Tips voor de beginnende/beginnende belegger

Bent u een beginnende belegger en vraagt ​​u zich af wat een beginnende belegger moet weten en doen? Hier vindt u antwoorden op dit soort vragen.

Waarom investeren?

Veel mensen beleggen in aandelen omdat ze een hoger rendement bieden dan een spaarrekening. Naast dit hogere rendement zijn er echter ook risico’s verbonden aan beleggen. Beleggen is echter erg populair.

Gericht op

Voordat u begint met beleggen, moet u zich afvragen waarom u belegt. Is het geld dat u investeert een noodzakelijke bron voor de toekomst of belegt u alleen met het geld dat u nog over heeft? Misschien houdt u gewoon van beleggen. Als je al deze zaken goed onder de loep hebt genomen, kun je gaan nadenken over hoeveel risico je wilt nemen.

Risicobepaling

Als je weet dat je het geld dat je gaat beleggen in de toekomst nog nodig zult hebben, is het niet verstandig om met veel risico te beleggen. Een hoog risico vergroot de kans op grote winsten, maar ook op grote verliezen. Denk dus goed na over hoeveel risico u wilt nemen.

Als je wat geld over hebt en je wilt echt die mooie, dure sportwagen, maar je hebt niet genoeg, dan is beleggen met wat meer risico misschien een optie. Daarom heb je je mooie dure sportwagen met grote winsten, maar heb je geen probleem met grote verliezen.

Spreid het risico

Het is in ieder geval een goed idee om uw beleggingen te spreiden, zodat u verliezen beter kunt opvangen. Dit verkleint natuurlijk de kans op hogere winsten, maar weegt meestal niet op tegen het veiliger gevoel en de zekerheid.

Kennis

Als je gaat beleggen is het handig om daar iets van te weten. Weet waarin u belegt en waarin u kunt beleggen, zodat u weet wat uw opties zijn. Ken de voor- en nadelen van bepaalde investeringen. U kunt via een bank ook iemand anders voor u laten beleggen, maar dit kost u meer geld. De tijd die je nodig hebt om te investeren wordt minder. Deze mensen kunnen je ook helpen en dingen uitleggen zoals wat?
Turbo

zijn.

Tijdplan

Een schema kan erg handig zijn. Maar de planning voor uw beleggingsdoelstelling. Als u deze auto bijvoorbeeld binnen een jaar wilt bezitten, zult u meer risico moeten nemen dan wanneer u de auto pas over 5 jaar nodig heeft.

Geen paniek

De grootste fout is het te snel verkopen van een dalende investering. Vraag jezelf eerst af waarom de investeringen teruglopen. Als bijvoorbeeld bijna alle beleggingen omlaag gaan, ligt dat niet zozeer aan uw beleggingen, maar meer aan het gehele beleggingsklimaat. Het kan zijn dat meer kopen in plaats van verkopen een goede optie is omdat de investering (ten opzichte van de oorspronkelijke aankoop) goedkoper is geworden.€