Tips voor veilig pinnen in het buitenland

Ook in het buitenland is het vaak onhandig en onverstandig om veel geld op zak te hebben. Gelukkig bieden de meeste landen ook de mogelijkheid van een eenvoudige pinpas, zoals in Nederland mogelijk is. Het is echter niet zonder risico’s. Lees onderstaande tips voor veilig en slim pinnen in het buitenland.

Betaalpas buitenland

Met een betaalpas met het Maestro®-logo kunt u wereldwijd afrekenen. Deze pinpassen worden op meer dan 12 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd. Binnen de Eurozone is betalen en geld opnemen met een pinpas met het Maestro®-logo gratis. Buiten de eurozone kan uw bank voor dergelijke transacties kosten in rekening brengen. U vindt deze kosten in de algemene voorwaarden van uw bank.

Tips voor betalen met een pinpas in het buitenland

Algemeen

Geld opnemen bij een geldautomaat

Pin op de zaak

Net ingeslikt of ontwenningsverschijnselen mislukt?

Is uw kaart gestolen of is het niet gelukt om geld op te nemen bij een geldautomaat? Neem dan rechtstreeks contact op met uw bank. Ga ook naar de betreffende bank waar je het geld hebt opgenomen en vraag het daar. Als je geld hebt opgenomen bij een geldautomaat die niet op de bank stond, is de kans dat je de kaart terugkrijgt klein. Probeer ook tijdens uw vakantie in een internetcafé toegang te krijgen tot uw bankrekening en controleer of er ten onrechte van uw rekening is afgeschreven.€