Tips voor de juiste beleggingsmentaliteit

Is het verstandiger om een ​​groot risico te nemen of is het beter om conservatief te wachten met beleggen? Om het risico te verkleinen en toch succesvol te zijn met beleggen, is het voor een (beginnende) belegger belangrijk om onderstaande tips op te volgen. Dit advies is echter geen garantie voor succesvol beleggen, maar kan wel een stap in de goede richting zijn.

Kies een systeem

Het kiezen van een methode helpt je om zo consistent mogelijk beslissingen te nemen en een vaste koers te varen. Je kunt hierop terugvallen en je eraan houden. Er zijn verschillende manieren om te beleggen. Een voorbeeld is de stadionmethode. Het is belangrijk om er een te kiezen om de zaken niet ingewikkelder te maken dan nodig is. De meeste beleggers schakelen over van de ene methode naar de andere als de aandelenmarkt fluctueert, zodat ze constant achterlopen op de markt.

Enkele methoden zijn:

Discipline

Als je eenmaal een methode hebt gekozen, moet je er ook voor zorgen dat je die methode volgt. Wees gedisciplineerd en houd je emoties onder controle
hebzucht
en
angst
onder controle. Deze twee emoties zijn in veel gevallen de oorzaak van het mislukken van een bepaald beleggingsbeleid.

Angst kan voortkomen uit het gevoel de controle te verliezen en te denken dat u geen controle meer heeft.

Hebzucht komt voort uit te veel of te gemakkelijk succes. Laat uw geld natuurlijk groeien, stap voor stap en geleidelijk. Speculatie of intens gokken kan op korte termijn winst opleveren, maar zal leiden tot verliezen op de lange termijn. Wees rationeel en werk systematisch. Het kan je angst verminderen.

ervaring opdoen

Voor veel dingen geldt: oefening baart kunst. Goede investeringen doe je alleen als je ervaring hebt. Als u geen beleggingservaring heeft, is het niet verstandig om meteen met veel geld te beleggen. U loopt dan het risico binnen afzienbare tijd te moeten stoppen met beleggen. Het is het beste om stap voor stap te werk te gaan, in plaats van in het diepe te springen.

Besluit in rust

Het is belangrijk dat beslissingen in een ontspannen sfeer worden genomen. Dit geldt ook voor investeringen. Zo worden vaardigheden als kennis, ervaring en gevoel optimaal benut. Mediteren, sporten of een dutje doen zijn voorbeelden van ontspannen. Ademhalingsoefeningen zijn ook een manier om snel te ontspannen.

Accepteer mislukking

Het kunnen accepteren en opvangen van verliezen is een van de belangrijkste voorwaarden waaraan een goede belegger moet voldoen. Het is ook een van de moeilijkste voorwaarden, want niemand begint te beleggen met het idee dat verliezen om de hoek te zien zijn. Geen enkele belegger zal altijd winst maken: iedereen zal ooit verliezen lijden. Als u uw methode blijft volgen, zal dit u op de lange termijn terugbetalen.

Waardeer je fouten en neem het op in je ervaring. Raak niet in paniek en realiseer je dat dit iedereen is overkomen. Je kunt niet in de toekomst kijken en alle risico’s uitsluiten. Wees niet te streng voor jezelf en leer ervan.

Geduld

Geduld is belangrijk bij beleggen. Je doel wordt niet meteen bereikt, maar doorzettingsvermogen leidt vaak tot succes. Soms werkt een bepaalde methode niet voor jou, dus wees niet bang om van methode te wisselen. Evalueer echter zorgvuldig uw visie voordat u deze beslissing neemt. Wacht geduldig terwijl uw visie geldig is. Zodra de situatie verandert, kunt u slagvaardig optreden.

genieten van

Niet alleen de financiële voordelen zijn belangrijk. Geniet van je levendige hobby en het spel dat je speelt. Beleggen is zelden saai of voorspelbaar en verandert altijd.€