Tips voor een schuldenvrij leven

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig schulden. Het is vrij eenvoudig om jezelf in het rood te zetten. Schuldenregeling is eenvoudig, maar afbetalen is een ander verhaal. Het kan een vermoeiende bezigheid zijn en kan je veel slapeloze nachten bezorgen, vooral als de schulden zich opstapelen en je op een gegeven moment langs moet krabbelen om de eindjes aan elkaar te knopen.

Welke soorten schulden zijn er?

U kunt veel verschillende soorten schulden hebben, waaronder schulden aan banken, postorderbedrijven, financieringsmaatschappijen zoals Frisia Finance en creditcardmaatschappijen bijvoorbeeld.

Voorbeelden van schulden zijn:

Alle bovengenoemde vormen van lenen worden gecontroleerd en geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiela. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat mensen in diepe schulden komen door leningen aan te gaan die ze niet kunnen betalen. Als je al je leningen hebt afgelost, blijft je inschrijving bij het BKR nog vijf jaar staan. Klantenkaarten (die vergelijkbaar zijn met creditcards) kunnen in bepaalde winkels ook op BKR worden geregistreerd, dus het is belangrijk om hier speciaal op te letten. Want inschrijven bij BKR kan het bijvoorbeeld lastiger maken om een ​​hypotheek voor je huis te krijgen. Niet al uw schulden staan ​​in BKR geregistreerd. Bijvoorbeeld je studieschuld. niet geregistreerd.

Hoe uit de schulden komen?

In sommige situaties is (of lijkt) het onvermijdelijk om schulden te maken, maar in veel opzichten is een schuldenvrij leven beter dan een leven met schulden. Als je schulden hebt, kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen. U leent meer van andere instanties om uw andere schuld af te betalen; kortom, je vult het ene gat met het andere. Bovendien is de rente die u op de meeste schulden betaalt astronomisch. Als u bijvoorbeeld een artikel op afbetaling koopt bij een postorderbedrijf, betaalt u uiteindelijk vele malen meer dan wanneer u het artikel in één keer had betaald. Schulden hoeven geen extra problemen te veroorzaken. Als u maandelijks en regelmatig uw aflossingen betaalt, heeft u geen last van incassobureaus of deurwaarders. Maar je bent nog steeds elke maand veel geld kwijt aan aflossingen en rente, geld dat je anders aan vakanties zou kunnen besteden. Heeft u een of meerdere schulden waar u vanaf wilt, dan kunnen de volgende tips u helpen.

Zodra u de schuld heeft afbetaald, zegt u de betreffende lening direct op. Staat uw betaalrekening niet meer in het rood, vraag dan uw bank om uw rood staan ​​te blokkeren. Zo voorkom je dat je opnieuw een fout maakt en staat je ook voor een kortere periode ingeschreven bij BKR Tiel. Zoals gezegd blijft deze registratie behouden, ook als je er gebruik van hebt gemaakt. Daarom is het ook belangrijk om de lening op te zeggen zodat deze na vijf jaar niet meer zichtbaar is in je BKR registratie.€