Tips voor online beleggen: geldbeheer

Wat is de beste manier om online te beleggen? Lees hier enkele handige basis handelstips: Investeren voor beginners/dummies. Zie dit artikel over “geldbeheer” en gebruik handelstips voor online beleggen en handelen zoals aandelen en opties.

Inhoudsopgave Handelstips voor online beleggen: geldbeheer

Internetbeleggen voor beginners: leren beleggen voor dummies

Internetbeleggen kan een winstgevende onderneming zijn zolang online beleggers de juiste strategieën gebruiken bij zowel het kopen als verkopen van aandelen en psychologische strategieën.

Geldbeheer Handelstips voor online beleggen in één oogopslag:

Leer hoe u kunt beleggen Handelstips: stop-loss gebruiken bij online beleggen

Het vinden van de juiste stop-loss-waarden vergt wat oefening en zal met meer ervaring beter worden. Het is belangrijk om uw stop-loss-waarden niet te dicht bij de koopwaarde te plaatsen, maar ook niet waar de meeste online beleggers hun stop-loss-waarden hebben geplaatst. Veel beginners die beginnen met beleggen, doen het goed met een waarde die iets lager is dan tien of honderd. Geef de markt wat ruimte om te schommelen, anders lig je vaak uit, wat resulteert in meerdere verliezen. De oplossing hiervoor is om kleinere te kopen met een grotere marge/kleinere stop-loss-ratio.

Leer beleggen Handelstips: vermijd riskant geldbeheer Online beleggen voor beginners

U hoort verhalen van internetinvesteerders die enorme winsten hebben gemaakt met kleine portefeuilles. U kunt er dan vanuit gaan dat deze persoon een zeer riskant geldbeheerbeleid heeft. Hij/zij kan een grote ‘handelsomvang’ gebruiken: het geïnvesteerde rekeningbedrag. Een beetje geluk kan tot grote winsten leiden, maar het omgekeerde is ook mogelijk. Aangezien dit geen strategie is die jaren kan duren, zal deze belegger vroeg of laat zichzelf onder ogen komen en een enorme financiële en emotionele schade achterlaten.

Leer beleggen Handelstips: identificeer de juiste “handelsgrootte” of handelswaarden bij het handelen in opties of aandelen

Het lijkt misschien logisch om gedurende een bepaalde periode gelijke bedragen in aandelen of posities te beleggen. Dit is echter geen efficiënt geldbeheer. Uw account is een dynamisch en voortdurend veranderend actief waarop investeringen moeten worden gebaseerd. Beginners hebben meestal een paar verliezen nodig om eerst te investeren om de psychologische effecten van onvoldoende geldbeheer te voelen. Probeer dit te voorkomen door uw beleggingen en rekening vanaf het begin consequent te volgen en te matchen.

Leer hoe u kunt beleggen Handelstips: het verschil tussen beginners en ervaren beleggers

Een van de verschillen tussen beginnende beleggers en ervaren, professionele beleggers is het verschil in hoe ze aandelen benaderen. Beginners die beleggen, denken vaak alleen aan winnen en negeren risico’s meer dan ervaren beleggers. Professionele beleggers kijken naar risico’s en baseren hun aan- of verkoop op hun bewezen strategie of systeem. Het bepalen van de juiste “handelsomvang” begint met het besef dat de uitkomst van een aandeel op het moment van aankoop onbekend is. Bewustzijn (dat zich opbouwt, kennis van het product, de markt en ervaring) zal u in de loop van de tijd vertellen hoeveel u op de positie kunt verliezen en of het een winstgevende aankoop kan zijn.

Op basis van deze vraag die je jezelf stelt, kun je de “Trade Size” aanpassen of de stop loss-waarden aanpassen voordat je het aandeel koopt of verkoopt.

Leer hoe u kunt beleggen Handelstips: succesvolle online beleggingsstrategieën en rente

Als u het percentage succesvolle strategieën begrijpt, kunt u een beter idee krijgen van uw strategie.

Risico’s van beleggen op internet

Over het algemeen slagen de meeste handelssystemen of investeringssystemen erin om 60% correcte beslissingen te nemen. Daarom zullen vier van de tien aankopen mislukken, dus dit is een veelvoorkomend verschijnsel.

Aangezien dit nog steeds een vrij groot percentage is, moet men de risico’s goed beheersen. Stel dus realistische stop-loss-waarden in. Zoals hierboven vermeld, is geen enkele aankoop risicovrij en het gebruik van deze waarden is erg belangrijk, net als het constant controleren van uw ‘Trade Size’ of geïnvesteerde bedragen.

Leer hoe u kunt beleggen Handelstips: gebruik de “Trader’s Mindset” of de juiste beleggersattitude

Vertrouwen in uw handelssysteem is net zo belangrijk als risicobeheersing. Accepteer verliezen en weet dat dit er bij hoort, in technische termen wordt een losing streak ook wel een “opname” genoemd.

Leer hoe u kunt beleggen Handelstips: 2% per handels-/industrierisicoregel

Het is verstandig om een ​​risicomarge van 2% te gebruiken op elke transactie die u doet. Stel dat uw strategie u een winstgevende aankoop van 55% oplevert, u zult altijd meer winnen dan verliezen als beide een risicomarge van 2% hebben.

Handel alleen in aandelen op markten die u kent. Probeer zoveel mogelijk markten te beheersen, aangezien duikers wordt aangeraden te investeren. Spreid uw investeringsgeld dus over verschillende markten en gebruik bijvoorbeeld 2% per sector waarbij u uw investering in elke markt beperkt. Voorbeelden zijn de technologie-, chemie- of banksector.

Hetzelfde geldt voor opties en “futures-contracten”. Handel in verschillende grondstoffen (grondstoffen en bulkgoederen) om zware verliezen te voorkomen door in één sector te beleggen.

Bepaal zelf dat de totale risicoreserve niet in alle sectoren hoger mag zijn dan 6%.

Online leren beleggen voor dummies: leer beleggen door eerst te oefenen hoe u het moet doen

Je kunt heel goed oefenen met beleggen zonder meteen het risico te lopen veel geld te verliezen. Beleggen met virtueel geld (gratis) wordt ook wel “Paper trading” of beleggen met Monopoly-geld genoemd. Simulaties werken vaak met realtime voorraadwaarden en aandelenkoersen.

Verbeter dus uw beleggingsstrategieën met deze, vaak gratis, programma’s.

Voorbeelden van geldbeheer voor beleggen op internet

Stel dat u een beleggingsrekening heeft van $ 25.000. Onder de 2%-regel mag je €500,- per transactie besteden. Inclusief commissie en eventuele koerswijzigingen kunt u €500,- per aankoop besteden.

Het bedrijf biedt aandelen aan voor 60 euro per stuk, u stelt een stopwaarde in van 58,50 euro per aandeel. De commissie is eenmalig 80 euro. Laten we zeggen dat uw systeem of strategie u vertelt om “long te gaan” op de aandelen die u moet kopen, dus hoeveel aandelen kunt u kopen?

Het verschil tussen de aankoopwaarde en de stopwaarde is € 1,50. Dit is het maximale bedrag dat u per aandeel kunt verliezen. Hier is hoe je het doet: $500 – Commissies ($80) = $420. Dit bedrag deelt u door het bedrag dat u kunt verliezen (€ 1,50 per aandeel) = 280 aandelen.

U kunt dus maximaal 280 aandelen van dat bedrijf kopen om aan de 2%-regel te voldoen.

Samenvatting van handelstips voor online beleggen voor beginners

Het is belangrijk om u bewust te zijn van de risico’s van beleggen op internet. Even opstarten en kijken waar het schip vastloopt zal er zeker voor zorgen dat het schip ook echt vastloopt. Er zijn risicovrije manieren om eerst te oefenen met zogenaamde “Paper Trading” of Monopoly-geldinvesteringssimulatoren.

Aan de andere kant is het ook niet verstandig om met te veel angst de markt op te gaan. Angst om te verliezen is geen winstgevende eigenschap van internetbeleggers, net als negativiteit, agressie en impulsiviteit.

Houd consequent een bijgewerkt risicobeheersingsbeleid bij en werk aan uw voorraden met stop loss-strategieën. Kies doordachte stop-loss-waarden om het verschil te maken. Stel ze van tevoren in Beslissen wanneer een aandeel moet worden verkocht of ingewisseld kan sterk worden beïnvloed door ongunstige emotioneel geladen gedachten. Daarom kunnen onze hersenen ervoor zorgen dat we irrationele beslissingen nemen.

Lees verder