Tips voor schuldenregeling

Op televisie zijn regelmatig programma’s te zien over een gezin met schulden. Het programma en de budgetcoach zorgen er samen voor dat schulden worden opgelost of in ieder geval beheersbaar worden en bij één schuldeiser terechtkomen.

Veel Nederlandse gezinnen hebben grote schulden of hebben het nog steeds moeilijk. Het probleem is vaak het handhaven van een bestedingspatroon dat niet overeenkomt met het inkomen. Ze geven te veel uit in verhouding tot hun inkomen. Naarmate de werkloosheid stijgt, zullen steeds meer gezinnen het moeilijk hebben. Het bestedingspatroon is dan te hoog ten opzichte van de uitkering. Een gemeten bestedingsmodel is moeilijk bij te stellen.

Hoe schulden ontstaan?

Probleemschulden ontstaan ​​heel geleidelijk. Het begint vaak met het aangaan van een lening om grote aankopen te betalen. Deze kosten zijn niet al te hoog en worden netjes maandelijks uitbetaald. In deze gevallen zijn schulden vaak gebaseerd op het maximale bedrag dat op basis van inkomen kan worden geleend. Wanneer deze families financiële tegenslagen ervaren, komen ze nog meer in de schulden. Een andere oorzaak van probleemschuld is het gebrek aan rapportage. Gezinnen beseffen vaak niet hoe slecht hun financiële situatie is en blijven veel geld uitgeven.

Oplossingen besparen drastisch

Om uw schuldverplichtingen te kunnen oplossen, moet u eerst uw maandlasten op orde hebben. Zolang er meer wordt uitgegeven dan ontvangen, kunnen problemen niet worden opgelost. Met deze tips kom je uit de schulden.

1) Jaarlijkse aangifte bij de Belastingdienst

Niet alle Nederlanders krijgen jaarlijks het verplichte aangiftebiljet van de Belastingdienst. Deze mensen gaan het niet zelf aanvragen, uit angst voor eisen van de Belastingdienst. Daardoor verliezen veel gezinnen geld met hun huisvesting. De Belastingdienst int zelf al belastingen uit het salaris of de toeslag. U kunt proberen het onderdeel terug te krijgen door een verklaring in te vullen.

2) Eén schuldeiser

De aanwezigheid van meerdere schuldeisers zorgt voor veel problemen. Het is het beste om slechts één schuldeiser te kiezen in plaats van meerdere. Het is verstandig om een ​​bank te zoeken die bereid is een lening aan te gaan voor het volledige bedrag van de schuld. Het is makkelijker om met één partij goede afspraken te maken dan met meerdere. Vooral met schuldeisers als woningcorporaties en hypotheekbanken moet je heel voorzichtig zijn. Voor je het weet volgt een huisuitzetting of executie omdat je de maandlasten echt niet meer kunt betalen.

3) Werken met kasboeken

Ongemerkt geven consumenten te veel geld uit aan nutteloze dingen. Met een kasboek kunt u precies zien waar uw geld is gebleven. Ook kleine uitgaven dienen gedetailleerd in het kasboek te worden vastgelegd.

4) Ga terug naar de basis

Snel uit de schulden komen vereist teruggaan naar de basis. Op welke kosten kunt u besparen? Je moet ook besparen op uitgaven die het leven leuker maken. Wekelijkse uitjes komen te vervallen en je moet stoppen met roken. Je moet begrijpen dat er geen geld meer is voor luxegoederen.€