Top 20 tips om geld te besparen

Iedereen komt wel eens geld tekort. Voordat u echter meer gaat werken of geld gaat lenen, is het de moeite waard om te kijken of u ergens voor kunt sparen. Hieronder vind je twintig eenvoudige stappen die je kunt nemen om meer financiële ruimte te creëren. Ze zijn niet voor iedereen van toepassing, maar vijf of tien ervan kunnen voldoende zijn om uw financiële zorgen te verlichten.

1. Verander van bank.

Kies een stabiele bank met de laagste kosten en hoogste rente.

2. Zet de televisie uit.

Een manier om geld te besparen is door minder televisie te kijken. Je manipuleert je koopgedrag minder, hebt meer tijd om je op belangrijke zaken te concentreren en verbruikt minder stroom.

3. Kijk kritisch naar je “collecties”.

Iedereen verzamelt iets. Word je er blij van of is het meer een gewoonte? Verwijder duplicaten en dingen die u niet meer gebruikt uit uw verzameling en sta uzelf niet toe nieuwe toe te voegen.

4. Maak geschenken in plaats van ze te kopen.

Het is stijlvol, persoonlijk en goedkoop. Op internet zijn veel instructies te vinden in teksten, foto’s en video’s, je kunt bijvoorbeeld speelgoed maken, t-shirts aanbrengen, kaarsen, koekjes, kruidenmengsels en complete schoonheidsbehandelingen. Mensen vinden het meestal leuk dat je iets speciaal voor hen hebt gemaakt en ze laten graag zien dat ze je geschenk echt gebruiken.

U kunt ook een dienst aanbieden, zoals voor iemand koken, oppassen of de hond uitlaten. Tijd is tegenwoordig een kostbaar en schaars goed, en het wordt gewaardeerd als je iemand wat vrije tijd geeft.

5. Gebruik de 30-dagenregel voor aankopen

Impulsaankopen zijn financiële indringers in uw portemonnee.

Als je overweegt iets te kopen dat je niet nodig hebt, wacht dan 30 dagen. Vraag jezelf na dertig dagen af ​​of je het nog steeds wilt, vaak ben je het al vergeten of wil je het niet meer. Voor kleine dingen kun je de tien-secondenregel gebruiken: houd het tien seconden in je hand en vraag jezelf af of je het echt nodig hebt. Negen van de tien keer zet je hem terug.

6. Gebruik een boodschappenlijst en koop niet meer.

Je moet nooit een winkel binnenlopen zonder precies te weten wat je wilt kopen. Maak een plan voordat je de deur uitloopt en houd je eraan, hoe verleidelijk de andere producten er ook uitzien. Zo voorkom je niet alleen dat je onbedoeld veel geld uitgeeft, maar weet je ook wat je nodig hebt voor je boodschappenlijstje.

7. Geef niet veel geld uit aan kinderanimatie

De meeste kinderen, vooral jonge kinderen, zijn heel gemakkelijk en goedkoop te vermaken. Haal een waterfles uit je werkwaterkoeler of geef ze een beker om munten in te laten vallen, gebruik alledaagse voorwerpen voor creatief spel. Besef dat uw kinderen uw aandacht en tijd meer waarderen dan geld en bezittingen.

8. Koop videogames die je keer op keer kunt spelen.

Koop geen nieuwe spellen totdat jij en je kinderen je huidige spel onder de knie hebben.

9. Drink meer water.

De meeste mensen in de westerse wereld zijn constant wat uitgedroogd. Niets hydrateert beter dan water, frisdranken en koffie die je muis uitdrogen. Water is gezonder en goedkoper. Als u ten minste 20 minuten voor elke maaltijd een glas water drinkt, kunt u ook minder eten.

10. Kook je eigen eten.

Kant-en-klare snacks en magnetronmaaltijden zijn ongezond, duur en niet erg voedzaam. Door elk weekend een uur aan het plannen van maaltijden te besteden, bespaart u al snel veel geld en tijd tijdens de werkweek. Als je eenpansmaaltijden zoals lasagne of chili con carne maakt, kook dan vier keer zoveel en vries de rest in. U kunt ingrediënten in bulk kopen, wat goedkoper is. Bovendien is de kans groter dat je na de maaltijd naar de winkel gaat als je een tijdje geen zin hebt om te koken.

11. Winkel in kringloopwinkels.

In plaats van het shirt te kopen waar iedereen in rondloopt of de boekenkast die elk huis heeft, kun je trendy verzamelobjecten vinden in een kringloopwinkel. Ook als je iets nieuws wilt. Kijk eerst of je het gebruikt kunt vinden. Veelgebruikte items zijn niet of nauwelijks gebruikt, het waren impulsaankopen van de vorige eigenaar.

12. Geef geen geld uit aan recreatie.

Als je moe bent van je werk, trakteer je jezelf vaak op iets om te ontspannen. Je gaat iets drinken of gaat winkelen. Je rust veel beter als je naar huis gaat en tijd voor jezelf neemt, wat rekoefeningen en meditatie. Als je de behoefte voelt om met vrienden uit te gaan, overweeg dan om thuis te blijven en ze uit te nodigen voor een etentje en een spelletje. Dit zorgt vaak voor een meer reële kwaliteit die je samen deelt en je wordt terug uitgenodigd.

13. Praat met je dierbaren over je dromen

Door meer tijd te besteden aan het delen van je dromen met elkaar, zullen jullie dichter bij elkaar komen in een gemeenschappelijk verlangen naar de toekomst. Dan is het makkelijker om er samen op te focussen, samen te plannen en uiteindelijk samen te bereiken.

14. Annuleer abonnementen die u niet gebruikt.

Zeg bijvoorbeeld abonnementen op voor tijdschriften en kranten die je niet leest, of de sportschool waar je niet naar toe gaat. Ook als je denkt dat je het later wel zult doen. Zo ja, dan kunt u deze altijd herstellen.

15. Verkoop via Marketplace en ebay

Doorzoek je kamers en kasten en inventariseer alles wat je bezit. Heb je het echt nodig? Heb je het gebruikt? Is het onderweg of staat het stof te verzamelen? Wees voorzichtig en verkoop alles wat je nu niet nodig hebt. Net als tijd is woonruimte een waardevol bezit, dus het is een mooie bonus naast het extra geld.

16. Merkproducten vrijgeven en private labels kopen

Zoals regelmatig blijkt uit consumentenonderzoeken, zijn huismerken net zo goed of zelfs beter dan merkproducten. Zo zijn private label waterijsjes 3 keer goedkoper en bevatten ze geen kleur-, smaak- en toegevoegde suikers, in tegenstelling tot merkijsjes.

17. Stel zelf het bedrag in dat je wilt besparen en maak het visueel.

Elke keer dat u spaart, kunt u dit op een regel schrijven vanaf nul tot uw uiteindelijke bedrag. Het houdt je gefocust en geeft je de voldoening om elke keer iets af te ronden.

18. Creëer een oppasclub

Met buren of vrienden met kinderen kun je een groep maken die regelmatig op elkaar past. Begin langzaam en laat het vanzelf groeien, zodat het geen karwei wordt. Ook als er maar één ouder is met wie je regelmatig van oppas wisselt, bespaar je veel op de kosten van vaste oppas.

19. Ga door alle kleding heen

De meeste mensen gebruiken slechts 32% van hun garderobe. Ga door al je kleding, vind de kleding die je nooit draagt ​​en combineer ze met andere kleding. Je krijgt vaak de vraag of je iets nieuws hebt gekocht terwijl je alleen maar nieuwe en creatieve combinaties hebt gemaakt.

20. Begin met het besparen van Mini

Alle kleine dingen waar je geld aan uitgeeft, vormen elke maand een aanzienlijk bedrag. Denk aan de koffie die je op weg naar je werk koopt, het bier na het werk of de shampoo-collectie in je badkamer. Als u het wijzigt, kan het kleine bedrag dat u bespaart, oplopen tot een aanzienlijk bedrag. Minisparen, of geheim sparen, houdt in dat er elke week of twee een klein bedrag van uw spaarrekening wordt afgeschreven. Dit is ideaal als je denkt dat je te weinig over hebt om te sparen. Begin bijvoorbeeld elke week 7 euro af te schrijven. Het kan u ook aanmoedigen om meer te sparen. Wie weet heb je nog geld over voor die ene ongrijpbare droom!€