banken. Het is dus ook goed om enkele banken te kennen die u zeker de hoogste rente zullen geven. Maar let op: de rente van vandaag is niet per se de hoogste rente van morgen. De prime interest rate is de hoogste rente die in één dag op de spaarmarkt behaald kan worden.

De hoogste rente

De hoogste rente is dus een relatief begrip. Als de meeste banken 0 rente geven en je hebt een spaarrekening met 0,3% rente, dan heb je op dat moment de hoogste rente. Het gaat om geld overmaken naar een andere rekening en dus om een ​​snelle manier om geld te verdienen.

Pas op voor inflatie en vermogensbelasting of vermogenswinstbelasting

Als u uw koopkracht met sparen niet wilt verliezen, moet u een rendement behalen dat hoger is dan de inflatie en de belastingdruk. Als de inflatie hoger is dan 1 procent en het kapitaalrecht 1,2 procent (belasting) is, zou je al minimaal 2,2 procent of in de buurt ervan moeten krijgen. Helaas is het op dit moment niet gemakkelijk. De Belastingdienst gaat echter door met de vermogenswinstbelasting, die in 2020 en 2021 met meer vermogen in veel gevallen zelfs hoger dan 1,2% zal zijn. De meerwaardebelasting is simpelweg te hoog in vergelijking met de spaarrente. Uw spaargeld is als een melkkoe, dus laat u niet intimideren door een te lage rente.

Rente en belastingen op spaargeld

Als je een lage spaarrente hebt bij je bank, loop je behoorlijk wat rente mis. En dat is jammer, want je moet belasting betalen over je vermogen en de inflatie staat ook niet stil.

Spaarrente wachten spaarrente 2021 en 2022: spaardeposito of spaarrekening zonder voorwaarden

Kies je voor een spaarrekening met voorwaarden of niet? Dit heeft vaak gevolgen voor de ontvangen rente en natuurlijk de beschikbaarheid van geld. Hoewel je bij een spaarrekening meestal een hogere rente krijgt, komt dit vooral doordat je je geld voor een langere periode aanhoudt. Je kunt niet direct geld opnemen en je krijgt er meer voor vergoed. Met een verwachte rentestijging in 2021 en 2022, is het wellicht verstandiger om vrijblijvend te sparen op een spaarrekening. Als de marktrente stijgt, stijgt ook de rente op uw spaarrekening. Overstappen is eenvoudig met een instant opnamerekening, maar niet met een spaarrekening. De eerste renteverhoging zal plaatsvinden zodra de inflatie aantrekt. Daarom is een onmiddellijke opname spaarrekening waarschijnlijk de beste optie op dit moment. Zeker als je verwacht dat de rente verder gaat stijgen.

Hogere spaarrente zonder inruilen

Het is niet ongebruikelijk dat dezelfde bank een hogere spaarrente aanbiedt zonder om te wisselen. Je hebt al een rekening bij de bank en vaak weet je niet dat een andere rekening bij dezelfde bank veel meer winst geeft. Banken melden dit vaak niet. Dit betekent dat u de rente zelf moet monitoren en vergelijken. Ook binnen dezelfde bank.

Top 5 banken met de hoogste spaarrente zonder voorwaarden in 2021

De rente op spaarrekeningen loopt geleidelijk op. Aan de top zijn er regelmatig veranderingen. Aangezien geld gemakkelijk en snel kan worden overgemaakt via internet, is het zonde van het geld om niet de hoogste spaarrente uit de top 5 te halen, maar een veel lagere rente. Deze top 5 of top 6 banken met de hoogste spaarrente voor een spaarrekening zonder voorwaarden en aanvullende contracten op 1 januari 2021 ziet er als volgt uit:

Verschillende banken, waaronder LeasePlan Bank, bieden ook spaarrekeningen aan. Ook Openbank (Santander), Knab, Achmea (rente plus) kunnen interessant zijn.

Rekenvoorbeeld spaarrenteverlies:

Stel dat u spaart op een rekening die 0,5% minder rente geeft en u bespaart €40.000. Dan laat je 200 euro per jaar over. Waarom zou je dat doen? Kies een bank uit deze lijst of kijk bij uw huidige bank of zij ook een spaarrekening hebben met een hogere rente. Het is zonde om vierhonderd euro achter te laten. Sterker nog, als je dat geld achterlaat, houdt de bank het in contanten.

Vakantiegeld in 2021 en 2022, hoeveel is dat en wat ga je ermee doen?

Wil je sparen of uitgeven met je vakantiegeld? Wanneer krijgt u vakantiegeld en hoeveel? Vakantiegeld is elk jaar een mooi bijverdienste voor je, maar de banken en belastingen willen ook je vakantiegeld 2021 en 2022. Banken hebben speciale acties op het gebied van beleggen en de belastingdienst heeft een bijzonder hoog belastingtarief.

Spaarrente 2021, negatieve rente?

De rente kan later in 2021 stijgen. De EU wil eigenlijk niet achterblijven als het niet ten koste gaat van de waarde van de euro. En let op, sommige banken geven meer rente dan andere. U hoeft zich nog geen zorgen te maken over een negatieve rente op uw spaargeld bij de juiste bank. Adequate diversificatie kan er ook voor zorgen dat u geen boete hoeft te betalen op uw spaargeld. Grote banken betalen weinig rente, maar er zijn goede alternatieven te vinden.

Top 5 besparingen op deposito, spaardeposito

Bij depositosparen zijn allerlei voorwaarden mogelijk. Hieronder vindt u de top 5 banken die minimaal 6 maanden de hoogste spaarrente op deposito’s hebben. In dergelijke gevallen is de maximale rente meestal haalbaar met een looptijd van 10 jaar (1 januari 2021):

Minimale rentevoet Maximale rente Bank Naam spaarrekening
0,20% 0,70% NIBC Direct NIBC termijndeposito tot 10 jaar
0,01% 0,25% Nationaal Nederland 10 jaar deposito
0,25 0,85% Bank van leaseplannen Termijndeposito tot 5 jaar
0,01 0,85% Centraal beheer Termijndeposito tot 20 jaar
0,0% 0,05% ABN Amro Spaardeposito 10 jaar

Er is een opwaartse trend in de rente op lange termijn.

Veilig sparen met hoge rente

En ja, bij al deze banken kun je veilig sparen. Al deze banken zijn volledig gedekt door de Nederlandse bankgarantie. De uitzonderingen zijn Santander’s Open bank, die onder de Spaanse garantie valt, en Lloyds bank, die onder het Duitse depositogarantiestelsel valt. Ook deze waarborgen bedragen 100.000 euro per persoon. Dit betekent dat uw spaargeld tot maximaal 100.000 euro per persoon veilig is bij één bank. Als er een partner is, is dat al 200.000 euro en kan er nog 100.000 euro bij voor het kind.

Middelgrote banken met de hoogste spaarrente

Verrassend is ook dat het allemaal middelgrote banken zijn die een hoge spaarrente geven. De grootbanken zijn hiertoe niet of nauwelijks bereid. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor sparen of obligaties, maar bij sparen moet je even je geld opzij zetten en obligaties lijken op dit moment best riskant. Het is nog steeds wenselijk om een ​​spaarrekening te hebben waar direct geld van kan worden opgenomen en de rente is een van de hoogste van ons land.

Conclusie 5 beste banken met de hoogste spaarrente

Er zijn talloze mogelijkheden om veilig te sparen en toch de hoogste spaarrente te krijgen. Blijf daarom niet bij een bank die u nauwelijks spaarrente geeft, maar verander van spaarbank. Of open een spaarrekening bij meerdere banken. U kunt gratis een spaarrekening openen via internet. Profiteer van de hoogste rente. In 2021 kan, als de ECB meewerkt, de spaarrente later in 2021 stijgen. Inflatie, nieuwe regelgeving voor banken en stijgende wereldhandel kunnen de rente verder doen stijgen. Houd dus de actuele standen in de gaten.

Lees verder