Tips voor het aantrekken van sponsors

Sponsors aantrekken is meestal geen gemakkelijke opgave. Het aantrekken vereist een zorgvuldige aanpak en planning, veel geduld, doorzettingsvermogen en tot slot een beetje geluk. Om u te helpen sponsoren te vinden, hebben we enkele tips op een rij gezet.

Hoe kun je sponsoren aantrekken?

Er zijn geen vaste regels voor een goede aanpak, maar sommige punten blijken in de praktijk belangrijk en bruikbaar te zijn. Bedenk tijdig of uw project werkelijk geschikt is voor sponsoring, dat wil zeggen of u bereid en in staat bent de belangen van sponsors te behartigen en hen een aantrekkelijke beloning te geven. En onthoud, er is tegenwoordig een zeer nuttig alternatief voor sponsoring.

Dat een sponsorlogo op flyers, programmaboekjes en ander drukwerk staat is tegenwoordig bijna een gegeven, maar hoe aantrekkelijker en onderscheidend uw aandacht, hoe meer het voor u spreekt.

Wat u moet weten voordat u sponsors aantrekt

Zorg ervoor dat u volledig geïnformeerd bent over uw organisatie en/of project voordat u contact opneemt met een bedrijf. Alleen zo kunt u uw vraag professioneel en met de nodige overtuigingskracht presenteren. Daarnaast sta je klaar voor alle vragen. De volgende punten kunnen je helpen:

Welke prestatie verwacht u van de sponsor?

Wat kunt u in ruil bieden?

Wie komt in aanmerking als sponsor?

Waar moet je op letten bij het kopen?

Nadat u bovenstaande punten heeft verduidelijkt, kunt u aan de slag met de sponsoraanvraag. Ook hier zijn geen specifieke regels voor, maar we raden aan om op een aantal belangrijke punten te letten: