Tips om veel geld te besparen in de keuken

Gezien enige economische onzekerheid en het risico op werkloosheid is dit altijd direct zichtbaar in de consumentenbestedingen. Een mens wordt voorzichtiger met geld als het vertrouwen in de toekomst afneemt. Ook een goed moment om het nut van geldverspillende gewoonten in de keuken te heroverwegen. Als de economische vooruitzichten weer verbeteren, houden we voortaan nog meer geld over omdat we niet getraind zijn om te verspillen.

Door enkele verspillende gewoonten af ​​te schaffen, kunnen we besparen in de keuken. Sommige besparingen lijken misschien klein, maar onthoud dat ze 365 dagen per jaar terugkomen, soms meerdere keren per dag.

Elektrische oven

Als je een taart of zo wilt bakken, dan is dat natuurlijk perfect. Maar voor een simpele pizza hoef je de oven niet aan te zetten en een half uur op te warmen. Pizza maak je sneller en goedkoper door hem eerst in de magnetron te ontdooien en daarna op laag vuur in een grote pan op het gasfornuis af te bakken. Eerst met de deksel om snel door en door op te warmen, en daarna nog 5 minuten zonder deksel om overtollig vocht kwijt te raken. Zorg dat de bodem niet aanbrandt, dus houd het vuur laag.

Voor diepgevroren broodjes of voorgebakken broodjes, gebruik de oven niet omslachtig en verwarm hem een ​​half uur. Een net zo goed resultaat krijg je door deze broodjes te snijden en ze daarna mooi bruin te laten worden in de broodrooster. Gemak is in dienst van de mens, en u bespaart weer een hoop stroom.

Vriezer en koelkast

Natuurlijk ontdooien die energieverslindende apparaten van tijd tot tijd. Als je op vakantie gaat, is het misschien een goed idee om de inhoud enige tijd van tevoren op te eten, omdat deze apparaten dan ongeveer 2 weken of langer niet werken. Dan kun je overwegen om de vriezer nooit meer te gebruiken. Want wat heb je aan zo’n verspillend apparaat, als er een supermarkt binnen handbereik is, die tegenwoordig tot 20.00 uur open is. Daarom is het argument van onverwachte bezoekers niet langer geldig

Oven

Gebruik pannen met een brede bodem om te voorkomen dat de warmte langs de pan ontsnapt. Zodra de pan het kookpunt bereikt, dat wil zeggen de temperatuur 100 graden Celsius is, zet u de brander onmiddellijk op laag. Zolang de aardappelen ed koken gaat het goed, en het is niet nodig om het vuur hoger te zetten, want heter dan 100 graden krijg je niet.

Kook geen aardappelen die je daarna wilt bakken. Het is niet alleen zuinig, maar ook heerlijk. En nu we het toch over aardappelen hebben: heb je je ooit gerealiseerd hoeveel kilo aardappelen je per jaar bespaart door van een gewoon mes over te stappen op een dunschiller?

Afwasmachine

Je vraagt ​​je misschien af ​​of het echt nodig is om elk bord dat je hebt gegeten, niets anders dan een droog broodje meteen in de vaatwasser te zetten. Je kunt het paneermeel ook met een droge doek verwijderen en terug in de kast leggen. En er zijn nog steeds enkele voorbeelden van overdreven hygiënegewoonten.

Kraanwater

We kunnen er echt veel geld mee verdienen. Bijvoorbeeld het verdunnen van frisdranken die kinderen op warme dagen drinken. Maar je kunt ook fruityoghurt naar eigen smaak verdunnen tot een zeer goedkope drinkyoghurt. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je dit ook doen met allerlei (drinkbare) vla.

Pannenkoekenbeslag kan met melk gemaakt worden, maar net zo goed met water. En wie proeft eigenlijk het verschil tussen kraanwater en duur mineraalwater.€